fredag 16 mars 2012

Maria Montazami intervju

Maria Montazami intervju

Du är ju född i Västerås. Vilken del av Västerås?
Vi bodde på Talltorp och vi har bott i Skultuna.


Kommer du ihåg vilka skolar gick du på?
Ja, i alla fall Carlforsska och S:t Ilian. S:t Ilian låg ju på Vallby.


Någon lärare som du särskilt kommer ihåg?
Mmm, jag kommer ihåg ett par som var gifta, och hans fru var hemslöjdslärare, och… Nej jag är osäker. Jag kommer ihåg några men inga namn.


Vart brukade du hänga som tonåring?
Extremes, Bankiren, Stadshotellet, ibland på Stopet men det var ganska sista minuten. Och jag tror faktiskt alla ställen. Västerås älskar ju att festa till. Jag har förstått att det här är en riktig.. Det är ganska coolt, jag mena jättefina uterestauranger å, Nej jag gillar Västerås.


År 1987 åkte du till Los Angeles. Du började jobba först som au pair och sedan på en restaurang där Kamran var din chef. Tyckte du har var döhet redan från dag ett, eller hur gick allt till. Flirtade ni på jobbet och sen blev ett par?
Nej det tyckte jag verkligen inte. Oh my god. Men sen insåg jag att han var ganska populär bland dem andra tjejerna. Och sen blev det ”oh, not so bad”.  Jag blev kär över en dag. Det tog en ca en vecka efter att jag börjat på restaurangen.


Efter din succé i Svenska Hollywoodfruar blev du känd i Sverige. Trodde du någonsin att det skulle bli som det blev efter tv-programmet?
Kanske inte. Nej jag tror inte att jag tänkte så långt. Det gick ju ganska så fort ändå. Efter Hollywoodfruar blev det ju reklamfilm. Kanske mycket det också som gjorde att man visades i tv på ett annat sätt.


Är det inte jobbigt att fara fram genom alla Sveriges städer. Dina dagar är ju fulla med ställen du skall besöka. Butiker, radioprogram, premiäröppningar. Alla vill bjuda in dig på sina evenemang.
Det är jättekul. Jag träffar jättemånga olika människor och alla är så otroligt snälla och så glada. Det är roligt för det är ju inga jobbiga människor jag träffar. Det är ju såna enkla vanliga.


Du har många sköna repliker. Får du ofta höra det av din ”fans”?
Ja, jag vet. Det tycker jag själv och mina barn tycker det också. Dem tycker jag är superkul. ”Mom, you're so funny”. Vi har ganska kul hemma hos oss. Vi skrattar ganska ofta och även min man är kul. Säger jag nåt kul så säger han nåt ännu roligare.


Hur gick det till när du lanserade ditt första läppstift. Tog huvudkontoret Make Up store kontakt med dig och frågade dig om du var intresserad?
Det började med att jag och Karman var bjudna på det där jättecoola make up store eventet. Det var jätte jättefint. Sen träffade jag då Mika den där kvällen och vi började prata. Åh jag tänka; jättesjyst kille. Nästa dag var jag till hans hus och åt lunch och då frågade han mig om jag var intresserad och då sa jag ju ja, vad tror du. Do you kidding me?


Fick du själv experimentera fram färgen på läppstiftet eller fick du välja bland en massa olika prover. 
Jag fick komma till kontoret och välja ut mina favoritläppstift och dra massa streck på papper. –Ja typ någonting åt det här hållet, sa jag. Sen åkte jag hem och fick en massa prover hemskickade till mig, så gillade jag inte dem så jag fick nya. Det var svårt att välja vilket jag skulle välja men så valde jag ett till slut.
Jag tycker mina läppstift ser så olika ut på olika människor.


Nu har du kommit ut med två läppstift och en läppenna, väskor i ditt egna märke, en jättefin bok och olika armband där hela summan går till välgörenhet.) Vad är nästa produkt? En parfym kanske?
Ja, jag vill jättegärna göra en parfym. Jag bara väntar på att det erbjudandet ska komma. Men jag har lite andra saker på gång. Nu kommer ju säsong 5 ut av Hollywoodfruar och sen jag gör lite annan tv.




Bloggläsarnas frågor
Kan du tänka dig att flytta tillbaka till Västerås igen.
Tyvärr kommer jag stanna kvar i USA. Men vi kommer komma tillbaka ”for shure” för att handla på tullhuset, för den affären älskar jag.


Ditt hår är underbart. Ditt bästa hårtips. (kan vara en produkt eller plattång, locktång m.m.)
Jag använder ju moroccanoil. Har man extensions så tycker jag man kan ha lite fall på håret så som jag har. Lite lockar.


1 kommentar:

  1. Roligaste ju. Hahahaha. Hon svarar så roligt.

    SvaraRadera