tisdag 30 november 2010

Svara ärligt

Nu måste jag fråga er, och snälla, svara ärligt. Ni kan få vara anonyma.
Vad är normalt antal att gå på toa och bajsa per dag?
Är det normalt att man går flera gånger per dag om man äter mer?
Beror allt detta på vilken ämnesomsättning man har?
.
Vet att vissa går varannan dag, eller en gång om dagen. För mig är det onormalt. Då äter man fel eller att kroppen mår dåligt. Har jag fel? Har funderat mycket kring det här.
Sen en annan sak. Har en kompis och han berättade att han satt på toa i 40 minuter på jobbet. Har aldrig i hela mitt liv setat så länge. Men det är väl olika från person till person. Men 40 minuter?? Kom igen?!!
.
Tex, jag själv tycker inte att jag är tjock. Om jag skulle berätta för er hur lat jag är och vad jag äter så skulle säkert ingen tro mig. Men jag älskar mat och unnar mig själv mycket onyttigt. Jag struntar om jag får mage eller går upp i vikt av det. (försöker jag intala mig själv) Jag tänker mera, skyll dig själv som moffar i dig en Lion per dag. Men det är ju så gott!!!
Skulle jag ändra min kost, självklart skulle jag gå ner. Men den stora frågan är: Vill jag ta bort allt det goda? ALDRIG! , då får jag leva med det=)

27 kommentarer:

  1. Enligt läkare är det normalt att göra det allt från 1-3 ggr/dag men helst mer än 1 gång.

    Visst har kosten en del i det hela men alla fungerar olika.
    Jag har lidit av toalettfobi hela mitt liv så jag kan klara mig LÄTT över 1 vecka utan att gå på toa.
    Magen och tarmarna vänjer sig men jag blev faktiskt sjuk till slut.
    Maten i tarmarna ruttnar ju (för att vara bildlig)

    SvaraRadera
  2. 1 ggr om dagen. Män sitter ofta o "skiter i ca 20-30 min" ??? tidning finns med i bilden o fan vet jag?
    Va snuskigt o sitta med skit i arslet. Vi tjejer väntar till det verkligen trycker på. En gång i veckan måste bero på dålig kost

    SvaraRadera
  3. Anonym: Om du syftar på mitt inlägg så har du så jävla fel man KAN ha.
    Mina vanor har ingenting med min kost att göra.
    I mitt fall så är det inte så att jag inte BLIR nödig.
    I mitt fall så är det psykiskt som gör att jag inte VILL gå på toa.
    Du har ju ingen aning om vem jag är så du har ingen aning om min kost, eller hur?

    SvaraRadera
  4. Anonym har fel till viss del. Alltså vissa kan inte gå på toa på allmän plats, när dom reser eller jobbar. Det är psykiskt för dom. Dom tycker det är pinsamt och sen som hannas vita hem skriver så kan det var så också.
    Men allra helst ska man gå efter varje måltid. Det är det alldra bästa tydligen för kroppen. Jag har hört att för vissa kan det vara normalt med upp till 4 gånger om dagen.

    Att vissa sitter så länge är nog helt enkelt att dom fastnar i en tidning eller att man är hård i magen.
    Ta hand om er alla!

    SvaraRadera
  5. Jeg vil si en gang om dagen, kanskje annen hver dag. En kompis av meg gjør det visst 4 ganger per dag!

    SvaraRadera
  6. Lina skriver att man skall gå efter varje måltid och det är väl där jag typ ligger. Om inte mer. hahahaah. Om jag äter mer, går jag på toa mer. Allt går bara runt, runt och runt. mat in, mat ut. Ni fattar.
    Hanna skriver om toalettfobi och att man slutar helt gå på toa under flera dagar irad, och att maten ruttnar i magen. Min fråga är;
    Går man inte upp i vikt på kort id då man äter och äter, men aldrig bajsar ut maten?

    SvaraRadera
  7. Haha roligt inlägg tror inte du fått så mkt kommentarer på länge! sattsa på bajsbloggen.se ?

    SvaraRadera
  8. Det är en fråga som berör många. Roligt att höra hur andra har det.

    SvaraRadera
  9. Marlene: Jo detta kanske blev intressant för att alla skiter *haha*
    Nej, jag tror inte att man går upp i vikt av det. Jag har alltid haft toalettfobi, sedan jag var runt 3-6 år gammal...Minns inte exakt när det började men det var där i mellan någonstans.

    Men ja, för mig är det hemskt och onaturligt att gå på toaletten men jag tycker inte att det är det om någon annan gör det. Skumt, jag vet.

    SvaraRadera
  10. Jag skäms inte alls! Tycker det är supernaturligt. även fast jag bor ihop med någon så är jag så jävla avslappnad när det gäller sånt där. jag måste vara skön att bo med;) hahahaa

    SvaraRadera
  11. Skitsnack kan man säga.Toalettfobi bland folk har nog de flesta.Jobbigt o va skitnödig (fisnödig) o inte kunna skita (fisa)

    SvaraRadera
  12. Anonym: Eftersom du INTE har toalettfobi och kanske till och med kan skita mitt på gatan och du är nödig nog (?) så kan jag tala om att det handlar inte om att skita på offentliga platser för mig. Det handlar om SKITANDET i sig.
    Ursäkta om jag verkar sur men det är såååå typiskt att folk alltid känner en bättre än vad man själv gör.

