fredag 8 januari 2010

Tavlan hemma hos mamma

Jag ritade fint som barn, så börjar denna lilla historia.
I sovrummet, på sidan av mammas nattduksbord hade jag gjort som en koja. Filtar och en lampa. Hade gjort hörnan som mitt andra hem och tänkte inreda med en tavla.

Så jag tog mammas korsordspenna och målade en gubbe med en tavelram runt. Utanför ramen är det en SOL. Ingenting annat än en sol.
Ingen spindel, ingen fästing utan en sol. Det går strålar åt alla håll, vissa ser inte det utan anser att det bara går åt två håll som en skalbagge eller en spindel.


Se och häpna. Har gjort en förstoring så ni med egna ögon ser att allt står rätt till.
OBS: Bilden är inget montage.
.
När jag skrev detta inlägg kom jag även på vem gubben i ramen är. Det är ingen mindre än Mors Lilla Olle. Han som gick i skogen.
Gabriel ligger bredvid och tittar konstigt på mig. Jag känner igen den blicken. Det är jag-överväger-att-göra-slut-blicken.

3 kommentarer:

  1. Ja du Marlene dina estetiska sidor kom fram i en tidig ålder!(något att visa för Maggan kanske haha) De roliga med bilden är ju ramen som du målade runt Mors Lilla Olle.Undra vad du tänkte när bilden var klar ...HAHAH

    SvaraRadera
  2. Jag var nöjd men skiträdd. Fatta om pappa hade kommit in när jag satt där och målade MorsLilla Olla..
    Idag kan jag ju erkänna vad jag gjort, tror det har lagt sig, men för alla de där åren sen tror jag att jag hade fått obeskrivligt mycket skäll...

    SvaraRadera