onsdag 25 juli 2012

Sprutor i nacken. Triggerpunkter

Jag har fått börja gå till smärtkliniken pga. smärtan i nacken. Första gången fick jag in en står nål i sidan av halsen med blockad och fick ligga kvar i två timmar efteråt helt dåsig då jag fick massa lugnande innan sprutan. Behandlingen fungerade inte på mig utan triggade igång smärtan i punkterna runtomkring, hade konstant huvudvärk i 8 dagar i sträck. Tyvärr hade min läkare på smärtmottagningen semester då, så jag fick gå runt och må dåligt. Tur att jag hade Imigran nässpray hemma som är mot min sjukdom Hortons. För den lindrade huvudvärken.

Nästa behandling fick jag bedövning i några punkter i nacken. Jag svarade bra på behandlingen och var smärtfri i 7 dagar.
I går fortsatte vi samma behandling och då fick jag sju sprutor med bedövning i, på olika punkter i nacken. Var väldigt öm igår efter alla stick men idag har jag mått bra. Ska på min sista behandling nästa vecka och förhoppningsvis så räcker det så för en framtid. Genom bedövningen bryter man smärtan ett kort tag så signalerna i nerver och muskler hittar andra vägar. Man lurar smärtan genom att för en stund bryta av den.
Punkterna jag behandlar kallas för triggerpunkter. För att hitta dem tryckersjukgymnasten ihop med läkaren på olika punkter och jag säger till om det gör ont. Tex 3:e punkten på bilden uppifrån är mot smärtan ut i armen. Tryckte hon där stack det i mina fingrar.

Man gör den här behandlingen 3-6 gånger. Inte mer. Meningen är att signalerna i nerver och muskler ska hitta andra vägar för väldigt lång tid framöver. Jag är så glad att detta fungerade bra för mig. Och jag har inget emot sprutor över huvetaget så det här är inget som jag tycker är obehagligt.

1 kommentar: