tisdag 24 juli 2012

Jag är fullt medveten om att det blir lite glest mellan inläggen. Vi bor i ett renoveringskaos just nu. Nej, det var att överdriva. Men för mig är det kaos då det blir saker överallt.

Jag har med hjälp av två grannar fixat till den förbaskade sockeln i köket som satt för långt ut. Nästa steg är att bestämma vart jag vill ha belysning. För det finns ingen belysning i köket fast vi renoverade 2010. Blir bara tjurig att påminnas om saker som skjuts upp. Varför skjuta upp saker när man lika gärna kan göra dem på en gång? De glöms oftast bort om de skjuts upp. Rinner ut i sanden.

Renoveringsprojekt nummer två är jag gladare åt. Det är Antonios rum.

I början av semestern sa jag: Varför ska vi ha garderoberna och allt i hans rum tills han blir äldre. Vi kommer ju bara förstöra väggarna med massa hål. Så vi skruvade isär garderoberna och flyttade ut dem i vardagsrummet. Vi och vi. Gabbe och grann-Robin gjorde det. Jag hade ju Antonio. Sen ville fröken Marlene isolera väggen mellan vårat sovrum och Antonios rum så vi inte stör varandra genom minsta andetag. Så det blev till att riva ena sidan av väggen. Regla upp för mer stabilitet, isolera och så nya gipsskivor på. (inte klart ännu). Gabbe har gjort allt det.

Sen ska vi på med nån duk på väven för att sen kunna tapetsera. Jag ska måla taken och hörn innan tapetsering.



Men jag är så kluven. Det är nu det gäller. Hur ska rummet vara inrett. Vart ska hyllorna sitta? Elen? Jag måste bestämma nu!

Vad ska det vara för tapeter. Fondvägg? Vilken? Jag vet varken ut eller in helt plötsligt. Vill ha hit LoLo eller någon inredare som kan hjälpa mig. Kan ni hjälpa mig om jag lägger ut bilder och ritning?

Detta ska finnas i rummet:
  • Spälsäng
  • Byrå som vi flyttar in från vardagsrummet, Vit med tre lådor från IKEA.
  • Kuddhörna
  • Boklister med böcker på
  • Stringhylla Pocket vit. (Ja, han ska fan få en sån, jag ska kosta på mig en. För övrigt jag som betalar hela renoveringen för det är jag som vill ha det gjort).
  • Hyllplan för förvarning. Kan sitta ganska högt upp tänker jag.
  • Kökshörna



Sen vet jag inte:
  • Nån förvaringsmöbel för lek och stoj. Tror det finns en öppen från IKEA som är ganska poppis. Man kan ha den ståendes eller liggandes.
  • Bord och två stolan. Bra för stöd när han börjar ställa sig upp.



Tror ni att ni kan komma med idéer om jag som sagt lägger upp ritning och bilder?
Kanske ska tillägga att rummet är 4*2 så nu snackar vi compact living.

3 kommentarer:

  1. Lägg ut bild och ritning så ska vi läsare nog komma på något :-)

    SvaraRadera
  2. Japp. Ska fixa ritning ikväll och tar kort imorgon så får ni hjälpa mig. Man har ju bara en chans på sig liksom.

    SvaraRadera
  3. Riv väven ist för att sätta på duk, den bara ramlar av. Men va välklädd för de kliar som fan.

    SvaraRadera