onsdag 6 juni 2012

Sveriges nationaldag på Djäkneberget

Idag skulle vi fira Sverige. Jag hade köpt hårfärg för att färga den gräsliga utväxten med, så när Antonio somnat förmiddag passade jag på. Sen sminkade jag mig, klädde upp mig och när jag var klar begav vi oss till Djäkneberget där det firades med körsång, tal och jippon. Solen sken på ditvägen och solen stekte när vi kom upp så svetten rann i pannan på mig. Jag kände mig svimfärdig då jag klätt på mig båda tights och tjock klänning med täckande tygskor till. Efter 10 minuter gick solen i moln och jag kunde äntligen njuta av dagen. Efter 5 minuter till började det droppa. Dropparna blev till ös och folket skingrades från berget. Regnet slog som spön i backen och vi blev genomvåta. Bara att bege sig hemåt igen då.

En kvarts firande blev det. Sen har det inte hänt ett skit idag. Skulle lika gärna kunnat sitta hemma i mjukisar en hel dag och stirra in i väggen. Så roligt har det varit liksom.

Hoppas på bättre dag imorgon.

På fredag ska jag och Antonio ner på stan och titta på studenterna i alla fall. Är inte bjuden på någon studentskiva. Tråkigt. Mat och mingel är alltid uppskattat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar