tisdag 26 april 2011

För få bra arbetsplatser/ Ledarskap

För få bra arbetsplatser


Har insett att det finns väldigt få bra arbetsplatser där det flyter på bra, och alla har sina arbetsuppgifter och vet vad de ska göra. Utan att behöva ta på sig en massa arbetsuppgifter som gör att man blir utmattad och mår psykiskt dåligt.


Kniven mot strupen. Alexander Nilson kommer till en restaurang som går dåligt. Hans uppgift är att under 5 dagar få restaurangen att gå från konkurshotad till att bli lönsam. Problemet i att restaurangen går dåligt ligger oftast i att chefen är dålig. Har ingen koll på vad de anställda ska göra och är rädd för konflikter samt förändringar. Det är alltid samma visa. Alexander är väldigt markant i vad alla skall göra. Kocken steker på maten och kryddar. Kökshjälpen tar fram kött ur kylen och ägaren skall se till att allt går bra m.m.

I alla program är det samma visa. Tänk på hur vanligt detta måste vara i restaurangbrachen!



Tabatha's salon takeover. Frisören Tabatha Coffey tar över en konkursmässig frisörsalong där allt är åt skogen. De anställda har oftast inte fått arbetsuppgifter utdelade utan det är allas ansvar att svara i telefonen, det är allas ansvar att ta emot bokningar och det är allas ansvar att städa. När skall detta ske när de anställda är upptagna med att klippa hår? Att svara i telefon blir irriterande för det blir oftast samma person som får göra det. Ingen städar sin station för det finns inte tid på schemat för det. Ingen städar salongen för varför skall just ”någon” göra det? Även i detta program får chefen/ägaren lära sig hur viktigt det är att på ett tydligt sätt sätta upp ett fungerande schema för de anställda. Dela ut uppgifter så att salongen flyter på bra. Ge utbildning till de som behöver lära sig mer.

I dessa två realityserier får vi se hur man med enkla medel och ändringar kan få ett ställe att fungera på ett professionellt sätt. Hur de anställda pustar ut av lättnad över alla ändringar och förbättringar.



På hur många arbetsplatser är det kaos? På hur många företag slussas anställda bara ut och får sköta sin uppgift bäst de vill bara de kniper käft och gör sitt jobb?

2 kommentarer: