tisdag 30 augusti 2011

Svar på alla frågor om mitt hem

Har fått en hel drös med frågor från en tjej som heter Anna.


Anna har precis flyttat hemifrån och skriver så här:
”Jag har precis flyttat hemifrån och är nyfiken på hur andra har det, speciellt du som har det så fint!! Kram Anna! Ps, ÄLSKAR DIN BLOGG!:D”

Tyckte det var jätteroliga frågor och delar gärna med mig.

”Hej! Jag har lite frågor som jag funderat över ett tag, men eftersom inte jag har någon blogg så kanske du kan svara på dessa antingen under denna kommentar, eller i ett blogg-inlägg?:)”

Min 1:a fråga är, bor ni i en 2:a eller 3:a?

Vi bor i en 3:a.

Hur många kvadrat är eran lägenhet på?
60 kvadrat med smart planlösning.

Bor ni på bottenplan eller högt upp?
Vi bor näst högst upp. Våning 4 av 5. Vi har en stor loftgång med utemöbler som används ofta på sommaren. Våran dörr står nästan alltid öppen så att Hiro (hunden) kan gå ut och titta.

Sminkar du dig varje dag?
Nej, det gör jag inte. Jag sminkar mig om jag skall ner på stan eller om jag skall bort. Andra gånger för att jag vill känna mig lite fin. Jag har inga problem att visa mig utomhus utan smink. Inte alls.


Hur ofta tvättar du ditt hår? Det är så fint!!
1 gång i veckan. Kanske 2. Anledningen till att jag gör det så sällan är för att mitt hår är ”vant” att tvättas så sällan och blir då heller inte fettigt så snabbt. Tvättar man håret varje dag vänjer man håret med det, plus att man tvättar bort fetter i hårbotten. Då producerar hårbotten nya fetter snabbt och håret blir fettigt på bara en dag.

En annan anledning är att det tar en hel timme att torka håret om det är blött. Jag har så mycket hår. Så drygt att föna, pausa, föna igen och ändå är det fuktigt om jag för in handen.

Sen ser det alltid så fint ut hos dig på alla dina kort, så jag undrar även: hur ofta dammsuger & torkar du golven? Hur ofta dammar du?
I dem här lägenheterna blir det dammigt på en gång. Torkar jag bordet så är det damigt inom en minut igen. Så jag dammsuger lite nästan varannan dag. Dammsugaren står därför framme i vardagsrummet för att den används så mycket. Dammar och torkar gör jag varje dag. I köket måste man ju torka rent varje dag tex. Sen torkar jag olika saker efter behov. Elementen, bakom elementen, lister, rör, tvättmaskinen, fönsterbrädorna, bokhyllan m.m. Jag vill inte bo smutsigt. För det är skillnad på stökigt och smutsigt ska du veta. Och smutsigt är inte okej. Smutsigt är om en strumpa legat i ett hörn och samlat damm i veckor, om det står tallrikar med torkad mat på golvet, och man har gamla bestick på nattduksbordet.

Torkar golven gör vi mer sällan.

Hur ofta skrubbar du toaletten, handfatet & duschen?
Efter behov. Luktar toan kiss så gör jag ju rent den. Ser jag torkat kiss på ringen (från när killar står och kissar) så gör jag rent. Duschen gör jag rent om den känns äcklig. Efter behov. Samma med handfatet. Jag kan ta och göra rent medans jag borstar tänderna. Det är ingen stor grej att ta en svamp och torka rent.

Ett tips om det luktar illa på toan och man inte fattar varför:

När vi flyttade in så luktade det konstigt på toan. Vi hade plastmatta på golvet då, inte klinker. Mamma lärde mig då att det kan vara ingrott kiss på golvet som man får skrubba bort. Många tänker ej på detta fast det är så enkelt. Så på med en massa medel och skrubba golvet kring toan och porslinet. Lovar, lukten blir bättre.

En annan anledning till dålig lukt är om avloppet i duschen är rengjort. Rengör var 3.e månad och verkligen diska vattenlåset rent, så hinner det aldrig bildas äckliga beläggningar och dålig lukt.


Fäller din hund mycket?
Nej. Jag tycker att korthåriga hundar fäller mer. Har inget hundhår på golvet som syns. Har jag svarta kläder och bär hunden mycket så kommer det ju hår på kläderna, men han hårar inte så där snuskigt mycket så det ligger hår överallt. Hiro får sova i våran säng och vara där hur mycket han vill. Så fräsch är han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar