torsdag 12 juni 2014

Bara han och jag

-          Du behöver inte göra värsta grejen varje dag älskling, säger Gabriel.

Jooooo! Jag har under ett års tid inte haft någon fritid så nu vill jag vara ute jämt. Åka på utflykter och umgås med Antonio.

Inte så att vi åker hem och glor tv efter dagis. Nej, då blir det kylväska och badväska, och så åker vi och har roligt. Jag föredrar stränder där det är lugnt. Där jag ser min unge och kan slappna av.

Nu på veckordagarna blir det ibland bara han och jag som åker på utflykt. I början av veckan var det fortfarande kanonväder. Då åkte bara han och jag till en strand och njöt. Vi hade jätteroligt. Vi hittade en död fisk i vattnet. Antonio sa att fisken var ledsen för att den var död.

Och titta va duktig han är. Han gör en fisk som simmar. Jag har lärt honom tecken för fisk när han var mindre. Jag jobbade mycket med tecken till olika ord.
Han har så söta bebishänder. Får inte nog!


Här gör man allt för att Antonio skall ha det bästa. Han blir inte mindre. Han blir större och tiden passerar. Jag vill ta till vara på alla dagar. Och så ser han så sur ut. Kom igen. Var glad unge. Han är inne i någon period för han ser ofta ut så här. Och gissa vem så såg ut såhär hela sin uppväxt? Hans mamma så klart. Hahaha.

Här stannar han och tittar på vattenpölen han dagen innan hoppade i. Ramla, säger han. Nej, du ramlade inte, du hopade i. Sluta hitta på.


 Här är del ledsna fisken.

 Vi bygger ett hus till fisken.




Inge bullar eller godis. Nu är det slut på sånt. Och jag drar in ungen i det. Nu äter vi bara frukt. Banan, vindruvor och körsbär är dagens mellis. Persika och päron hade vi också med oss.


Och så var det det här med parkeringspengarna. Jag letade faktiskt efter tian han slängde i vattnet dagen innan. För nu när vi var här, var det klart i vattnet. Men någon lyckans hade hittat den.
Vi har pratat om att man inte slänger pangar i vattnet. På bilden ser ni hur lyckade mina samtal var.

4 kommentarer:

  1. Finaste barnet. Var stolt du verkar vara så duktig och pedagogisk mor.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maria. Va roligt, tack. Han är mitt allt.
      Ja, jag tycker pedagogik är sååå kul. Jag älskar honm och gör allt för honom. Vill ta vara på alla dagar så man inte längre fram undrar vart tiden tog vägen.

      Radera
  2. Kan du inte lägga ut några foton från när du var liten, skulle vara så kul att få se och jämföra minerna med Antonio!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst kan jag det. Ska leta fram lite bilder att scanna in. Kram

      Radera