onsdag 31 augusti 2011

Svar på frågestunden om min graviditet

Va många roliga frågor som strömmade in under frågestunden. Den handlade faktiskt om min graviditet så jag skall försöka hålla mig till dem frågorna också. Fick en massa frågor om allt möjligt så temat skenade iväg en aning.




Här kommer alla mina svar.

Anonym sa...
Vad skulle du ha gjort om din bebis skulle vara allergisk mot Hiro ? ;( bara undrar, men vi får väll hoppas att det inte blir så.

Han får inte vara det. Hur stor är sannolikheten att det händer? Jag kan inte ens tänka den tanken. Tror att alla barn föds utan allergier förutom mot laktos. Allergi kan uppstå senare i livet och då finns det medicin mot det.


Anonym sa...
Är du rädd för förlossningen?
Får man göra kejsarsnitt om man är rädd? Jag är nämligen livrädd för just det. Fin blogg!

Jag är inte alls rädd. Har fått för mig att min förlossning kommer att ta två timmar och att Gabriel kommer stötta mig igenom allt. Jag är ju inte ensam utan vi gör det ihop. Sen att jag får ta lite smärta gör inget. Jag oroar mig mer för NÄR barnet vill komma ut. Han är ju beräknad på julafton men jag vill helst någon annan dag.

Ja, du kan välja kejsarsnitt om du är rädd att föda vanligt. Många som väljer planerat kejsarsnitt ångrar sig och föder vanligt ändå.
Finns massa hjälp att få för sin rädsla och din barnmorska hjälper dig med planeringen om hur du vill föda. Just det här med kejsarsnitt pga. rädsla kan du läsa mer om på vårdguiden:
http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Forlossningen/Forlossningsradsla/


Anonym sa...
Hur känns det att vara gravid ?
Är du rädd för sprutor ?

Just nu känns det bara bra att vara gravid. Jag känner mig glad, vacker och energifull. I början var det jobbigt för jag var trött 24 timmar om dygnet och hade ett arbete där det tydligen inte gick att vara gravid på. Konstigt nog kan arbetsuppgifterna inte anpassas efter att du är gravid på alla ställen. Tråkigt, tragiskt, ofattbart. Kräktes ofta, ville bara sova och mådde illa av en massa olika maträtter. Mådde dåligt både psykiskt och fysiskt just då. Kräktes av vissa lukter och blev superkänslig mot vissa saker. Minns att om någon andades i mitt ansikte med sin andedräkt fick jag spya i munnen på en gång. Allt var jobbigt i början. Sen avtar allt. Det är dem 12 första veckorna som är jobbigast.

Nu idag mår jag ju super. Att vara gravid är ingen sjukdom så man skall inte åma sig. (som mamma säger). Jag skyller sällan på att jag är gravid. Gabriel är glad över det. Tex jag orkar inte resa mig för jag är gravid, jag kan inte laga mat för jag är gravid, jag kan inte gå ut med Hiro för jag är gravid.

Jag är inte rädd för sprutor det minsta. Spänner mig inte ens. Det gör ju inte ens ont när den åker in, möjligtvis när nålen åker ut.


Anna sa...
Strecket som går från naveln och nedåt? Syns på bilden..

Strecket jag har på magen, även kallad hormonrand, får många när dem blir gravid. Jag vet faktiskt inte riktigt varför. Vissas är jättemörka och andra, som mitt, lite ljusare.

Jag solade inget i somras då jag var livrädd att strecket skulle bli mörkare. Man kan ju få pigmentfläckar på både kropp och ansikte om man solar och är gravid.

elin sa...
Vad har du köpt för mamma kläder och vart?

Jag har inte köpt ett endaste mammaplagg förutom BH:n.

Har fått två par byxor med sån där hög mamma-mage men använt dem få gånger. Trivs ej i jeans. Jag har helt enkelt löst sittande tunikor på mig. Får låna många toppar och tunikor av min mamma. Hon har ju en annan stil än mig, och dem plaggen hon äger passar bättre nu när magen står ut, än mina tajta t-shirtar.

Har tittat på mammakläder men det är så dyrt. Pejar inte ut en massa pengar på kläder jag skall ha i 4 månader bara.

Dock har jag köpt storlek L på alla nya kläder för jag kommer ju vara stor även efter förlossningen. Och de plagg jag köpt är för höst och vinter och det måste jag ju ha. Men köper inte just ”mammakläder” som jag inte kommer använda nå mer.


Anonym sa...
Har din navel ploppat ut än?

Den är på väg. Pillar ofta på den genom tröjan för det känns så konstigt. Jag tror vi snackar nån vecka till bara, sen är den ute.


