lördag 31 mars 2012

Färgat håret.. På tiden

Igår var det på tiden att färga utväxten.

fredag 30 mars 2012

Nytt från Kicks, Centra

Har varit på Kicks och fyllt på mitt medlemskort med lite poäng. Hade 20% rabatt på hela köpet och 25 kr i värdecheck som jag fick med i månadens Kickstidning. Lönar sig att handla allt på Kicks för man får ju tillbaka.

Skriv lite snyggare på din griffeltavla

Jag har kommit på ett sätt att kunna skriva lite snyggare på sin griffeltavla.


1.       Skriv en text i Word. Kommer du inte på något att skriva så googla på ordet ”väggord” + familj, kärlek, latin osv, så kommer många fina små texter upp. Välj ett fint typsnitt i Word.  Har du inget fint kan du ladda* ner ett typsnitt från dafont.com. Där har du tusentals stilar att välja mellan.

2.       Ta en stor storlek på texten i Word. Det ska ju täcka din griffeltavla. Blir det för långt mellanrum mellan raderna i Word så print screena en rad i taget och klistra ihop i Paint så som du vill ha det.

3.       Skriv ut din bild från Paint, eller om texten blev bra redan i Word skriver du givetvis ut den därifrån.

4.       Ta en griffelkrita och måla över orden på baksidan av pappret

5.       Tejpa fast pappret på din griffeltavla

6.       Ta en hårnål och skriv efter din text. På griffeltavlan fastnar då svaga streck.

7.       Ta bort pappret.

8.       Fyll i de svaga strecken.

Klart. Nu har du en lite finare text på din griffeltavla.

*När du laddar ner en stil från dafont så spar den i en mapp. Därefter måste du packa upp typsnittet för de ser bara ut som några böcker. Då måste du ha rar. När du packat upp ser du vilken som är själva stilen. Öppna ”den här datorn” på din dator, leta rätt på typsnitt. Öppna där. Sen drar du ditt nya typsnitt till typsnitt på den här datorn. Nu ligger det där när du öppnar Word.

torsdag 29 mars 2012

Jag är med i en sminktävling

Nu när jag legat sjuk hemma har jag haft mer tid över till att läsa bloggar. Hittade då en tävling på Linda Hallbergs blogg om att man kunde vinna starkikt från Bare minerals om man skickade in sin bästa vardagssminkning. Jag var så sjuk så jag kom knappt ur sängen. Men så idag är jag lite piggare så jag tog en dusch och sen sminkade jag mig medans jag dokumenterade allt. Nu har jag skickat in mitt bidrag till tävlingen och imorgon koras vinnaren. Håller tummarna.

Här är mitt bidrag:

Vardagssminkning:
Vardagssminkning för mig är inte en sminkning i jordnära färger utan för mig betyder en vardagssminkning en sminkning som går fort. Något man skall hinna på 10-20 minuter innan jobbet. För min del blir det en sminkning jag kan göra fast jag har en bebis på armen, eller ska hinna göra medans barnkanalens tecknade program kan underhålla honom.

Något som går väldigt snabbt, ger färg till ögonen och inte fäller under dagen och lägger sig under ögat är att måla med kajalpenna i valfri färg runt ögat. Jag brukar ha två olika färger. En uppe och en nere. Detta går sjukt snabbt och resultaten blir alltid lika skojiga.

Så här gjorde jag:
Lägg på foundation.
Tänk mörka ringer eller blemmor med Cover all mix från Make up store (som är Lindas favorit)
Måla ögonbrynen.
Välj ut två färger på ögonpennor och måla en färg upptill och en färg nedtill.
Måla mascara.
Lite rouge om så önskas.
Klart.

Man kan om man vill ha puder i ansiktet, eller svart kajal på inre linjen i ögats underkant. Jag ville ha lite färg på läpparna så jag testade även med en rosa läppglans från dior.

Här är sminket jag använde:
onsdag 28 mars 2012

5 photo editing onlinesidor att ha kul med

Fun Photo Box
Välj efekt - ladda upp ditt foto- spar din bild
Du kan välja att din bild skall synas på en vägg, en busshållsplats, en sedal, en t-shirt. Ja, på en massa olika ställen. Välj bland alla färdiga mallar bara.
Du kan också välja Fac eEfftecs. Här kan du klistra in ditt ansikte på en annan människa. Varför inte vara Edward i twilight, en playboy, avatar eller superman.
Här kan du även ladda upp din bild i en ram.
Loonapix
Loonapix är ungefär som Fun Phot Box.
Även här kan du välja mellan en hel rad olika miljöer där din bild ska synas.
Här finns det 728 ramar att välja bland.
176 olika ansikten du kan placera ditt face i ochh 33 olika former du kan välja att klippa ditt foto till. Tex ett hjärta, en stjärna, spader ess m.m.WriteOnIt
På denna sifa kan du också sätta in din bild en en miljö, placera ditt ansikte på någon annan kändis men även göra ditt eget tidningsomslag. Klicka på magazine cover och ha kul.
Hollywood Makeover
Här kan du testa kändisarnas frisyrer på dig själv. D kan även fixa till ögonen ochsminka dig i programmet.
Dynamic Einstein picture
Skriv din egen text på Einsteins griffeltavla.

Lämlig bild till CV

Om du vill ha en bild på dig själv på ditt CV har jag kommit på en bild som är lämplig. Passfotot, legitimationsfotot eller körkortsfotot. Scanna in den, klipp till i datorn och sen är den redo att användas. Om du väljer fotot i färg eller svartvitt är en smaksak.

tisdag 27 mars 2012

Någon av er som testat en dermaroller?

Nu har jag sett på lite bloggar här och var om en produkt som verkar ha kommit till Sverige och bara exploderat: Dermarollern.

