torsdag 5 december 2013

Det heter alltså inte gud som haver


 
Marlene var 27 år när någon berättade för henne att det heter inte gud som haver, utan hur som haver.  Detta blev en omställning i hennes svenska språk.

Marlene gick i 8:an när hon fick veta att det heter inte att bero på utan det är ett ord som inte ens har med ”att bero på” att göra. Det heter apropå. Och jag lärde mig nyligen att det stavas med ett p, alltså inte appropå.

När Marlene började i 9.an och det var dags att välja gymnasium kunde hon inte uttala ordet gymnasium. Omöjligt. Gjumjasium. Ett annat ord hon tyckte var svårt var ordet skolfotografering. Gick inte att säga. Skolfoto däremot blev ett alternativt ersättningsord.

 

Ett ord jag inte kan uttala idag är evangelium. Jättesvårt. Tungan virvlar i munnen men det blir inte rätt ljud.

6 kommentarer:

 1. Haha du är smart och rolig!

  SvaraRadera
 2. Hehe det heter visst det Gud som haver .. och så fortsätter det ju med barnen kär.. Så du hade inte alls fel..=)

  Kolla här http://www.dagensvisa.com/minata/dav/dav_14_jan.html

  SvaraRadera
 3. Det beror ju på om man menar hur som helst (hur som haver) eller bönen Gud som haver barnen kär. Bönen heter Gud som haver/ma

  SvaraRadera
 4. hihi jag kunde heller inte säga gymnasium... skitjobbigt :D kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linnisot: Kunde ej svara på din blogg för du hade inget inlägg att kunna svara under. Gud som haver... Haha. skoja. HUR som haver. När jag gick i 1:an eller om det var senare, 3:an kanske, trodde jag det hetter indiot. Min kusin upptäckte det och förklarade att det hette idiot.

   Radera