söndag 21 mars 2010

Produkter jag använder till mitt hår



För min hårfärg så vill jag börja med att säga att jag tonade det brunt förut så toningen har väl släppt med tiden och så har det blivit solblekt.
Nu för tiden färgar jag min utväxt med blondspray från H&M. Sjukt bra. Man tvättar håret, borstar det, sprayar blondspray i hårbotten, knuggar lite för att sprida ut det, fönar och plattar som vanligt. Väldigt bekvämt.
Använder silverschampoo för att ta bort gula pigment. Ingen speciellt märke. Köpt både på icamaxi och på Kicks. Har ingen favorit.

Håroljan är den här. Tål föning och plattång. Är kär i denna och har använt denna i många år. Absolut bästa. Funkar på slitet löshår hörrni tjejer! La pengar på en riktig platttång från hårfrisörsalång av märket Gama. Det är jättebra.
(Någon som vill ha min gamla plattång från mediamarkt så får du den gratis).


Mitt hår kräver en hårborste med "borst" kring varje pigg. Så här såg min förra ut men fick en nya av mamma. Finns en jättebra på Arlanda för 179:-. Om ni skall resa snart så kan ni köpa där i nån parfymshop.
.
Funderar du på att gå från blond till brun. Akta dig! Du kan ångra dig. Skulle ALDRIG göra nåt sånt...igen. (host) Köp såna engångstoningar på ica maxi. Går ut efter 6-8 tvättar och skadar inte håret det minsta då det bara är ett skum. På detta vis kan du prova dig fram till en färg du gillar, eller bara byta hårfärg någon månad. Rekomenderar dessa varmt.


Scampoo: Använder inget speciellt förutom olika silverscampoon. Mitt hår blir trött på samma schampoo så jag använder olika. Köper upp ett lager på Ö&B eller köper på icaa maxi om vi storhandlar där. Så jag har inget speciellt jag tycker om. Gillar att ha olika.
Balsam och hårinpackningar använder jag jämt.
.
Min hemlighet till rent hår:
Är ni redo för den stora skatten?
Tvättar håret varje fredag. ENDAST. Ibland kan det bli en annan dag men i regel en gång i veckan och det brukart falla på dessa fredagar.
Tvättar man för ofta så produceras nån olja i hårbotten och ju oftare man tvättar, desto mer olja produceras.
Någon som kan förklara detta bättre än mig?
Mitt hår har vant sig att de ttvättas sällan så det håller sig rent. Sen har jag ju inge mouse eller spray i. Bara oljan när det är blött.
.
.
Fick ni svar på allt nu? Visst fick jag med allt?

2 kommentarer:

  1. var finns oljan att köpa? :)

    SvaraRadera
  2. I västerås har jag skrivit om den här:http://marlenezufic.blogspot.com/2010/03/sa-har-fixar-jag-mitt-har.html

    Finns i afrikanska butiker. Jag köpte min i Västerås vid afrikasnka butiken vid BMB.
    I stockholm har jag för mig att det fanns en afrikansk butik bakom åhlens i city. Från centralen asså.
    Har burikerna inte den hemma brukar man kunna beställa. Det gjorde jag. hjade en bild och så letade vi efter den i katalogen. Kostade under 100 kr fast jag besällde den. Så ringde butiken när oljan hade kommit in.
    Service!

    SvaraRadera