    SvaraRadera
  13. Nej anna mena inget. vad vet jag. . Tänkte bara på mina nära o käras bajsproblem, och skulle skoja till det. Love U

    SvaraRadera
  14. Det är jätte farligt att hålla sig från att bajsa, precis som du (hanna) skriver så leder det till problem och de kan bli väldigt allvarliga om man inte passar sig. förövrigt vill jag bara påpeka att risken för hemorrojder ökar ju längre man sitter på toaletten och trycker. det kan också bli värre om man torkar sig mer. lite info! :)

    SvaraRadera
  15. alltså, vill du veta så bajsar jag typ varannan dag. Beroende på vad jag ätit. Med tanke på att jag är laktosintoletant. Men jag har kompisar som bajsar typ flera gng om dagen... typ muskel knuttar. hahaha

    SvaraRadera
  16. vad roligt att du säger att du äter jättemycket, när du är hur smal som helst! Bland dem smalaste jag sett nästan :) och så utseendefixerad som du verkar vara, struntar du verkligen i om du får mage? :P

    SvaraRadera
  17. Anonym ang hemorrojder. Va? Ska man inte torka sig då eller. man kan väl torka försiktigt? Jag blir rädd när du säger så där!!! Gah!!!!

    SvaraRadera
  18. Anonym ang utseendefixerad, Första gången jag får höra det. Roligt! Du får tycka att jag är det om du vill=) Fast jag fattar ändå inte hur du menar. Jag går ju ofta osminkad eller med bara mascara.
    Menar du att jag shoppar så mycket kläder, eller att jag tycker det är superkul att sminka?
    .
    Jag äter jätteycket! Det kan vem som helst intyga. Måste be Gabriel skriva här!
    Jag har lite mage. Fast även där finns det knep. Det gäller bara att använda dem=)

    SvaraRadera
  19. Jaa, när du säger det så brukar du faktiskt vara osminkad ganska ofta! :) jaja, det är inget fel att vara utseendefixerad, de flesta tjejer (och även killar) är ju det.. du får gärna ge mig knep på hur man äter mycket men ändå håller sig lika smal som du :P

    SvaraRadera
  20. Jag bajsar oftast 1-2 gånger om dagen, nästan alltid direkt efter frukosten. Ibland hinner jag inte ens äta klart innan jag måste bajsa på morgonen haha, verkar som det är kaffet som sätter fart.
    Bajsa efter varje måltid som du gör är säkert helt normalt och hälsosamt, jag undrar bara om hur mycket bajsar du varje gång? är det flera stora korvar eller är bara lite åt gången? Löst eller hårt?
    Bajsa är ju iallafall rätt skönt :)
    Jättefin blogg du har!

    SvaraRadera
  21. Jo klart du ska torka dig! Men inte "gnida" för mycket med pappret. Då kan det uppstå blödningar i slemhinnan. Du kan läsa mer om det på wilipedia. Bli inte rädd! :)

    SvaraRadera
  22. Att bajsa ofta är nog ett bra sätt att undvika hemorrojder eftersom jag tror att man kan få det om man går och håller sig och blir förstoppad så att man måste ta i mycket när man bajsar. Själv bajsar jag typ 1 gång om dagen. Bajsar du bara lite varje gång eftersom du går flera gånger?

    SvaraRadera
  23. Ja, det är lite åt gången.Eller?? Det beror på. Klart det är mer om jag ätit mer. Men fler än en gång per dag i alla fall. Tror jag har världens bästa änesomsätting. Jag ska fan vara lycklig. Jag borde vara överviktig;) Hahahaha

    SvaraRadera
  24. Hej, vi är nog rätt lika, är också smal och äter mycket och bajsar om flera gånger om dagen. Är jättebra på alla sätt förutom att jag tycker det kan vara lite jobbigt om man behöver bajsa och inte är hemma. Hur är det för dig bajsar du hemma hos andra och offentliga toaletter eller på jobb/skola? jag kan tycka det är pinsamt och hålla mig istället.
    Det luktar ju inte alltid hallon direkt :) Skulle kännas väldigt jobbigt om nån gick in på toa efter.
    Jättedumt egentligen för det är ju helt naturligt.

    SvaraRadera
  25. Anna; jag tyckte det var jobbigt när jag var yngre men kan ta det med en nypa salt nu. Måste man så måste man. Annars får man ont i magen. och det kan lika gärna vara den som var in innan dig som gjorde den dåliga lukten. Ingen vet ju att det just är DU. hahaha
    Ofentliga toaletter har jag ingen fobi för. Många kan inte ens kissa på ofentliga toaletter men de problemet har aldrig jag haft.
    Va skönt att höra att det finns fler som mig. Ingen på bloggen verkar tro att jag äter nåt! Hahaha

    SvaraRadera
  26. Nej du är inte ensam, bara lyckligt lottad som har hög ämnesomsättning :)
    Hellre bajsa ofta, än att springa på gymet och träna och banta liksom :)
    Jag bajsar oftast 3 gånger om dagen, en stund efter varje måltid typ. Är det samma för dig?
    Fast idag har det bara blivit två gånger.
    Tycker för övrigt att det är rätt trevligt att bajsa, skönt och tillfredsällande på nåt vis, eller vad säger du?

    SvaraRadera
  27. Jag har Panduro Hobby katalogen bredvid just nu. Få lite inspiration till pyssel. Trevligt att bläddra i den katalogen. Alltid hittar jag nåt nytt=) Snart kommer vårkatalogen ut. Massa med bajsläsning=)

    SvaraRadera