tisdag 20 mars 2012

Baby yoga eller misshandel?

I Schulman show igår på kanal 5 ,Schulman show Avsnitt 9, säsong 6, så visades ett klipp på en trend som kallas "barnyoga".(citerar alex) ""Det går ut på att man svingar sin bebis runt sina egna axlar på något sett. Det ska tydligen göra gott för barnet"".
En person slänger ett barn fritt i luften. Svingar barnet i armen och barnet bara gallskriker. Jag har själv bara sett några sekunder, men klarar inte att titta mer. Ett spädbarn tycker väl inte om att vara fritt. Man skall väl inte ens hålla det över huvudet?! Absolut inte kasta det över huvudet i så tidig ålder. Jag skulle inte vilja kalla dett för varken barnyoga eller att det kan göra gått för ett barn. Barnmisshandel vill jag kalla det.
Varning för känsliga tittare och varning för tårar. Här är klippet från schulman schow.
(19 sekunders reklam i början)
Baby Yoga with Lena Fokina

Armarna kan ryckas ur led. Man kan tappa barnet. Jag skulle vilja säga grov misshandel och chansen att man svingar iväg barnet så den krossar skallen är stor i mina ögon.

Vad tycker ni? Okej eller inte?

13 kommentarer:

  1. Alltså, herregud! Jag tycker absolut inte det är okej. Som hon sa i klippet, hur kan dem "bevisa" att de är hälsosamt för barnet? Ser ju ut som man gjorde när man var 5 år och lekte med sin lilla bebis (docka)..

    SvaraRadera
  2. Det där är verkligen inte okej och utgår enbart från vissa sjuka föräldrars behov! Precis som du säger har barn inget ut av att flyga fritt i luften. Man undrar vad det är för idiot som inte ens kan tolka bebisars gråt som kommit på det där.

    SvaraRadera
  3. Det är vidrigt. Det är fruktansvärt vidrigt. Hur kan man ens tänka tanken att göra något sådant med ett barn?! Ta en docka om man nu vill slänga runt på något. Men det där är INTE okej enligt mig.
    Fy.

    SvaraRadera
  4. Men vafan är det som försiggår! Jag mår sjuuukt dåligt - det där är INTE ok, någonstans! fy fan usch.

    SvaraRadera
  5. Inte okej!!!!!!

    SvaraRadera
  6. MEN GUD!!! jag gråter! vad hemskt! hur kan man göra sådär mot ett barn!??! nä usch! nu kommer jag ha mardrömmar! FY på er människor!

    SvaraRadera
  7. Ängla, jag kan inte sluta tänka på det. Filmen sitter som inbränd bakom mina ögonlock. Kramar Antonio hårt. Skulle aldrig göra så med mitt allt.

    SvaraRadera
  8. Bloggade om detta för några dagar sedan och mår fortfarande dåligt.
    Eftersom bebisar inte kan prata så kan dessa utövare inte på något sätt bevisa att barn mår bra av det.
    Om man själv skulle slita sitt barn i armarna på det där viset så skulle en domare yrka på barnmisshandel, detta är fan samma sak och ännu värre på ett sätt. Man TROR att det gör barnet gott.

    Dessa människor borde man hålla i armarna och hänga utför ett klippblock och sedan kalla det för vuxenmassage.
    Så sjukt!

    //hannasvitahem.com

    SvaraRadera
  9. Like it! Bra skrivet. Klart det inte är bra. Vart fan kan det vara bra?
    Ja, skulle vi göra det är det misshandel, men gör man det till en trend på stranden så är det bra för barnet???
    Å, detta gör mig så arg. Att det är okej. Att mammor hänger på trenden. Att det tillåts.

    SvaraRadera
  10. Blir så jäkla förbannad! Hjärnskakning och brutna armar/ben borde vara syftet med aktiviteten?

    SvaraRadera
  11. sluta kolla på saker när du nyss fått barn Marlene, jag varnar dig, det finns inget bra i att kolla på såna här saker som har med barn att göra.. Jag kräks bara jag ser bilden innan klippet ens visas, jag utsätter mig inte att kolla på idioti..

    SvaraRadera
  12. Riktigt hemskt.. aa fattar inte heller varför det kallas för barnyoga, jag skulle oxå kalla det för grov barnmisshandel..

    Har du sett Anna wahlgrens metoder då?.. samma sak där och det är svenskt, skrämmande!!
    Rena barnmisshandel där med!!

    SvaraRadera
  13. Såg det just på tv (repris) tycker bara det var så hemskt.Fy fan sånna männsikor borde spärras in på mental sjukhus.

    SvaraRadera