onsdag 12 juni 2013

Ute till sjöss

Idag har varit en riktigt bra dag. Eller en riktigt bra eftermiddag speciellt. Jag hade handlat och gjort en sån där megapicknick igen. Ibland förstår jag inte själv hur jag hinner med allt som jag gör. Hur som helst hade jag stressat (glad och positiv stress) med att plocka diskmaskinen, tvätta, och laga mat, allt för att det hela skulle vara klart. Gabriel fick sköta BVC-besök med Antonio medans jag skulle på utflykt.

Jag åkte och hämtade Sanna och hennes hund. Min hund fick inte följa med. Jag ville bara få slappna av utan att behöva ta ansvar, vilket jag jämt annars gör. Eftersom inte min hund skulle med så kunde sannas hund låna Hiros flytväst. Vi åkte ut ur stan med rutorna nere, frisk luft i håret och musik i högtalarna. Vi åkte och hyrde en båt. En fin rymlig båt med åror. Vi skulle ro ut på vattnet och äta god mat.

Flum 1och flum 2 liksom. Kom inte ens i vattnet. Båten krockade med en sten så fick fick be ansvarige komma och hjälpa oss. Men efter att vi lyft och puttat ut båten så var vi i alla fall i. Jag har aldrig rott i hela mitt liv. Men efter en stund fick jag i snittsen och vi rundade ön och kom in på lugnt vatten. Det var så underbart! Solen sken och vi rodde på det stilla vattnet. På sidorna fanns det vass och näckrosor. Trollsländorna flög omkring oss.
När vi hittat en fin plats, la vi upp årorna och bara flöt. Jag dukade upp picknicken.  Båda hade en varsin filt med sig så vi hade något mjukt att sitta på. Jag hade med en duk så det skulle bli lite trevligt. En bricka för att glasen skulle stå stabilt. Sen smoothie, Loka, kycklingsallad med dressing och bröd till. I salladen var det pasta, sallad, sockerärtor, minitomater, fetaost, ägg och handplockad kyckling. Efter maten serverades det äppelsticks i söta burkar och sen så hade Sanna köpt svenska jordgubbar. Jag dog av lycka för allt var så perfekt.

Sanna rodde tillbaka. Jag låg i fronten och njöt. Det var helt underbart med vattnet som kluckade mot båten. Underbart tills vi kom ut på öppet vatten och vågorna blev höga. Sanna fick det tufft asså att få oss tillbaka. När vi skulle lämna tillbaka båten fick vi inte upp den. Jag ropade på hjälp med ingen kom. Så jag ringde och bad om hjälp. Kanske borde ringt från början. Haha. Vi fick vänta på att någon kom och hjälpte oss dra upp den.
  Här har vi anlänt och står och väntar på våra nycklar till båten.

  Peace out. Här står jag med en åra, våra flytvästar och min stora picknickväska.

  Jag lassar in allt i båten medans Sanna får ta emot allting.
 
Här ror jag. Först med baken fram för båten snurrade av vågorna, så det spelade ingen roll. Men det gick lika bra. Fram kom vi.
 
Så här såg det ut innan jag dukade. Vi använde bänken i mitten som ett bord, så satt vi på varsin sida.
 
Här packar jag upp duk, bricka, glas, mat, dricka m.m.

Så här mysigt blev det. Förstår ni att man njöt? Underbart ju!
 
Efterätt. Var så mätt men äppelsticksen gick i. Sen någon jordgubbe, men därefter ville jag bara lägga mig ner och sova en stund.
 
  Hemfärd.
 
Var ju som sagt svårt att få upp båten på land. Jag tog i med all kraft men klarade det inte själv. Fick ringa efter hjälp.

2 kommentarer:

  1. Åh vilken mysig dag! Måste fråga var bikiniunderdelen kommer ifrån? Mycket fina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stadium är badtrosan ifrån. Tänkte visa alla bikini jag köpt nu till sommaren. Man kan mixa och matcha bäst man vill.

      Radera