tisdag 29 april 2014

Vakuumförpacka tyger

Har i mån om tid packat om i förrådet. Bland annat släpade jag upp kasse för kasse med tyger, gardiner och dukar.Tog bort det som jag är säker på jag aldrig kommer vilja ha/ få användning för. Resten mätte jag, skrev upp mått på, sorterade, vek och vakuumförpackade. Vilken skillnad det blev. Nu har jag verkligen ordning och reda och mycket mer plats. Tygerna är skyddade från fukt i alla år de ligger nedpackade.

I varje påse sitter en lapp där jag har skrivit vad som finns i. Tex: avlång gardinlängd (måtten).

 Titta så vackra spetsgardiner. Har fått av farmor.

 Mäter alla gardiner och skriver på tillhörande lapp.

Här ser ni något som får mig att rysa av glädje. Är helt beroende av att vakuumförpacka saker. Titta vilken ordning!!

 Ny kasse med tyger från förrådet. Rensa bort, sortera, para ihop, mäta, vika, förpacka.

 Vackra handvirkade dukar från farmor.
 Har inte hjärta att slänga alla virkadedukar. Allt jobb min farmor lagt ner på dem.  Kankse hittar en användning för dem längre fram i livet. Spar dem så länge.

Här ser ni det färdiga resultatet av tyghögen som låg på bordet med andra kassen jag hämtade upp. Detta var det som åkte ner igen då.

5 kommentarer:

 1. Var köper du vakumpåsarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påsar och vakkummaskin är köpta på Kjell och company. Dyrt att köpa nya påsar hela tiden, men vilket sug jag har efter att vakuumförpacka saker.
   Ha ha

   Jag ääääälskar ordning och reda:)

   Radera
  2. Jag med! :) Älskar känslan av att det är rent, och effektivitet (typ massa saker på liten yta). Har en liten besatthet av förvaring.. Köpte vakumpåsar på rusta, riktig skitkvalitet, efter någon timme var det massor av luft i igen.. Kjell o Co. Blir perfekt, min sambo jobbar där :)

   Radera
 2. Jag har också några sådana virkade dukar med rosor på i olika färger, jag har nog virkat någon själv till och med, men de andra kommer nog från gamla släktingar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena Högberg: vad har du dina dukar till? Ligger de framme eller i garderob?
   Visst är det svårt med alla spetsdukar? Vi har några vita framme men inte mer än så.
   På Facebooksidan "återburna mera" såg jag att några sydde som en slags topp av gamla dukar. Men ämnet är stort där; vad man kan göra med alla famla spetsdukar.

   Radera