Anonym sa...
Var graviditeten planerad? Hur berättade du för Gabriel att du var gravid?

Den var planerad. Jag slutade med min p-ring och sen fick det som hände hända. Det tog tid.
12-24 timmar i månaden kan man bli gravid.

Fakta från www.babycenter.com:
” När är bästa tidpunkten att ha samlag om vi vill ha barn?
Det bästa är om ni har samlag så nära ägglossningen som möjligt (när ägget släpps från äggstocken). Spermier kan leva inne i kvinnans kropp i upp till sju dagar (NCCWCH 2004: 26), men ägget överlever bara ungefär 12 till 24 timmar. Om ni vill öka sannolikheten för befruktning bör ni helst ha samlag en eller två dagar före ägglossningen. På så sätt finns det en frisk uppsättning spermier som väntar i äggledaren när ett ägg släpps.”

Coolt.

Jag hade magkatarr för jag mådde dåligt pga. av vissa orsaker. Jag kräktes av magkatarren och åt medicin mot syrorna. Medicinen hjälpte men två veckor senare började jag kräkas igen. Jag förstod ingenting. Ringde till mamma och frågade om hon ville följa med till apoteket.
Senare samma kväll kissade jag på stickan och såg hur det blev ett starkt blått kors=gravid.
Jag var själv hemma. Gabriel var borta över helgen och jag minns att jag gick fram och tillbaka, tog mig över pannan och sa ”o my god” gång på gång. Jag visste att Gabriel hade fotbollsmatch och var säkert ute på planen så att ringa honom tjänade inget till. Jag ville skrika ut till hela världen vad som hade hänt men var helt ensam och hade ingen att dela det med. Jag satte mig i soffan och tårarna rann, de sprutade och jag hyperventilerade. Ringde till mamma men hon svarade inte. Ringde till Gabriel för att testa och av ett under var det paus och hans mobil fanns i närheten. Han var så lugn och snäll. Hörde inte vad jag sa. Mellan snyftningar och hetsiga meningar förstod han och frågade vad jag ville göra. Han var så go.
- Vill göra? Vadå göra?
- Ja, men du är ju ledsen.
- Jag är glad fattar du väl!! Och jag gråter för jag vet inget annat.
Han blev glad. Allt var bara så svårt att förstå.
Sen fick jag tag på mamma och berättade.

Jag hade innan det fantiserat över hur det skulle gå till att få berätta för Gabriel att jag var med barn. Slå in ett par söta skor i ett paket. Ställa fram ett vackert stilleben på köksbordet som beskrev vad som hänt. Få filma hans reaktion. Sånt man ser på youtube. Men det som hände var inte ens i närheten av mina fantasier.



Erika sa...
Detta är ju inga graviditetsfrågor, men eftersom det är en frågestund iallafall passar jag på ändå^^
*Slänger du tidningen när du läst ut den eller sparar du den?
Alltså lite dyrare som vecko revyn, inredningstidningar osv.

Slänger. Inte så att man läser dem igen. Nån inredningstidning kan jag spara ett tag..

*Bara för att jag och min kompis sitter och diskuterar hur ofta vi tvättar våra bh:ar nu, så måste ju jag bara fråga dig detsamma, haha. En av oss byter dem varje dag som trosor, den andre av oss kan ha den i upp till 2 veckor innan den åker i tvätt!

Efter behov. Skulle aldrig slänga min BH i smutsen efter 1 dag då förstörs den ju efter alla tvättar. Och hur många BH:ar måste man inte äga då? Har man problem med svettlukt så kan jag förstå om man gör så…

*Hur ofta renbäddar du?

Efter behov. När det inte känns fräscht eller jag ser att det är smutsigt.

*Kan inte du visa kort på din lägenhet? Som sovrummet, badrummet osv:)

Det är ju redan med emellanåt. Kan visa badrummet då, nu när saker börja falla på plats efter renoveringen.

*Och åh, vill se ditt badrumsskåp- shampo & balsam osv :D

Hum, det ser nog inte ut som du önskar. Är typ tomt, då sminket står i ett annat rum sedan renoveringen och nu trivs jag med att ha det i ett annat rum så badrumsskåpet innehåller nån kräm, tandborstar och Gabriels deodorant.. ;)

*Och din garderob!!! :D :D :D *hoppas* puss på bästa bloggen<3

Har visat garderoben förut men kan visa igen.

Puss tillbaka


Charlotte sa...
Kommer du att filma förlossningen? :)
Lycka till!

Hahaha. Den kommer att dokumenteras ja. Bilder eller film, eller blandat. Kameran ska med!


