fredag 31 oktober 2008

Rebeccas semesterbilder.


Hittade dom på hennes bilddagboken. Tänkte att det kunde pigga upp er eftersom det snöar just nu.


Igår i poolen, idag ihopkrupen under täcket.Den här bilden älskar jag. Så himla häftig palm!

.
.

Välkomna hem till Sverige.

Idag hämtade vi mamma och Beccis ifrån Västerås flygplats. Dom har varit på Playa del Inglés, Gran Canaria i en vecka.


Planet stod precis utanför fönstret där vi stod och väntade. Förstå chocken dom måste haft när dom möttes av 2+ grader.


Jag såg när dom klev av planet. Blev jätteglad och hoppade upp och ned. -Jag ser dom Gabriel, gör du? DÄR DÄR! Jag vinkade och hade mig men dom tittade inte ens åt mitt håll.


Sen åkte vi och åt på Mc. Rebecca hade Flipp-Flopp på sig, och väldigt lite kläder till skillnad ifrån mig som hade jeans och vinterjacka. Det såg faktiskt kul ut när hon stod där. Undra vad alla andra tänkte?

.
.

onsdag 29 oktober 2008

Min mystiska granne.

Jag har tänkt skriva om det här en massa gånger men det har bara inte blivit av.
Jag har en mystisk granne.
Jag vet inte vilken det är för jag hör inte om det kommer uppifrån eller under oss. Snett under oss? Vad vet jag, betong leder ljud väldigt bra.
Det började för ca 7 dagar sedan. Plötsliga rop hördes, så jag antog att det var en fotbollsmatch på Tv. (Därav de plötsliga ropen). Hooo och Åhhh, men det fortsatte. En duns mitt i natten. Någon som går med tunga steg, ni vet när man går på hälarna så det låter över till grannarna, även detta på kvällstid och nattetid. När som helst under dygnet kan dessa rop komma. Så jag har funderat över de plötsliga ropen. Kanske har den här grannen aggressionsproblem? Han (för jag har fått för mig att det är en han) bara skriker till ibland. Jag fattar inte varför. Det är jättekonstigt.
Varje morgon den här veckan har jag vaknat av smällar. Hårda smällar som om någon dunkat i väggen där jag ligger. Jag har flygit upp och inte fattat någonting. Det smäller i elementet, dunsar i rörerna som sitter bredvis sängen. Flyttar han möbler i sitt sovrum så det dunsar varje morgon? Idag dunsade det så högt så även Gabriel vaknade.
Under tiden jag skrivit detta inlägg har en stor duns hörts och två rop/skrik eller vad man nu skall kalla det. Jag förstår inte vad han håller på med. Han skrämmer mig bara för att jag inte förstår vad som händer.
.
.

Nu har bilderna kommit upp!

Nu har jag plockat ut alla bilder ifrån besöket Fredrik och jag gjorde till det där läskiga övergivna huset.
.
Här har ni några av bilderna ifrån resan:


Spökhuset


Det är bra att ha en massa däck... Utifall, ni vet. "Bra att ha".Jag var tvungen att läsa och titta på allt jag såg.


Oj, gardinerna är visst sönder.
.
Nu har även Ferdik skrivit om huset ocg lagt upp sina fina bilder. Ta er gärna en titt för han skriver så fint till varje bild också. Här har ni Ferdiks inlägg.
.
.

måndag 27 oktober 2008

Halloweenfest: Fredag och Lördag!


I helgen har Gabriel och jag Halloweenfest.
Dom som vill klä ut sig gör det, och dom som är tråkiga skippar utklädnaden. På så vis kan jag bevisa att jag hör till gruppen "rolig".
Ifrån dom här två dräkterna har jag utgått ifrån när jag valt kläder.
På fredagen skall jag vara älva, och på lördagen en retrotjej ifrån 70-talet. Jag har tyvärr kastat mina vita höga stövlar ifrån 8:an så jag får ta vita skor och höga strumpor. Som pricken över i:t skall jag har en svart affro-peruk.Fredagen blir en älvklänning och uppsat hår. Till det ett par söta vingar, lösögonfransar och ett deadem. Inget trollspö för det kommer jag att;

  1. Glömma hemma.
  2. Tappa bort de första 10 minuterna på BMB.
  3. Peta någon i ögat med på BMB, eller...
  4. Supa bort efter 30 minuter på BMB. Man lägger det på baren för man "skall bara", sen är det borta. Fast man märker det inte förns lite senare; nej, Alexandra, du..vart är mitt trollspö? Näääää, jag har tappat bort det. Åååååå. Typiskt!

