måndag 11 oktober 2010

Hos min nonna

Idag har jag varit hos min farmor och hälsat på. Hon är hos sin syster just nu som är 88 och min farmor är 89. Fyller 90 år nästa månad. Hade så mysigt där. Jag kramar dom, håller handen, äter mat, fikar, diskar och städar. Farmor visade gamla kort på henne som ung och på hennes föräldrar m..
.
Lägenheten dom bor i har mönstrade tapeter, gärna blommor, som nonna har tapetserat för länge sedan. Inredningen är italiensk, rosa, saker som alltid funnits där och så en del souvenirer från min farmors systers resor hon gjort i sina dar.
.
Jag hade med mig min lilla digitalkamera och fotade lite. Det ser lite dystert och gammalt ut. Man ser att ett helt liv har passerat i alla saker. Jag får en léende känsla inombords. Kanske någon av er också får det?

Hiro följde efter nonna vart hon än gick. Har man tur för man kanske korv. Andra bilden är lite prydnadssaker från en byrå i hallen. Klänningen på dockan är förodligen virkad av min faror.

Så typiskt italienskt och gammalt. En byrå i hallen med plastblommor, en kula med vatten och blommor i som kan lysa. Tapeterna är från 60-70tal kanske.
Tavlan hänger i vardagsrummet och jag tycker den är så fin...fast ändå inte. Motivet är fint men vart skulle de npassa in. I en sommarstuga kanske hade den gjort susen. Flickan på bilden är underbart vacker.

Nån slags spritbil med shotglas som står i bokhyllan i vardagsrummet. Den har funnits där sen jag var liten. Självklart finns där också en skål med plastfrukter. Ingen italiens tant kan ungå detta. Glödlampan kan ha hamnat fel då båda är gamla med dålig syn. Ganska gulligt ändå. =)

Sådär. Något från en resa kanske? Ler fult gör hon i alla fall. har nog också funnits där sen jag var liten. Likaså gökuret.

Här såg det lite dystert ut. Kläderna till dockan har farmor virkat...så klart!

En liten prydnads-sak och så en bild på tapeten i lilla rummet. Älskar tapeten. Så fin och mystisk.

Nu blev det mycket virkat här men nonna ville att jag skulle ta kort på dockarna med klänningarna som hon virkat. Dom sitter inte där på stolen i vanliga fall och stirrar hutan vi satte dom där bara för bildens skull. Hiro morrade åt dom.

Så skön stol. Det var deras systers och när hon gick bort åkte farmors syster (som äger lägenheten) och hämtade den och nu står den där. Jag satt i den, låg i den och snurrade i den. Man får verkligen plats att kura ihop sig i den. Underbar.
Nonna har Hiro i knät.
.
Här är en länk till bilder från när jag var i nonnas hus en dag.

2 kommentarer:

  1. Kul inlägg med nice bilder ,men hade uppskattat om det inte var så många stavfel, då hade det blivit mkt bättre... Tänk på det i fortsättningen..

    SvaraRadera
  2. den där tavlan! min pojkväns föräldrar har nästan en likadan, samma tjej och samma färger och stil, men hon håller i ett rött äpple med en tugga i istället. tycker nog nästan den är lite finare. blev bara så paff! :P

    SvaraRadera