torsdag 1 mars 2012

Svar på en läsarfråga om hur jag gör mina rörliga bilder

För några veckor sedan fick jag en kommentar med frågan om hur jag gjorde mina rörliga bilder. Jag tänkte faktiskt svara på den frågan genom en film. Sen blev det bara inte av att jag la upp den på bloggen. Men här är filmen, bara väldigt försenad.


Här är lite förtydliganden som inte framgår ur filmen. 
I de nyare photoshop ska det finnas "animation" unter Window. Där klickar man för att få upp den där borden längst ner där alla bilderna hamnar.
Så ska det se ut. Även när man klistrat in alla bilder (man kanske har fler en en bild som skall läggas på den första, man kan ju ha hur många man vill) så ser det ut som om det  är en bild.
Gå in på de tre raderna och välj Make Frames From Layers. Då frigörs alla lager och blir "självständiga" bilder.
Nu ligger mina två bilder där i borden och jag har valt tiden de skall visas. När jag ändrat storleken på bilden (alla lager ändras då också) till så stor min blogg är där jag publicerar mina inlägg så ska jag ju spara den. Då väljer man Save For Web. Klicka bara spara när den den rutan kommer upp. 

Bli inte oroliga om bilden inte rör sig när du öppnar den på datorn. Den kommer röra sig när du lägger ut den på bloggen och välger "full storlek". Vet ej hur det är på andra bloggar men på min blogg (blogspot.com) kan man välja det. Då börjar den röra sig som önskat.

Detta med att ändra storleken i photoshop till sin bloggstorlek och sen lägga ut den i bloggen i "full storlek" är viktigt. Annars får man bara en stillbild.

Lycka till.


Googla på gif bild photoshop så kommer det fler förklaringar om ni inte förstod denna.

3 kommentarer:

  1. Hur mycket mat får Antonio, och hur ofta? Skulle vara kul och veta hur lång han är nuoch vad han väger också:)

    SvaraRadera
  2. A: Han får mat när han är hungrig. Kan tyvärr inte svara på hur ofta det blir, då det är såååå olika.

    9 veckor gammal
    Längd: 59,6 cm
    Vikt: 6095 kg
    Huvudomf.:39,3cm

    SvaraRadera
  3. okej:) tycker de är kul att veta då jag har en kille som är nästan lika gammal som Antonio. Vet att man inte kan jämföra eftersom alla bebisar är olika men ändå kul att veta:) sover han bra om nätterna å sådär?

    SvaraRadera