måndag 5 november 2012

Kvällspyssel

Mitt kvällspyssel har varit att göra kökstavlor till Antonios kök. Jag googlade på ”kök tavlor” och ”recepttavla” och slutligen ”ögonkakao”. 
Ramarna är av plast, likaså "glaset". IKEA 10kr/st.
Jag vet att jag bor i ett Post It-hem. (Som min bästis säger). Det där är min Styrelsehörna med pågående ärenden ni ser på bilden. Det är något varje dag så jag måste ha massa lappar. Hela kylen är full av postitslappar med sjukhusbesök, ärenden, möten m.m. Sen har jag hela insidan av ett skåp där det är andra saker jag behöver komma ihåg men som inte har ett speciellt datum.

De blev väldigt fina men jag vet bara inte hur man tar kort i mörker. För det är jättemörkt här hemma. Efter kl 16:00 går det inte att ta kort inomhus utan att det blir gult och grynigt=(
 
Jag har en Canon EOS 500D. Någon som kan ge mig ett kamerarecept på hur man får fina bilder när det är mörkt ute?

3 kommentarer:

  1. Vad du gör fint åt Antonio, du är så pysslig av dig :) vart ska ramarna stå?
    /Marielle

    SvaraRadera
  2. Marielle: Kankse i stringhyllan som ska sitta ovanför köket. Ställer jag dem på köksbänken så blir det en leksak och kommer ligga på golvet. Får se sen. Jag blir så lyrisk och vill köpa och pyssla massa kökssaker till honom. Köket ska ju målas först, sen upp med kakel-skivorna och till sist hyllan.

    När jag får upp köket så kommer det bli lättare att sätta upp tavlor och krokar i hans rum. Har lite svårt nu att se vart allt ska sitta. Det ligger saker bakom våran soffa, på hans hylla, i nåt skåp. Saker som bara väntar på att få komma upp=)!!!!!

    SvaraRadera
  3. Använd blixt och gärna stativ. Undvik auto läge och försök att testa dig fram till en bra bild istället. Du kan även justera vitbalansen på kameran och se om det ger resultat. Att det blir grynigt beror kanske på ISO talet du använder eller kameran ställer in (om du har Auto). Försök att ha så lite ISO tal som möjligt i kombination med blixt. Hoppas det hjälper något.

    SvaraRadera