Frida sa...
Hur lång tid tar det för dig att fixa dig på morgonen? Vad använder du för smink på en vardag?

Menar du från att jag går upp tills jag är klar? Det där kan jag köra på 20 minuter. Lätt.
Smink en vardag:
Foundation
Ögonbrynsfärg
Eyeliner
Kajal
Mascara


Anonym sa...
Har du tränat något i ditt liv/innan graviditeten? Eller vad gör du för att hålla dig i form? Du har en sjukt fin kropp!

Jag tränar inte. Har väl tränat någon vecka och köpt gymkort men mer än så höll det inte. Tycker det är tråkigt. Gör inget för ”min form”. Tror utstrålning påverkar mycket och jag trivs med mig själv.

Äter du vad du vill, eller försöker du att äta nyttigt (alltså innan graviditeten). För nu antar jag att du vill försöka äta så den lilla får näring ;P

Vad jag vill äter jag ju inte för då går jag upp. Men jag äter inte någon speciell diet och tänker mig inte för innan jag stoppar nåt i munnen. Jag älskar mat och äter mer än Gabriel. Alltid gjort.

Mat kan jag äta hur mycket som helst av. Det är godis och snabbmat jag går upp av. Gick ju upp rejält där i vintras så då la jag om kosten helt. Lyckades gå ner till min målvikt (som var 58 kilo).

Nu äter jag snabbmat ibland men mår dåligt av det och blir trött i kroppen. Så äter helst lite nyttigare då jag vet att jag mår bättre och orkar mer.

maria sa...

Här kommer lite frågor =)
1: Vad är det sämsta respektive bästa med att vara gravid?

Sämsta just nu finns inget. Bästa är att det är okej att äta innan maten. Även när man är bortbjuden så kan man be om en macka. Det är okej att rapa och fisa inför vem som helst. Det är typ tillåtet med allt. Inget höjer på ögonbrynen, man är ju gravid=)

2:Vad tror du att du blir för en mamma?

En bra mamma, en stöttande mamma, en rättvis mamma.

3:Vad kommer dina bästa mamma egenskaper vara respektive svaga?

Bästa, jag tycker det är roligt att åka på utflykt. Roligt att hitta på saker med barnet/barnen. Är påhittig så tråkigt kommer vi inte att ha.
Sämsta, än så länge vet jag inte. Får se vad det blir…

4:Är det något du oroar dig för?.tex förlossning m.m

Inget som oroar mig, aldrig varit.

5:Hur förbereder sig Gabriel inför papparollen?

Inte på något sätt. Hur förbereder man sig? Läser en bok? Jag berättar ju allt för honom.

6:Har du eller haft några cravings?
HeHe det va lite frågor från lilla mig.. =) ska bli intressant att läsa alla svar sen.!
*kjamis*

Inget alls. Jo, jag har saker jag tyckt om förut en inte just nu när jag är gravid. Sen finns det saker jag fattat tycke för som jag inte gjort innan jag blev gravid. En inget jag måste ha varje dag. Tex frysta hallon är gott. Allt med bär är gott. Bär, frukt och rotfrukter=)





13 kommentarer:

  1. Vilken mysig bild på dig och magen <3

    SvaraRadera
  2. Du är italienska av arvet. Varför inte ställa som Monica Bellucci när hon var gravid?

    SvaraRadera
  3. Får man fråga var du köpt din nya "graviditetsbh"? Jag är själv gravid, endast i v6 än så länge men mina bröst exploderar och skulle verkligen behöva ha nytt! Men var hittar jag? Pris?
    Tack för en bra blogg och lycka till med bebis =)

    SvaraRadera
  4. Caroline: GRATTIS! hur känns allt nu efter den stora nyheten. Ett litet embryo i magen=)

    Nu till din fråga. Jag har köpt en amningsbh. Utan bygel. Köptes på babyproffsen. Bloggade om den titigare.

    Du kan köpa en BH utan bygel. Finns på Lindex upp till storlek b eller c. H&M hade inga tror jag. Sen har jag inte kikat på nå fler affärer.
    Bygel gör ju så ont på brösten så jag rekomenderar absolut en utan bygel.

    När du inte känner att du åste gå runt i en snygg BH så kör på H&M:s vanliga sport-BH i en stor och rymlig storlek. Jätteskönt för tuttarna!=)

    SvaraRadera
  5. Tack snälla för dina tips! Och tack för grattis! Det känns overkligt...men alldeles, alldeles underbart =)

    SvaraRadera
  6. Lika gammal som du och hade bf på julafton förra året. Hon kom sen 1/1 =) lycka till med graviditeten nu, du e superfin i magen!

    SvaraRadera
  7. Malin. Fick du 1/1!! Blev du sååå glad då? Ett januaribarn blev det tillslut! Får se hur det går för mig. Tänk om jag också kan få i januari=)

    SvaraRadera
  8. Jaa jag vart överlycklig att hon kom ett såå perfekt datum =) men i vilket fall som helst tråkigt att fylla år så nära jul =( bad bad planning hehe

    SvaraRadera
  9. Malin: Här var det ingen planering utan bara blev. Det kan ju ta år innan man blir med barn medans andra råkar bli det på ett one night stand.

    SvaraRadera
  10. Jag vill bara förtydliga en sak. Att få snitt är inte enkelt som du skrev bara för att man är rädd, jag var rädd i flera veckor och jag skulle aldrig få snitt för de, de ska vara något speciellt att man ska få snitt för de är inte så kul att få ett ärr där sen..plus de finns fler risker med snitt som att såret går upp, man får inte gå upp de första man gör, sprutor osv. dessutom att föda normalt är en helt annan grej, går inte att beskriva. Många många samtal om man ska få snitt, så vad fick du det ifrån undrar jag?? att man får snitt om man är rädd??? :) jag bara frågar alltså

    SvaraRadera
  11. Jag har gjort 2 kejsarsnitt, det ena akut och det andra snittet var planerat.
    Jag ville ha planerat kejsarsnitt för att jag är så otroligt rädd för att bajsa på mig helt enkelt.
    Jag lider utav toalettfobi och har gjort det hela mitt liv.
    Toalettfobi är alltså INTE att vara rädd för att bajsa på offentliga toaletten utan det är att vara rädd för bajsa över huvud taget.
    Jag fick komma till lasarettet för ett samtal om varför jag vill ha snitt. Läkaren ansåg att eftersom min förra förlossning tog nästan 1 dygn så kan det finnas en risk att även denna skulle bli likadan. Förlossningen tog alltså extra länge för att jag kämpade emot. Allt slutade med akut snitt sen.
    Det är inte LÄTT att få snitt beviljat eftersom det kostar landstinget ca 40.000kr att utföra ett sådant. Med risker som sammanväxt livmoder, urinblåsa osv så gör dom inte snitt hur som helst.
    Jag var uppe och gick samma dag som jag snittades.

    SvaraRadera
  12. Hejsan!

    Jag tycker verkligen om din blogg!!! Jag undrar tog det lång tid för er att bli gravida? Jag och min man försöker... hoppas det tar sig snart för oss! :)Du har inga bra tips... :)

    Mvh Marie

    SvaraRadera
  13. Hej alla, Jag heter Aisha Sadat och jag är här ute för att vittna om de goda verk som BABA NOSA UGO från Karnataka Temple har gjort, eftersom min lycka återställs, jag har varit gift i cirka 11 år nu, det kom till en punkt när min man började att agera konstigt och sedan lämnade han mig och våra två barn för en annan kvinna i över 6 månader, jag visste aldrig att han hade ett förhållande med en annan kvinna, den här kvinnan vill ta min lycka och allt som jag har jobbat för, kändes som slut allt. När jag letade efter en lösning kom jag över flera vittnesmål om Spellcaster på internet.
    Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin ex-älskare, vissa vittnade om att han löser alla slags andliga problem, örtmedicin för sjukdom som fybroid, astma, könssjukdomar, njursjukdom, diabetes, erektil dysfunktion, vinnande lotteri. Jag trodde aldrig på spellcaster men jag hade inget alternativ eftersom jag letade efter lösning överallt, så jag fick e-postmeddelandet till BABA NOSA UGO från vittnesmålen online och beslutade att prova honom.
    Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom, han berättade för mig vad jag behövde göra och jag gjorde precis som han instruerade, förberedde något för mig att använda, han gjorde nästan allt själv, jag tvivlade faktiskt på när han sa till mig att Jag kan förvänta mig en god nyhet, det var mindre än 14 dagar då min man ringde mig efter så lång tid. Han kom tillbaka om ursäkt och bad om förlåtelse, det hela var som en dröm, jag förlåtit honom och nu är vi ännu gladare än någonsin tidigare.
    Jag vill säga ett stort tack till BABA NOSA UGO för hans vänliga hjälp, jag har aldrig förväntat mig ett så stort andligt arbete och jag kommer inte att sluta dela hans vittnesbörd. Om du har något andligt problem och du letar efter en riktig och äkta Spellcaster, kontakta BABA NOSA UGO så blir du glad att du gjorde det.

    E-post: nosaugotemple@gmail.com / nosaugotemple@net-c.com

    WhatsApp: +37258031247

    Viber: +2347066853060

    https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

    SvaraRadera