måndag 21 april 2014

Gjort iordning uteplatsen

I går efter vi kommit hem och jag tagit kortison och sovit lite, vaknade jag lite piggare. Först läste jag fysik vilket var dagens planering inom pluggandet.

Sen satte jag igång med våran underbara uteplats.bar ner vinterdynorna och plastade in dem med platsen från sommardynorna. Och så upp med sommardynorna, Två dynor ner, och två upp. Blev ett väldigt åkande upp och ned i hissen. Efter mycket lång tid var allt inplastat i förrådet och alla nya dynor var uppburna. Sen damsög jag soffan och matten. På med nya dynor. Fram med lite blommor. Ner och rotade fram ett spalje som skydd för att Antonio inte skall ramla ner om han står i soffan. Torka räcken och bordet från allt pollen och fågelbajs. Ner i föörådet igen och leta fram två filtar. Har ingen aning om hur många gånger jag sprang upp och ned igår men till slut var allt klart.

 

Vi skall förmodligen få en vit vägg av våra grannar som skall flytta i sommar. Det hindrar även att det regnar in allt för mycket på dynorna, samt skydd för Antonio.Men tills dess duger den träfärgade spaljén. Kommer inte ta mig tid att måla den förns jag vet om vi får väggen eller ej. Återsår att se längre fram.

 

Nu har vi världens bästa uteplats att hänga på. Den vita rottingsoffan har Gabriels mamma betalat åt oss förra året. Vi är så glada över den. Byrån har vi haft länge. Ommålat loppisfynd. Vi kan inte ha det låga bordet som hör till soffan, för då kan Antonio klättra på det. Så vårat cafebord passar bäst. Våran uteplats fortsätter lite till.Där har jag tre kullerstenar som håller mattan som plats. Kullerstenarna är ommålade som ABCklossar. I trappen har vi lite blommor så det ser fint ut när folk går där.  Vi funderar även på att plantera örter en halvtrappa upp, då det bara är en person som går i trappan. Men jag vägrar lägga ut pengar på nån avlång planteringslåda. Så det blir om vi får tag i något gratis, alt billigt på loppis. Kanske har nåt i förrådet som passar. Ska kika.

 

Här följer några bilder från när jag fixade sista igår, och hur allt blev när jag var klar! Toppen va?

 

1 kommentar: