torsdag 14 augusti 2014

Memory

Igår var jag på stan med Antonio och mormor en stund. Antonio var extremt jobbig. Skulle springa ifrån mig och åka rulltrappa. Han är inne i en jobbig period just nu. Har väl varit ca tre veckor nu. Så jag måste samla väldigt mycket tålamod för att inte tappa det. Men det är inte bara jobbigt, han växer och förstår mer och mer. Igår var han så duktig och dukade av efter sig.

Han är kaxig ibland asså. Haha. Jag ber honom plocka upp efter sig, på vilket han svarar: Mamma plocka upp.

Denna morgon var tuff. Jag klädde på honom, han klädda av sig. Vi skulle till dagis men han gjorde allt för att göra mig arg.  Så tålamod, tålamod. Säger bara det. Ibland tappar jag tålamodet och då får det vara. Igår på stan slängde han sin lilla filt på golvet i affären för han vara arg. Jag tänkte på fullaste allvar låta den ligga kvar och gå om inte mormor varit så snäll och tagit upp den.

När vi kom hem från stan gjorde vi tre ett försök till att spela memory. Det fungerar att varv. Sen blir det hans regler. Tror han är för liten för att förstå det här med turordningen. Vi har försökt flera gånger förut. Han ser vad mormor får och skriker att; där ligger den andra apan. Så vänder han brickor tills han hittar den andra apan. Lönlöst, men samtidigt minns han mycket bra vart djuren gömmer sig. Vi får träna vidare med spel och en dag så förstår han.






1 kommentar:

  1. du verkar vara en himla bra mamma <3 <3 <3 massa kärlek//Therese

    SvaraRadera