Ja, ni fattar.

Jag har inte bjudit några utan alla är välkomna. Se till att ha åldern inne (eller att ni vet att ni kommer in) om ni skall till BMB efter någon av dagarnas fest. Annars har även Pluto Halloweenfest. Nu ljög jag, jag har bjudit Alexandra. Det gjorde jag redan i början av september. Vi hängde förra halloween och då såg det ut så här! och lördagen.

.
Vad är det som gör oss så nyfikna på olyckor?

Idag på väg ner på stan blev vi omkörda av en brandbil i hög fart. Jag ser att den stannar längre fram, mitt emot skrapan. Det första jag säger till Gabriel är; Kom, vi går dit och kollar vad som har hänt! Skynda då!, det är ju värsta folksamlingen.


När vi kom fram hade INGENTING hänt. Ett larm hade utlösts (förmodligen efter strömavbrottet som precis varit). Folksamlingen berodde på att dom utrymde byggnaden, men som sagt brann det inte, ingen var skadad och inga brandslangar sprutade vatten=(


Varför blir människor så upprymda när en ambulans stannar i närheten? En polis utanför fönstret eller en brandbil på gården? Kan tänka mig att man hoppas på att få se lite action. Sen har människan något som drar en till det man inte känner till, man är nyfiken. Det är nog därför folk alltid "delar" på sig i skräckfilmer; ni två går ditåt medan jag och Mike går hitåt. (Sen dör alla utom två).

.
.

lördag 25 oktober 2008

Takashi Murakami

Vill dela med mig av en japanska konstnär som heter Murakami. han blandar Anime och Manga och gör det till "finkultur". Hon stora konstverk så som statyer blir till små figurer som säljs i affärer. Dom sprudlar av färg och man vill ha allihopa!


Här är en tavla av Murakami. Som ni ser är det färger och ögon och figurer överallt.


Denna tavla skulle lätt passa in i vårat sovrum. Skulle vilja ha den så den sitter över hela sängen.

Om ni ittar på figuren. Påminner den inte lite grann om Musse Pigg?mest känd är han kanske för smile-blomm-mönstret som nu finn som tapet. hans smile-blommor återkommer i många av hans konstverk.

.
.
SVT har sänt en dokumentär om honom som är värd att se om kost finns i ens intresse. Se dokumentären om hans konst HÄR.
Nu kan även titta på en liten snutt på ca 8 minuter och se hur hans konst växer fram i en lokal fylld med omålade och oklara statyer. Se den HÄR.
.
.

Tila Tequila, söt som få =)

Jag har fastnat totalt för MTV`s dokusåpa om Tila Tequila som skall hitta sin stora kärlek. Jag tycker att Tila är så söt så jag dör.


Sen är hon söt i sättet men ibland är hon helt galen. Haha.


Visste ni att hon har gjort musik också. Laddade hem en låt idag men det lät ungeför som när Paris Hilton gjorde musik i början. (blev ju bättre sen) Dock tror jag det finns bättre sånger med Tila än den jag hörde då jag bara hittade en låt.


Ett kollage jag gjort med en massa bilder på Tila. Ville ju visa alla=) Tycker att hon är lika fin i blont som i brunt hår.

.
.


tisdag 21 oktober 2008

Fotografens stuga

Jag fick tag i adressen så idag begav vi oss till det övergivna huset. Huset kallas för "fotografens stuga"/hus, men vi förstod inte varför. Vadå hus? Det var en stor spöklik herrgård.
.
Där man en gång har gått fram till huset på en väg finns inte kvar. Istället får man kämpa sig fram i högt gräs och bråte på tomten.

