onsdag 20 februari 2013

I slutet av mars blir det operation!!!


Igår var jag och träffade en läkare. Vi lokaliserade vart det gjorde ont, och i slutet av mars kommer jag få opereras.

 
Jag har fnissat så mycket åt era gissningar. Fiskedrag, hamstrar och råttor. Pincetter och krokar. Men det var inte lätt att se. Bilderna föresteller ett kvinnligt könsorgan. Doktorns starkaste sida var väl inte att rita och därav ritade han sex st, och en har jag ritat. Haha. Kunde inte låta bli att skratta lite.

-Ursäkta men jag förstår inte. Är det där upp?

Så ritade han en ny.

-Men var är blygdläpparna? Är det invändigt nu?

Så blev det en ny.

 
Den stora ”fisken” visar bäst vad som hände. Den är öppen. Hålet är liksom inåt och går hela vägen. Cirkeln som är bruten är muskeln som gick av. Den är ihoppsydd och fungerar bra=)

 

Ett år och två månader innan jag hamnade hos rätt person. Ingen på vägen har riktigt vetat vart jag skall vända mig. Nu bad jag min psykolog att få komma till en specialist-gynekolog och det var helt rätt. Tillsammans lokaliserade läkaren och jag VART jag hade ont.  Jag hade spegel och han öppnade och pekade. Vi hittade EXAKT vad som gjorde ont. Det är ärrvävnad som ligger som i en dal invändigt. Sen fortsätter ärret utanför en bit. Allt det skall opereras bort och  sen sys igen. Inga garantier finns att man kan skära bort en smärta, men jag ville i alla fall göra ett försök. Jag kommer att sövas så jag kommer inte känna nåt. Efter operationen ska jag vila i 2 veckor. Inte lyfta något över huve taget. Denna gång skall det få läka ifred. Gabriel och jag är jätteglada över att jag fått en operation lovad. Även mina vänner som fått veta, har blivit glada för min skull.

 

Förutom operationen kommer jag fortsätta att gå hos psykologen och uroterapeuten.

 

Jag har pratat med psykologen idag om att mer information borde delas ut till de som spricker hela vägen. Tex vart man kan vända sig vid olika besvär, och så telefonnummer dit. All info ska vara samlad på en lapp. För ingen har ju vetat vart jag ska vända mig. Därav borde man lägga ner tid och samla allt på ett papper.

Att man inte ska bära barnet eller något annat för då går ärren upp. Att man kan sjukskriva sig så man inte är ensam hemma med nyfött barn och är nyopererad.  Jag hoppas det blir ändring så mammor kan få hjälp fortare.
 
Jag ska inte ha för stora förhoppningar för som sagt; Det operationen går ut på är att skära bort den del som gör ont. Det är inte säkert att smärtan försvinner. Då får man diskutera om något annat kan göras. Men jag är i alla fall väldigt glad över att något görs, att någon lyssnade och att vi hittade vad som var så fel på/i mig.

13 kommentarer:

  1. Men gud vad roligt att läsa att du äntligen ska få hjälp! Grattis och en massa cred för att du orkat kämpa och lyckats få sjukvården att lyssna på dig. Du borde driva förslaget om en broschyr med all info vidare så fler vet hur dem ska göra vid eventuell förlossningsskada som din. Du kanske kan göra en sådan broschyr och ge som förslag? Grattis än en gång!!! <3 Massa kramar /C

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt att höra att det äntligen händer något och att du får hjälp, stackarn, kan inte vara lätt det du har åkt på:/ kramar

    Jag gissade alltså helt fel på ritningarna ;) hihi

    SvaraRadera
  3. Jag sprack också hela vägen och halva rundan runt anus gick sönder. Sedan dess har jag haft problem som bara den med smärta det har varit en fruktansvärd smärta i blygbenet eller något svårt att förklara liksom när man gått och berättat det.

    När vi hade samlag så grät jag innombords så ont jag fick. Det gick inte att ha ett passionerat sex utan antingen eller typ om du förstår vad jag menar,. Det skulle gå snabbt annars gick det inte så fort han började sakta ner så gjorde det ont så in i helvete. Men det är skönt att se att du har fåttt hjäp nu :)

    SvaraRadera
  4. Järnkvinnan! Tycker det är fantastiskt bra att du verkligen tar tag i det hela! Skönt att du äntligen får den hjälp du ska ha! Hoppas operationen blir så lyckad som möjligt! :) kram Johanna

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Elina, har skrivit på din blogg. Maila mig. Ha aldrig sex för husfridens skull!!!!. Herre Gud. Gör det ont så låt bli. DIN KROPP!!!! Skaver mot såret.

    Men maila mig så jag kan berätta vart du kan få hjälp. Du kanske har precis som jag. Kan rita en teckning till dig. :) kramar och styrka till dig .

    SvaraRadera
  7. Tack för länken och vilken tur att jag gissade rätt, att du äntligen skall få hjälp, så himlans bra!
    :)
    kram kram

    SvaraRadera
  8. Grattis!! Skönt att du äntligen fått hjälp ! Nästan läskigt att man inte kan få hjälp direkt och att det inte är många som vet vad det handlar om. För så ovanligt kan det ju inte vara! Grattis iaf och videon på Antonio när han målar är ju bara för söt :)!

    SvaraRadera
  9. Jag vill skriva att du är så modig,stark,vacker,fin & en riktig kämpe! Va stolt över dig själv!!!!
    Allt kommer bli bra nu ska du se!
    / Emma

    SvaraRadera
  10. Åh men vad härligt för er :) Vad skönt att det börjar hända nå.. Hoppas hoppas nu att det kommer bli BRA efter detta! Håller alla tummar.

    Massa kramar!

    SvaraRadera
  11. Ja bevare mej väl!!!! HErregud så lång tid, har du väntat så länge på att få hjälp med besvär??? Jag har också en vidrig förlossningsskada, dock inte samma. HOPPAS du ska bli bättre!!!!

    SvaraRadera
  12. Sv; Japp, så är det! ;D Vet dock inte hur mycket du kan få för den, men det är vad dom som ligger på Ebay har ett 'köp nu'-pris på $99, men ett par hundralappar kan du få för den! :] Tyvärr så vet jag inte hur man säljer på ebay, bara köper!
    Du kan se många utav hundarna som finns här: http://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/260657/images/2011/bibi_163287555.jpg

    Ha en fin dag! :)

    SvaraRadera