tisdag 11 juni 2013

Bada en varm eftermiddag

Jag får världens goaste puss av min son.
 
Efter förskolan åkte jag iväg med Antonio, en vän som heter Sanna och våra hundar. Vi åkte till en lugn strand där vi la ut filtar och dukade upp lite fika. Antonio fick för första gången i sitt liv gå ut i vattnet. Han har inte gått själv i Mälaren förut för han är ju bara 1 år och 5 månader. Han fick bada om han ville, men jag personligen tyckte att det var lite kallt

När vi varit vid vatten tidigare har han velat springa rakt ut. Men då har det varit vår och försommar och kallt i vattnet, och så har han haft kläder på sig. Nu hade han badbyxor och denna gång fick han ju springa rakt ut om han så ville.

Jag trodde han skulle springa rakt ut i vattnet vilket han gjort tidigare när han inte fått. Men nu när han hade badbyxor och fick springa tog han det försiktig.

Vi gick ut tillsammans, plaskade lite, satt på huk, lekte, ropade på hundarna.

Sen när vi badat klart och torkat oss och han fått på sig blöja och fått av sig de blöta badbyxorna, så gick han inte ner i vattnet. Jag kunde ta det lite lugnt. Så skönt att kunna slappna av lite.

Jag hade gjort jurdgubbstärningar med vaniljkesella, torkade fikon, ris med fisksås till ungen och till sist hade jag med mig Loka så klart;) Vi åt, och Antonio skulle mata hundarna och Sanna. Sen skulle han pussas med Sanna. Vi skrattade åt honom för han var så söt. Sen hittade Antonio nåt i gräset som han smakade. Det var en liten rund torkad bajs från en gås. Sanna skrattade massa. Tiden flög iväg för vi hade så kul. Kl 14:00 hämtade jag Sanna och kl 17:15 åkte vi från stranden. Var hemma 17:47 prick.

Imorgon väntar nya äventyr fast då blir det ute på vattnet.


Eftersom vi håller i koppel, så ska Antonio också hålla i koppel. Här hjälper han Sanna att hålla i hennes hunds koppel.

Antonio hade ätit vaniljkesella. Sannas hund Esther slickade på Antonio mun för hon tyckte väl det lucktade gott som godis. Det tyckte Antonio var roligaste i världen och var så lycklig och skrek av förtjusning. Antonio gapade och sa Aaaah mot hunden för då slickade hunden på Antonio.


Det var här Antonio hittade något litet och hårt i gräset som han sen la i Sannas hand. Sekunden efter stoppade han det i munnen. Det var inte mat så han spottade ut det. Ordagrant spottade. Tvi, ut på gräset.

Här äter Antonio ris med sås. Jag hjälper honom att lassa mat på skeden. Kolla va stort han gapar.

 


13 kommentarer:

  1. var kommer linnet och shortsen ifrån? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Shortsen kommer från H&M, sportavdelningen, 99kr. Linnet är gammatl från Gina tricot.

      Radera
  2. shortsen var jättesnygga! Härlig färg
    /Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Carin. Jag känner mig glad och tycker färg livar upp ännu mer så jag blir ännu gladare=) Sen är det så somrigt med starka färger på mina utflykter.Kram

      Radera
  3. Vilka underbara bilder, Antonio är så söt och ser så välmående ut! Du passar så bra i starka färger, inte alla som kan bära upp det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lotta: Stod för någon dag sedan och valde färg. Ska jag ha svarta shorts och färgat linne, eller färgade shorts och svart linne? Sen bestämde jag mig för att bära det jag ville och det var bara färger. Trivs att vara en regnbåge, precis så som Antonio brukar vara. En regnbåde som livar upp;)

      Radera
  4. Jag bara älskar din blogg! Eran son är ju bland den sötaste jag set :)Nu är de så att jag väntar mitt första barn och har gått tillbaka i ditt arkiv och kikat lite för att få lite tips, super bra! Men till min fråga, din hårfärg är ju bara SÅ snygg, fixar du den själv eller går du till frisör? För den är verkligen perfekt blond!:)

    Hoppas ni haft en toppen bra!;)

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. GRATTIS IDA!!!! När är det dags då? Va spännade! Oj va du har framför dig. Och du kommer växa som männsika!