Dermarollern är en roller med små nålar på som sticks ner i huden och stimulerar både hudens kollagenproduktion och återskapandet av nya hudceller.

Någon av er hade skrivit en kommentar på min blogg, och vet ni, jag går alltid in på era bloggar och kikar vilka ni er. Där hade en tjej använt dermarollern och det var en otrolig skillnad. Då blev jag mycket nyfiken på produkten och googlade runt lite.

På en sida som heter dermarollers.se står det att om man skall köpa en dermaroller borde man gå till en hudspecialist så att man gör alla steg i dermarolling på rätt sätt.

Vart köper man en dermaroller?
På nätet om jag förstått det rätt. Allt från några hunda kronor till tusenlappar. Tycker det verkar supersvårt att välja vilken man skall köpa. Man måste även tänka på att vart på kroppen man skall använda den. Nålarna på rollen finns i storlek 0,2mm till 3,0 mm. Jag skulle vilja ha en till fula bristningar på lår och mage och en till ansikte för ärr av acne.

De finns så många olika dermaroller. Hur vet jag vilken jag ska köpa. Funkar det verkligen? Någon av er som testat och verkligen kan stå upp och säga: ja, det funkar! Dina ärr i ansiktet försvinner! Bristningarna bleknar bort!

Nu är Antonio så här stor


Antonio växer fort nu. Det var ett tag sedan jag la upp bild på honom så här är en bild från igår då han fick kläder av våra vänner från deras Mexicoresa.

Varför censurerar tv4 ordet spel?

På  tv3, tv4 och kanal 5 (tror jag) visas en reklam för Unibet.
Denna reklam:

På kanal 4 har jag märkt att ordet spel är borttaget. Varför?
I texten i sången låter det så här:
Våga satsa
för att vinna
Hylla alla oss som älskar
spel <------ Borttaget.

söndag 25 mars 2012

Nu ska jag testa Neulash

Har ju världens kortaste ögonfransar. De föll av under slutet av graviditeten och förlossningen. Så jag gjorde som så att jag bloggade om problemet och ni svarade. Neulash var det ni rekommenderade och Neulash blev det som jag köpte. Resultatet återstår att se.

Antonio on the news

Som jag skrev i inlägget under så fick man fota sina barn gratis på en catwalk i går. Man fick bilden utskriven direkt efteråt. Antonio var lite hungrig så han var inte så där pigg och glad utan snarare kinkig och sur. Han putade med munnen och tittade åt alla håll utom in i kameran. Till slut fick fotografen en bild. Den sitter på mitt kylskåp nu och jag skrattar varje gång jag ser den. Så härmar jag hans mun. Han lilla putmun.

På stan

Igår var vi på stan med våra grannar som också har en bebis. Först åkte vi till vattnet för att äta på Kajen. Där fanns inte en enda parkeing, och kön till fiket ringlade sig ut. Så vi åkte in till stan iställt och åt där.
 Här går vi hemmifrån. Hämtar upp våra grannar.
 Går till bilen.
Parkerade bilen i skrapan. När vi kom upp så fanns där en catwalk där man fick sina barn fotade gratis. Så klart jag tog med Antonio upp. Dock var han hungrig så han putade med munnen. Lägger upp bilden senare idag. Hahahaha
 Sen åt vi mat på Gränden.

lördag 24 mars 2012

Gjort fint på loftgången

Vi hade en ljusgrå matta på loftgången, som jag ansåg var blå. Den var väl nåt år gamal, kanske två. Den var rätt så sunkig och full av min före detta grannes hunds svarta hår. Helt ömöjligt att få bort. Jag och min syster rev sönder mattan med kniv och Gabbe åkte till återburket med den. Dagen efter, igår, åkte vi och köpte en grön matta. Jag tog upp lite blommor ur förrådet och nu har vi världens mysigaste uteplats. En trasmatta vill jag ha där och så i sommar en liten pool som Antonio kan plaska i.

torsdag 22 mars 2012

Sipan Cakir fick lämna big brother

Idag vid lunch fick Sipan äntligen lämna huset pga att han mobbat folk. Varför dröjde det så länge?Tyckte man borde slängt ut honom redan då när han mobbade Hanna W. Jag är jätteglad över detta.

Det ska vara roligt att titta på BB, inte göra en arg varje gång.

På Bigbrother.se finns att läsa:
Sipan lämnar Big Brother
Big Brother tolererar inte mobbing och trakasserier. Därför har Sipan Cakir fått lämna huset omedelbart efter den senaste tidens hårda ord och personliga påhopp.           

onsdag 21 mars 2012

Jag failade med tvätten

Sådär ja. Råkade man slänga in ett rött bälte i tvätten så allt blev rosa och lila. Det är Antonios POPbyxor använda tre ggr, tröja, dregellappar, strumpor och en LÅNAD pyjamas som var blå... Nu är den lila. Byxorna var så fina och nu är dem rosa!!!!!!! Är så arg på mig själv. Det är andra gången jag gör så här. Förra gången färgade jag alla mina rosa och peachfärgade kläder oranga. Råkade komma med en röd sjal den gången. Aldrig röda plagg utan  röda tillbehör som råkar slinka med.

Ute hela dagen

Först var jag och min granne ute med våra bebisar och gick. Sen vid 14:00 gick jag hem och mötte min syster. Lagade fisk till oss och prick kl 15:00 gick vi för att möta upp min bästis. Vi gick till Vallby och tittade på djuren. Efter att vi gjort sällskap in mot stan igen gick jag och min syster och köpte skruv och ett armband till henne. Sen hem så klart. Mina fötter är helt slut. Har gått hela dagen känns det som.