torsdag 25 juli 2013

Penicillin och vila

Jag har legat dödssjuk. Hög feber, ont på huden och halsen var en enda röra. Mitt skinn gjorde så ont. Gjorde ont att vända sig i sängen, gjorde ont om någon vidrörde mig. Jag var helt borta. Reste mig enbart om jag var tvungen att gå på toa. Ibland behövde jag hjälp att ta mig dit. En gång gick jag till köket för att få mig nåt att äta. Antonio blev glad att jag var uppe och klängde på mig. Det orkade jag inte så det slutade att jag låg på köksgolvet och skrek ”jag svimmar”.  Gabbe kom och försökte hålla styr på ungen som tyckte det var kul att studsa upp och ned på mig mage. Jag låg där länge. Flimmer för ögonen och var helt kallsvettig.

Tre dagar med hög feber non stop. Spelade ingen roll hur många Alvedon jag tog. Febern gick inte ned. 39,1 hade jag.

Pga av all feber så har jag fått massa röda prickar i mina handflator, och några på fingrarnas framsida. De kliar och gör ont.

Fick komma till familjeläkaren i tisdags och började min penicillinkur samma kväll. Idag är första dagen jag är helt feberfi tror jag.  Orkar sitta en stund vid datorn, men ska sova middag efter det här.

Igår orkade jag duscha. Duscha av mig all febersvett. Duscha ur all salt ur håret. Var som att duscha av sig all hemsk sjukdom.

Det är många som är sjuka nu va? Virus och mässlingen. Någon mer än jag som ligger hemma och är sjuk? Eller någon som nyligen legat sjuk?

Nu behöver min kropp få vila och läka.

2 kommentarer:

  1. Det ser ut som prickar som man får vid charlakans feber. Jag hade så i våras.
    Hoppas du snart mår bättre igen.
    // Mathilda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mathilda: var du mycket sjuk då?
      Jag föröskte visa läkaren prickarna men han tittade bara jättejättesupersnabbt. Typ sneglade bara på dem. Sen sa han, jag vet inte.
      Jag var alldeles för dålig för att köra upp handen i ansiktet och säga, titta igen! Jag ska googla lite på charlakansfeber. Har jag nått att göra i sängen;) Kram

      Radera