måndag 4 juni 2012

Tack Ica maxi Hälla för gratis bananer

Igår skulle vi storhandla på Ica maxi Hälla. På väg dit i bilen började Antonio att gnälla. Då säger Gabriel. Oj då, han kanske är hungrig, det var länge sen jag matade honom.

Men suck, från min sida. Då får vi åka hem igen då! MEN, så kom jag på att maxi bjuder barn på gratis bananer, och skedar och servetter finns alltid i restaurangen, även om den är stängd.

Så jag hängde över vagnen inne i varuhuset och matade Antonio. Storhandlingen gick bra. Antonio blev mätt och det dröjde länge innan han blev hungrig igen.

Tack maxi Hälla. Nu slapp vi åka hem. Så bra att det finns sådana här lösningar!

12 kommentarer:

  1. Ja gratis bananer är toppen. Men inte behövde ni åka hem annars? Det går ju även att köpa bananer ifall det krisar sig ;)

    SvaraRadera
  2. Vi skulle storhandla. Ska jag gå in i ett stort varuhus, köpa en banan, gå ut, mata en bebis vilket tar en kvart och sen handla. Vilket krångel. Då åker jag hellre hem. Nu matade jag honom under hela handlingen. Fort går det inte. Han har ätit puréer i endast 2 veckor. Jag kan ju köpa nappflaska och välling på Ica och göra mat där men faktiskt så nej tack. Då tar jag och handlar en annan dag när bebisen inte gnäller.

    Helt ärligt vet jag inte om jag hade tagit en banan, matat, och i kassan lagt skalet på rullbandet. Kan man göra så? Haha. Gör någon av er så om det krisar med barnen under storhandling. Är det tillåtet att öppna varor och äta i butiken?

    SvaraRadera
  3. Just banan skulle inte gå då det inte är styck pris utan de behöver vägas men allt med eankod går bra att göra så med. Så har jag gjort med kex till sonen. Tänkte inte på att han var van med mat än plus att ni kanske bor nära butiken? Själv behöver jag ta bilen för handla och tyckte därför att det var lite väl "dramatiskt" att åka hem.

    SvaraRadera
  4. Det är långt. Vi åkte bil. Haha.

    På riktigt. Får man öppna och äta inne i butiken bara för att man har barn?!!! Bananer går nog ändå. Man väger och får pris- klistermärke utskrivet som man kan klistra på bananskalet som man sen slänger upp på rullbandet. Vad säger du när du ska betala halväten förpackning? Ingenting, ger milt leende till hen i kassan, förklarar att barnet var hungrigt. Bara nyfiken. OM även jag någongång skulle göra så, så vet jag åtminstånde hur en annan mamma gjort;)

    SvaraRadera
  5. Det är nog vanligare än du tror och den som sitter i kassan har säkert varit med om det innan. Säg bara som det är, men det gäller inte bara barn. Är du sugen på tex cola får du öppna den och dricka ur och betala i kassan när du är klar. Så länge man betalar så gör man inget olagligt! Prova ska du se :)

    SvaraRadera
  6. Min farmor gjorde så när jag var liten och vi handlade på konsum inne i samhället. Gav oss glass och sa ät. Kommer ihåg att jag skämdes att äta i affären, även när hon la upp ett tomt glasspapper på rullbandet. Men det gick ju:) själv skulle jag inte öppna en cola i butiken till mig själv. Känns väldigt fel. Etiskt fel. "så gör man bara inte". Men till barn känns det inte lika fel. Allt för att få handlingen att fungera liksom. På Ica:t vi handlar på finns vatten och muggar efter kassorna. Om jag är törstig slösar jag inga pengar på Loka utan tar mig ett glas där. Ica maxi hälla är väldigt bra tycker jag!!

    SvaraRadera
  7. Citat Anonym: "Är du sugen på tex cola får du öppna den och dricka ur och betala i kassan när du är klar. Så länge man betalar så gör man inget olagligt!"

    Är du helt säker på detta? Källa? Tycker det låter märkligt att det är okej att förbruka en vara innan man har betalt för den...

    SvaraRadera
  8. Ja, någon som vet? Lite kommentarer på ämnet tack.

    SvaraRadera
  9. Jobbar i mataffär och är väldigt ofta med om att det kommer någon med ett tomt glasspapper, halvtom colaflaska osv.. Så länge det finns en streckkod på varan så reagerar man inte. En banan däremot är svårare, brukar dock räkna med att en banan kostar runt fyra kronor styck. Men det jag tänkte säga var att kassapersonalen inte reagerar

    SvaraRadera
  10. Hej igen! Jag är 98% säker på min sak. Kommer bara inte ihåg vart jag fick lära mig det. Så länge man inte lämnar butiken utan att betala är det ingen fara. Sen kan man ju få konstiga blickar då många inte vet om att man faktiskt får göra så...

    SvaraRadera
  11. Ja, fast jag har jobbat i kassa i väldigt många år och funderar på hur de som kommer med glasspapper, halvtomma flaskor och annat skulle göra om inte deras kort skulle medges just den dagen av nån anledning. Man betalar fan först och äter sen om man är en vuxen människa som inte håller på att svimma eller liknande. Sen är det inte heller helt ovanligt att fräcka människor går och äter av saker inne i butiken och sen lämnar papperet eller den halvätna varan bakom de krossade tomaterna eller annat i hyllan. Hur ska vi i affären veta om ni tänker betala det ni käkar på eller om ni tänker dumpa papperet utan att betala? Följa efter?

    SvaraRadera
  12. Jag håller med dig till fullo. Tycker som sagt det känns fel att äta varan i butiken. Inget garanterar att jag kommer betala den genom att lägga upp ett tomt papper eller skal på rullbandet. I butiken är det ju inte mitt för jag har inte betalat för det. Det är fortfarande butikens.

    SvaraRadera