.
Jag tog en massa bilder och jag vill visa er alla men här kommer bara ett fåtal ifrån dagens resa. När datorn är fixad skall jag fixa till vissa bilder och visa er alla sen.


Huset var mäktigt. Det reste sig stolt bland allt gräs. Trappan var borta så istället fick vi balansera upp till dörren på en planka. Under oss låg ett stort hål och gapade.


Innomhus kunde jag gå i timmar. Möblerna fanns kvar, kläder, gardiner, böcker. Familjen som bodde här gillade även foto och konst- det går hand i hand. Fotografier i massor på övervåningen ifrån mannens Afrikaresor.

Köket. Plättpannan står på spisen, köks polichen står på diskbänken och en röd/vit grytlapp hänger på en krok. I skåpet är hyllorna klädda i paketpapper med gamla kryddor ståndes uppepå. Bredvid skåpet hänger två tavlor.


I ett rum fann vi teckningar, tavlor och keramik. I ett annat nystan med tygremsor, kanske för att göra ryamattor av. Vi fann en massa julpynt överallt och glas, serviser, böcker, ja, allt man kan tänka sig.
(Lägg märke till hur tavlorna är uppsatta. Inte med en spik i väggen, utan med ståltråd ända ifrån taket)


Taken kunde i vissa rum ser skräckinjagande ut. Färgen har lossnat och hänger nu ner i strimlor.

En stark och hemsk bild. Mannen har kanske hittat pojken därunder. Var det krig? Har ett hus fallit ihop? Det rinner blod ifrån pojkens panna som fortsätter ner på stenen.


Fönster på vinden. Jag vågade mig dock inte upp på vinden för att stegen såg inte säker ut.


"Margareta Elgenstierna". Vi hittade remsor med bilder på olika unga människor. Kanske var mannen inte bara fotograf utan även skolfotograf? Elgenstierna är ett väldigt fint efternamn tycker jag, men jag hittar dock inget om henne på internet. Har hon gift sig? Personligen skulle jag aldrig byta efternamn om jag hette så fint. Bilden är tagen 1969

På golvet inne i huset låg det en massa diabilder. Fredrik gillade den här av Stockholm innan det byggdes om. Han säger att rulltrappan finns kvar och där nere ligger sergels torg.
( Bilden tog jag bara genom att hålla upp diabilden mot ett fönster).


Utanför huset, en bit bort, bredvid utehuset fanns det buskar. Det som vi inte märkte först, och som inte syns så bra på bilden, är att buskarna är planterade så man kan gå in i en gång. När man kommit in i mitten (busken ni ser bakom mig, mörka rötter till höger om mig) så finns det gångar åt alla håll så man kan springa runt där inne. Det var jättefint gjort! Roligt planterat=)
.
.
Hoppas ni är förväntansfulla på att få se alla bilderna snart! Men en sorglig och spöklik känsla får man nog av ett titta på dessa bilder, och dom väcker även många frågor såsom; Vilka bodde här, varför har allt bara lämnats och vad ska hända med huset?
.
.

måndag 20 oktober 2008

Morgondagens resa=inställd...

...pga att en kille vägrar att säga vart det ligger. Det enda svar jag fått var inget svar. Jag är superledsen för att jag har verkligen sett fram emot den här resan.


Den övergivna Syfabriken.
.
Ni får gotta er i föredetta besök så som Kodak Hill och Den Övergivna Lyxvillan. Sjukhuset och Syfabriken. Seanste besöket var i våras i ett övergivet hamnhus.


Känns som om de övergivna platserna i närheten sinar ut. Nu finns det inga kvar som vi hittar till.


Men intresset hos mig finns kvar och det kommer nog upp något så småningom.
.
.

Ferdik och jag är vänner igen

Efter att jag sa upp min relation till Ferdik för att jag ansåg att han var dum, är vi idag vänner igen.
Så nu kära läsare så kommer vi återigen att besöka övergivna platser. Vi har ett på gång som vi tänkte besöka på tisdag. Saken är den att vi vet i vilken stad det ligger, men vi vet inte vart i staden. Ferdik och jag har gjort allt för att få tag i karta och vägbeskrivning. Får se hur det går.
.
Här är vi som besöker övergivna platser. Fredrik, jag och Johan.
Bilden är tagen utanför Drottningholms slott.Johan eller Fredrik nyper mig i baken.


Fredrik nekar och säger att det inte var han.Johan gör detsamma. Undra om jag någonsin kommer att få reda på vem det var.

.
.

söndag 19 oktober 2008

Lördag


Förfest med söta tjejer.


och coola Grabbar. Phille och hans vän. Vännen bor tydligen på samma gård som Gabriel och mig.BMB. Gabriels kompis Andy körde hårt.


Gabriel gör en sådan där töntpose. Axel i bakrunden. Fröjd med kepsen och Ia som lyssnar på Fröjd.


Hanna-Sophie


En annan bloggare.
Elin.
.
.
lördag 18 oktober 2008

Inför Födelsedagskalaset

Vi gick aldrig på EGO-festen igår. Idag är det en ny dag och nya planer. Jag är bjuden på födelsedagskalas runt 7-snåret.
Köpte en ny klänning i veckan som jag tänkte ha på mig ikväll. Saken var bara den att klänningen är så tajt så min lilla put-mage stack ut.


Jag letade fram min gördel och tog i "för kung och fosterland" för att knäppa igen hela. Så nu ligger magen där inne och trycker, men den får inte komma fram förns jag kommer hem igen inatt=)


Kvällens sminkning är sotiga ögon. Till det har jag vita smycken, vita skor och ett svart band i midjan.


Ett försök till helbild men misslyckades.
.
Ha en trevlig lördag på er. Framförallt min lillasyster som skall på skumparty ikväll;)
.
.


torsdag 16 oktober 2008

EGO-Fest imorgon?

Idag ringde dom ifrån tidningen EGO här i Västerås och bjöd mig och en vän på deras EGO-fest som äger rum imorgon. Jag har sett reklamen för festen men inte tänkt på den. Nu när dom ringde så kändes det personligt så jag har frågat min bästis (och pojkvän) Gabriel om han vill följa med. Vi funderar på att gå dit och äta lite, ta en drink, mingla och sen gå hem.
Skulle vara kul om jag fick mina jä"#¤% klänningar snart. Om jag har nya kläder så får jag mer lust att gå ut, för jag känner mig ny och fin... Någon som fattar?
.
.

onsdag 15 oktober 2008

Nya Hello Kitty-prylar.

Idag var mamma och jag på stan. Hon ville visa mig några klänningar hon sett ut åt mig i ett skyltfönster. Det var på Solo här i Västerås. Det roliga var när vi gick in och tittade på dom. Min mor står där och tar på dom, pratar om hur fin jag skulle vara i den och den... Jag vänder på en av prislapparna och bara står där.
- Mamma, den här kostar 5000 kr, och den här 6000kr. Kom vi går,och du, tack för att du drog ner mig på stan. Hahaha. Sen skrattade vi.


Jag köpte blommor åt Gabriel på torget.


På lagerhaus köpte jag en ny Hello Kitty till toan. Denna gång i vinterkläder.Detta var en jätteliten söt sak som egentligen är en handduk.


Se här hur den blir:

Om ni undrar varför jag uppdaterar så sällan...

... så beror det på att vi har fått ett supervirus på våran dator vilket innebär att datorn inte är på i onödan. Just nu bloggar jag för jag har har fört över alla bilder, musik och dokument till en annan hårddisk. Går fan att lägga mycket på en bärbar hårddisk. Mer än vad jag trodde.


Men vi skall fixa detta i veckan.


Virus: Trojan. Det är så starkt att inte ens vårat virusprogram rår på det.
.
.

Dj Marlene tipsar:

Akon - Right Now (NaNaNa), lugn låt som får håret att resa sig

.

Amy MacDonald - This Is The Life, ni har hört den på reklamen

.

Adam Tensta Feat Dr. Alban - My Cool, perfekt på förfesten

.

T.I.-Live Your Life (Ft. Rihanna), minns ni sommarplågan "maiahi maiaho"? Här har T.I och Rihanna gjort den på allvar.

.