måndag 21 maj 2012

Nästa månad skall jag äntligen få spruta i halsen;)

Jag har inte skrivit om det här i bloggen men jag har väldiga problem med smärta i nacken och axeln på ena sidan. Jag tyckte det blev lite mycket sämrta med först förlossningen och sen Hortons. Hur som helkst har jag haft problem i många år.

Jag har testat träning på rehabiliteringscenter, akupunktur, massage m.m. men inget har fungerat. När jag hade Hortons så triggade detta igång smärtan något så otroligt att armen bara hängde. På min familjemottagning hade de en tillfällig doktor som jag fick turen att ha, hon skickade en remiss till smärtkliniken då hon undrade varför jag aldrig fått hjälp tidigare. I min journal kunde hon läsa att jag sökt för smärtan många gånger tidigare. Så till saken:

Idag var dagen då jag ÄNTLIGEN fick komma till smärtkliniken. 3 st var de som gjorde en utvärdering av mig. Jag är hypermobil och tydligen så har hypermobila människor 1, längre smärtgräns, 2, får ofta problem med rygg, nacke eller axlar. Det bara är så. Jag visade vart jag hade ont och då kunde överläkaren fortsätta utan att jag sa till och trycka på mig och säga, här har du ont, här har du ont och här har du ont. Och allt stämde ju. Vet ni hur skönt det var att bli tagen på allvar, att få träffa folk som visste vad jag menade.

Överläkaren frågade om jag var rädd för sprutor. - Nej, sa jag. Läs vad jag har skrivit i papprena (man hade fått fylla i papper hemma och ta med sig) på vad jag vill ha för behandling.

Där hade jag skrivit ”spruta in i nervsystemet”.
-Herre gud, sa överläkaren. Jag har jobbat här i 30 år och du är min första patient som VILL ha en spruta i halsen.
- Ja men jag har ju haft ont i så många år och jag har testat allt. Nu har jag fått barn och jag vill gärna kunna bära honom utan känslan att armen skall ge vika.



Så den 19:e juni ska jag få min första spruta i halsen in i nervsystemet. Efter det två gånger till. Vi kompletterar med något som hette punktbehandling och det sker hos en sjukgymnast. Är så glad över detta!

4 kommentarer:

  1. Vilken tur du har haft som fått träffa på en duktig läkare som tar en på allvar. Hoppas att sprutan hjälper sen då du får den!

    SvaraRadera
  2. Titeln på det här inlägget - WIN!
    (Ok. Nu var jag jävligt glättig. Bra att du får ordentlig hjälp o hoppas du mår bättre.) Natalie

    SvaraRadera
  3. Haha. Men jag är liksom glad över sprutan i halsen! Hahha. Har velat detta länge.

    SvaraRadera
  4. Underbart! Skönt att du äntligen ska få hjälp. Att du träffat någon som tagit dig på allvar. Sprutor är inte det roligaste. Men hjälper det så är det ju guld värt :).
    Ta vara på dig.
    Kram, Lina

    SvaraRadera