fredag 15 februari 2013

Bubble bath. Att bada är nya grejen











Nya grejen här hemma är att bada. Minst en gång om dagen. Det kan vara bara 10 minuter, men det räcker gott och väl. Ibland blir det längre. Jag tycker det är roligt att Antonio själv säger till att han vill bada så då gör vi det.
Denna vecka har det varit bad alla dagar utan 2 då han var grinig, trött och elak.

Allt började med att min syster badade med honom och satt bredvid ganska ofta under en kort period. Sen tyckte han det var så roligt så han stod och slog på toadörren. Jag undrade vad det var så jag öppnade dörren. Direkt springer han och sätter sig på duschavloppet. Sen pekade han upp mot badkaret som står på en hylla.



Nu för tiden om han kommer in på toan går han till duschen och visar att han vill bada men varje gång går det ju inte. Men som sagt, nästan varje eftermiddag eller kväll badar vi just nu. Ibland fyller jag på badet och förbereder utan att han vet. Sen går jag ut till honom och frågar om vi ska bada. Då rusar han direkt till toan. Smarta bebis!! Funkar också om jag tar av kläder och blöja, då fattar han också.
 
Har köpt skumbad på apoteket men det vet jag inte om han var så förtjust i. Han favoritleksaker är en transparant plastask som det har legat tops i, och i den förvarar jag alla små flaskor med babytvål, shampoo och olja. Den burken med alla flaskor är favoriten.
Jag köpte en jättefin badpåse med två djur i. Påsen tvättar man barnet med och djuren ska barnet leka med. Det är dem ni ser på bilderna. Men han tycker bäst om flaskorna i alla fall. De där färgglada puttar han ut eller ignorerar efter en stund. Bara de där flaskorna och asken som är intressanta.
Har beställt nåt svinhäftigt på nätet. Ett pulver som kommer göra vattnet till slajm. Har tre påsar. En grön, en röd och en rosa. Kanske testar en påse redan ikväll. Beror på hur sena vi blir med maten och hur trött Antonio är. Annars blir det definitivt imorgon.



Glöm inte att du kan välja HD högsta kvalite genom att klicka på kugghjulet och välja HD720.

1 kommentar: