torsdag 21 juni 2012

Äppelpaj, sol och påtning i rabatten


Igår gick jag och min granne Malin på långproenad med Antonio och Hiro. När vi kom hem gick vi in till Malin och hon bakade äppelpaj. Jag tror Antonio tjuvåt av pajen när jag tittade bort. Syns tydligt på bilden längre ner att han har kinderna fulla. Han tittar bort och låtsas som ingenting ;)

Sen gick vi hem till mig för min mamma skulle hämta Antonio. Jag hade solrosfrön hemma som man fick ta gratis på en konstutställning jag gick på förra veckan. Malin och jag tog tag i det jag skrev om att plantera dem på gården. Men det gick lite över styr tycker jag. För det första så var jorden platt och trist så vi var ju tvungna att ta fram krattor, revor och spadar och vända all jord, plocka ogräs och ta bort stenar. Sen insåg vi att buskarna var ett ända virrvarr så de skulle ju klippas. Till slut planterades det röda och gula solrosor i jorden samt i en kruka.
Idag klippte vi till buskarna på den sidan vi inte hann med igår. Så nu är det jättefint. Träden behöver klippas men det klarar inte våra klena kökssaxar som vi klippte buskarna med om jag säger så.
Idag på kvällen hade Malin ringt mig när jag låg och sov (däckade i så där 3 timmar). Antonio var med pappan en trappa ner så jag tog Hiro och gick ut då hon var på gården. Då hade Malin planterat fina blommor i gårdens välkomskruka, lagat en skylt med tusen spikar och till sist planterat en blomma i en kruka hon hade hemma utanför deras trappuppgång. Hon hade även gjort en inplastad skylt till rabarberlandet med texten ”plocka gärna rabarberna”. Alla grannar som gått förbi igår och idag har blivit glada och tyckt att det var på tiden att någon gjorde något. Att allt blev så fint. Hoppas nu att någon plockar lite rabarber för det är ju tanken.

1 kommentar:

  1. Va smal du har blivit på så kort tid jätte
    Duktigt ;) vad har du gjort? Ngt spec?

    SvaraRadera