söndag 9 juni 2013

Studenten Västerås 2013

Nu har Gabriel kommit hem från Turkiet. I fredags tidigt på morgonen kom han. Det var en bra dag att komma hem på, för i fredagns tog Västerås sistaårselever studenten.

Antonio sov i vagnen och vi hade satt på honom hörselkåpor. När vi kom ner och studenterna kom fick jag hålla mig för tårar. Fattar inte att jag är så känslig. Många var så lyckliga och det var helt underbart att se. Jag blev så rörd och det var så vackert att se så många glada människor som kämpat sig igenom alla dessa år. Grattis studenterna!

Här var det en kille som hade en vattenkanon. När de åkte förbi med sin studentvagn sprutade han massa vatten på en sovandes bebis som låg i sin vagn. Den bebisen var MIN! Antonio drog efter andan och vaknade av en iskall dusch. Han började gråta och var jätterädd. Polisen kom och stannade vagnen. Jag såg inte att de gick upp på vagnen och tog han som gjorde det, inte heller tog de vattenkanonen. De hytte väl med fingret bara. Jag var så arg för detta förstörde min fina upplevelse jag hade med min familj.
Jag skiter i att jag och Gabriel blev lite blöta, men att Antonio och vagnen var jätteblöt och att man gör så mot ett litet barn! Han fick inte sova klart det han behövde så han var ju trött sen. Kunde inte vara pigg och uppskatta det vi gjorde på samma sätt som jag tänkt mig.


När vi tittat på alla studenterna som åkte på flak, studenter som gick i en parad och på alla mäniskor som stod efter sidorna och vinkade, så var vi lite tomma i  magen. Avnjöt en god middag på en indisk restaurang.

 
Ska rota fram en bild från min student och visa er. Håll till godo;)

8 kommentarer:

  1. fyfan förstår att du blev arg.. hade blivit rosenrasande om någon hade gjort så emot min dotter..... hur kan man.. fyfan.. men berätta var du köpt kannan med lock, o sugrören? :)

    SvaraRadera
  2. Sugrören är från TGR (Tiger). Kanan med lock är ett tillbehör till våran mixer. Många har frågat så har nu googlat fram det. Här är en bild:
    http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/HR1364_00-IMS-global?wid=330&hei=330&$jpglarge$

    SvaraRadera
  3. fast en student med massa fylla är inte riktigt en plats för ett litet barn att vistas på och absolut inte så nära flaket som ni var, fast man gör ändå inte så: Tur det inte var eldarna dom kastade ut

    SvaraRadera
  4. Tack och lov att någon använde hörselkåpor! Såg massor av nyfödda som inte hade det och föräldrarna stod som frågetecken när dom började gråta när ett flak åkte förbi. Fick så ont i magen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Josefine. När man är nybliven förälder kanske man inte tänkt på höreslkåpor? Barn har väl inte bättre hörsel än oss?
      men Antonio hade det för han skulle ju sova. Sen när han vaknade (av en kalldusch) så drog han av sig dom. Då frågade jag en mamma bredvbid om hennes son ville låna för sonen höll för öronen. Han var blyg och ville inte. Då lånade jag ut dem till en mamma som hade en nyfödd bebis som stod bredvid oss. Visst är jag snäll? Som sagt var det få barn som hade hörselkåpr. Jag tror det beror på att många inte vet att man kan ha det, (tänkt på saken) eller att de inte vet vart de kan köpas. Man kommer typ på det när man är på stan och allt oväsen kommer. Vi har köpt våra på claes ollson och de passa nyfödd och även nu på Antonio.

      Radera
  5. Neä,Hur kan man bara göra så mot ett barn.
    Spruta en vattenkanon med vatten.
    Blir så jävla ledsen och arg.
    Folk borde ha mer respekt för andra.
    Studenten ska vara något trevligt och glädjefullt man delar.
    Inte förstör för andra:(
    Varma kramar<3

    SvaraRadera
  6. till anonym: man sprutar inte vatten på ett barn, oavsett om man är full eller inte. jag skulle då aldrig göra det, hur packad jag än skulle vara. man måste va störd om man gör det!

    SvaraRadera
  7. Studenten är inte bara en dag för fulla ungdomar (dagtid) utan även en dag för alla människor i staden att komma och titta. Och jag står tammefan vart jag vill och tittar (och smyggråter av att se alla lycka) ;)

    SvaraRadera