      Jag färgar håret hemma. Finns inlägg om det. Steg för steg. Fått så många frågor och försöker svara utförlligt varge gång.=) Men här är en länk till ett inlägg med bilder:
      http://marlenezufic.blogspot.se/2013/03/farga-utvaxten-i-haret-tutorial.html

      Radera
  5. Har följt din blogg jättelänge nu, kommer ihåg när du berättade att du var gravid som om det var igår, men har aldrig lämnat en kommentar. Nu är det väl dags för det också! :) Underbara bilder som alltid och du verkar så himla härlig. Sund inställning till allt och man blir helt lycklig när man varit inne på din blogg! Hoppas du bloggar i många år till! <3

    massor med kramar,
    Annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men Annie. Vilken tur att du ÄNTLIGEN lämnade en kommentar då. Fick värsta lyckoruset när jag läste vad du skrev. Att du blir lycklig när du varit inne och besökt min blogg.

      Jag har bloggat i över 7 år nu. Jag tycker det är så roligt med fotograferingen och skriva allt jag är med om. Inspirera och få andra att tänka. Att ni får mig att tänka om, och att vi kan tipsa varandra om saker. Att hålla på att välja ut vilka bilder jag ska publicera, ibland får jag tid över och då kan jag pimpa upp bilderna. Jag gör så mycket och hinner inte skriva om allt som du säkert har märkt. Som sagt vet jag inte ens själv ibland hur jag får ihop allting, hur jag hinner med allt jag faktiskt gör.

      Hoppas du vill kommentera någon mer gång. Är så roligt att gå in här och läsa kommentarerna. Få lite respons på det an skriver. Ska jag blogga om det här fler gånger eller kräks folk på mig då? Hahah. Massa kramar tillbaka

      Radera
  6. Håller helt med Annie´s kommentar. Jag följer många bloggar men din är den jag mest kan identifiera mig med. Du verkar ha en väldigt mysig personlighet, underbar engagerande mamma, positiv och ser skönheten även i det lilla vardagliga. Det märks att du är en sann estet som tycker om att ha det fint omkring dig och även njuter av att själv få vara fin, något som en del mammor tyvärr glömmer. Jätteroligt att få se bilder från dina utflykter med familjen, dina idéer och pyssel i hemmet m m. Roliga minnen för dig oxå att se tillbaka på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta. Va glad jag blir av att läsa dina ord. Och va kul att du kan identifiera dig med mig. Hört deyt förut. Jag kanske bjuder på det vi alla är med om och känner. Inte bara en ytlig sida utåt.

      Det finns mycket i vardagen man kan uppskatta. Eller göra roligt genom att tänka till lite. Severa maten i lite roligare skålar kan ge guldkant för barnen. Låta barnen duscha med kläderna på om de vill. Äta banan under bordet. Haha. Jag bryr mig inte så mycket alla gånger om vad som är rätt och fel om jag själv inte kan ge en bra förklaring till varför det är så.

      Jag tycker om att ha ordning och reda omkring mig, då vet jag vart allt finns och vardagliga sysslor går så mycket fortare, än om jag ska springa runt och leta efter allt. Sen att allt är uppackat. Det är mindre kul att sitta på toa och så är pappret slut. Nytt papper ska gärna vara framtaget redan, alternativ finns i skåpet. Men hur kul är det om det ligger ouppackat uppepå garderoben i hallen?

      Om att känna sig fin: jag känner mig piggare och mer ”redo för dagen” om jag känner mig fin.

      Det är jättekul att titta tillbaka i bloggen. Roligt med filmer från när Antonio var mindre. Har massa jag skulle kunna klippa ihop och ladda upp, men har tyvärr ingen tid att göra det=( Och sen klarar inte min dator det. Lägger av då. Har laddat program på Gabbes dator, men det blir sällan att jag sätter på den för att just göra en film. Tråkigt!

      Kramar

      Radera
  7. Jag älskar också din blogg, inte läst så jättelänge men ett tag iaf :) absolut blivit min favorit blogg. Beundrar hur du orkar sminka dig osv, jag har en dotter på snart 1 år och hon tar ju upp all min tid :P Men jag försöker göra mig lite iordning varje dag ändå för jag känner som du, då är man redo för vad som helst :) Men nu på sommaren blir det lite mindre så huden får vila lite och jag tycker hyn ser finare ut när man solat lite :) Gillar också att förbereda och ha ordning och reda. Så jag identifierar mig med dig också :) Extra roligt att du har ett barn också eftersom jag själv har ett haha :) Vad köpte ni föressten till Antonio när han fyllde 1? Vi har köpt ett minikök från ikea till lillan, hoppas hon kommer uppskatta det :)

    SvaraRadera