onsdag 21 mars 2012

Kämpar på med sjukdomen och tar hand om barnet

Har fått Hortons igen. Har skrivit om min sjukdom förut men många läsare är nya så jag tar det kort.


Oftast får man sjukdomen en period varje år, till exempel vår eller höst. En del får ont i längre perioder, ibland längre än ett år.


Hortons huvudvärk kommer plötsligt, är mycket intensiv och sitter kring det ena ögat. Den är ovanlig och ofarlig, men väldigt besvärlig. Det kan vara så intensiva attacker så man ligger bara och krampar och omvärlden är väldigt långt borta. Man känner bara smärtan. Just nu är jag i början av min period så då har jag nästan som migrän i flera dagar om jag inte tar en spruta i låret. Inga attackar utan bara jävligt ont. Som om jag har fått en smäll. Tar jag ingen spruta får jag ont i axeln, nacken, armen och halva ansiktet.  Hela sidan gör ont på mig. Ögonlocket hänger och jag känner mig allmänt slö.


Fler män än kvinnor får Hortons huvudvärk. Den börjar vanligtvis i 20-30-årsåldern och brukar gå över i 65-årsåldern. Orsaken till sjukdomen är inte känd. Man har inte Hortons när man är gravid så jag slapp den på 9 månader.
Det tog över 5 år innan jag fick rätt diagnos. Innan fick jag medicin för migrän vilket inte hjälper alls. Inte ens de starkaste morfintabletterna hjälpte för att få bort värken.  Jag har legat på sjukhus tre ggr. Sista gången hade familjeläkaren Ivar ställt diagnosen Hortons, fast min mor hade kommit på det tidigare efter mycket sökande på nätet, så på sjukhuset fick jag testa olika sett att få bot på värken. Det som hjälpte var Imigran-sprutor. Så de har jag nu och sprutar in i låret och då minskar värken i huvudet.
Gabriel är i Turkiet och jag är helt själv med Antonio. När som helst kan jag få ont. I morse ringde jag min granne Malin (i nästan panik )som fick komma över och ta Antonio medan jag cyklade ner på stan och hämtade ut fler ampuller som kommit in på mitt recept under morgonen. Jag hade helt slut hemma. Tack Malin F! Nu mår jag lite bättre och ska försöka fixa mig för det är jättefint väder ute och jag har en massa planer för dagen.


(Tack mamma och syster för all hjälp med Antonio nu när jag är sjuk).

2 kommentarer:

  1. Stor tävling på Studeravidare.se, var med och tävla om Mac Book och iPads!

    Registrera dig på www.studeravidare.se/tavla och få din unika tävlingslänk, länka till oss och skriv en rad eller två om vilka vi är i din blogg eller i dina sociala medier och se klicken ramla in på din unika klickräknaradress samtidigt som du ser ditt namn klättra på topplistan!

    1:a pris: Mac Book Air 11”
    2:a pris: iPad 3
    3:e pris: iPad 2

    Även bästa blogginlägg vinner pris den här gången!

    Skriv ett bra och roligt inlägg om oss på din blogg, meddela oss om inlägget och håll tummarna att du är en av tio finalbidrag. En jury bestående av marknadsförare och personalvetare tar, när tävlingstiden är slut ut en vinnare.

    Vinnaren får en iPad 3!

    SvaraRadera
  2. det kanske låter dumt, men gud vad skönt att höra att en TJEJ i närheten av min ålder fått en fastställd diagnos. jag väntar på min i skrivande stund och har gjort sedan jag var tretton. skönt att du hittat något som hjälper! jag har imigrannässprayen för tillfället och det funkar okej..

    SvaraRadera