söndag 1 juni 2014

Pysselskogen och död bil

Igår började vi dagen med att hämta ut en lämplig korg i förrådet. Antonio fick välja en duk hemifrån att lägga i korgen. Han kom själv på att vi skulle ha en liten duk. Jag drog ut en liten duk synlig så han fick hitta den själv. Vi skulle nämligen ut i skog och mark och leta sten, mossa, pinnar m.m för att bygga ett troll.

Väl ute i skogen hittade vi bara 4 pinnar och en skalbagge. Vi gick och fikade på Anundshög café istället där Antnio blev bjuden på en bulle. När vi skulle åka hem fick vi inte upp bilen. Vi trodde först det var batteriet på nyckeln som var slut. Men sen fick vi inte igång bilen. Den var helt död. Så vi satt fast ute i Badelunda. Vi testade med startkablar. En som jobbade på cafét hjälpte oss med sin bil. Men inget hände. Där satt vi och tiden gick. Kan tillägga att ingen som kom och gick fråga om vi behövde hjälp. De låtsades inte se oss fast både luckan bak och fram stor öppen, startkablar i framsätet och unge bakom ratten. Inte ens ett behöver ni låna telefon. Ingen frågade nåt.

Gabbes kusin kom med bil till slut och vi fick montera in barnstolen där och åka hem. Antonio tyckte det var roligt att bilen gick sönder. Han fick ju sitta fram på mammas plats och leka. Sen fick vi åka i Dannes bil ochdet var också roligt.

Gabriel fick låna Dennes bil och åka och köpte nytt batteri. Han var i Badelunda hela dagen och lyckades efter lång tid byta ut batteriet. Sen hem och äta. På kvällen åkte vi alla ut och hämtade Dannes bil. Jag körde våran och Gabriel Dannes.

Vi fortsatte våran utflykt och hittade en massa fina stenar.

Nu ska Antonio och jag limma och måla ihop två troll, som vi någon dag skall åka ut i skogen och ställa. Då blir folk som går förbi glada och ler.

 Antonio med egen nyckel springer till förrådet.

 Låser upp. Kan hända att det är jag som låser upp, men han får gärna tro att det är han själv.

 I förrådet och letar.

 Perfekt. Här är våran korg som vi hittade.

 Världens finaste unge.

 Nu ska vi ha en duk i korgen.



 Framme på våran utflykt.




 Vi hittar en snigel. En stor snigel.






 Och vi hittar en skalbagge.

 Antonio tjurar och går åt motsatt håll. Titta va söt han är där han traskar.







Att betala med kort funkade inte när vi kom så personalen bjöd Antonio på en bulle. Efter ett tag fungerade det, så då kunde mamman och pappan köpa kaffe.





 Här sitter vi med en död bil.


 Antonio hade jättekul.

 Här är våra stenar vi fick hem från kvällens utflykt. Nytvättade och ligger på tork.













 

2 kommentarer:

  1. Fina bilder! Din man är en riktig SNYGGING, uj uj uj...... ;D

    SvaraRadera
  2. Ni har en riktigt snygg bil :) vi har en likadan. En 335a :)

    SvaraRadera