måndag 25 oktober 2010

Städat i 11 timmar nu.

Från 13:00 till 23:40 har jag städat!!!!Det började ju med den där bikinirensningen och att jag tvättade ALL tvätt. Idag började jag med att rensa bort öl/cider burkar, pizzakartonger och annat som en fest medför. Sen fortsatte det med att att damsuga damma och plocka undan allt som låg framme. Det var efter det som allt gick över styr.
Jag drog ut alla handukar ur skåpet och slängde hälften. Vafan, vi andänder ju ändå inte alla. Rullade fint ihop dom jag ville ha kvar .
Gick på som en tornado och fortsatte in i sovrummet och sorterade alla lakan, örngått och påslakan. Gick in i Gabriels garderober och tog bort en massa kläder som han inte använde. Hälften till brödet och fiskarna eller dylikt, och hälften till ett loppis jag ska ha snart.Vid det här laget var kl 17:00 och jag gick vidare till garderoberna i hallen och drog ut allt. Slängas, sparas, loppis. Herre min skapare va sorterat allt blev. Nu har jag stenkoll på ALLT! Jackor, halsdukar, sjalar, vantar, kepsar, skor skor och skor. Jag har en del kläder m.m. och jag måste medge att det mesta i alla garderober är mitt. Jag äger inte en vinterjacka utan 4 st nyköpta som jag använder just nu.
På kvällen kom det hit folk för det var nån slags fotboll på tv. Jag gick in i "mitt" rum och rensade kläder jag ville spara, lägga undan och sen loppis då. Det jag la undan la jag i vakumpåsar så bara där sparade jag lite plats. Vakumpåsar is the shit.
Blev tre stora kassar kläder till loppisen. Tänkte sälja plaggen för 20kr eller 10 kr.
När klockan blev 22:00 gick jag in för mina smyckeslådor. Har två stora lådor i byrån där jag har fiskelådor med smycken i alla fack. Det var överfullt av smycken som jag tröttnat på, så det blev en stor påse som jag ska ta till loppisen. När smyckeslådorna nästan ekade tomma gick jag vidare på annat smått och gott jag inte ville ha kvar. Längtar till loppisen då jag bara får sälja av allt. Nu känns det jättebra då jag vet att i varje garderob döljer sig saker jag använder, allt är lätt att komma åt och jag har stenkoll på vart allting ligger.


Här är massa kläder som låg längst upp i garderoben som jag ej använder. Den delade jag upp i två högar; lägga unan och loppis. Alla kläder jag la undan pressade jag in i en vakumpåse och därefetr pressade jag ut all luft. Se så lite plats det tar.

Här har jag rensat i mina två smyckeslådor. Blev så tomt!!!

Håraccessoarerna är nu lätta att välja bland. Även solglasögonen gick en egen liten låda=)

Se så prydligt det är i garderoben nu.

Garderoben i hallen har aldrig varit så här fin.

Sjalar och två halsdukar längst upp. De andra jalsdukarna ligger i en box och sen hänger några framme så klart. Under sjalarna ligger lite skor och längst ner diverse textilier såsom kökshandukar, panelgardiner och dukar.

Halsdukarna fick en box från IKEA och mössor och vantar vick en platta öl att vila i.

Mina krämer står nu synligt i badrumsskåpet så att jag ska använda dom varje dag. Innan har de stått lite här och var och då är det väldigt lätt att det blir gammalt och bortglömt. Andra kortet är på mitt smink. Har rensat upp och slängt jättemycket.

Här är handukarna. Prydligt va? Sen att ha sminket sorterat gör att jag inte går och köper dubbelt av saker.
Vilken dag. Shit va jag har hållt på! vad går jag på?! ;) Hahahaha.
Ni kan nog gissa hur förrådet ser ut? Kan kanske fota det imorgon.
God natt säger en Marlene som är uppe i varv=)

5 kommentarer:

  1. Oj vilken inspiration. Visst är det skönt efteråt.

    SvaraRadera
  2. Jaha, det var 22:00 du gick in för
    dina smyckeslådor, jag trodde först att det var något senare. ;)

    SvaraRadera
  3. I don't know Swedish but Google Translator does a decent job of telling the message. I must say that this was an impressively long cleaning exercise. It is very interesting to read about a complete stranger's day who is on the other side of the world. If you cleaned all day, didn't you go to work? What do you do by the way?

    SvaraRadera
  4. Anonym: ja, det är jätteskönt. Jag vet exakt vart alla mina saker är. Fick reda på nu sent ikväll att jag skall till sthlm på fotning imorgon. Packade väskan med kläder, strumpbyxor, skor, smycken m.m på nolltid. Visste ju vart ALLA saker låg=)

    SvaraRadera
  5. jag gjorde också en sådan storrensning i garderob, walk-in closet och bland smink/krämer osv. känns så skönt efteråt!

    SvaraRadera