lördag 6 mars 2010

Fest ikväll. Kvällens outfit.



Någon fyller år ikväll så det blir plockmat och mingel.
Har lacktights på mig med mit oversize t-shirt. Till det mina nya svarta skor och lite guldsmycken.
Håret är plattat med nya plattången. Ingent spray, ingenting.

2 kommentarer:

  1. Hej Marlene! Jag skrev till dig här på bloggen i januari då jag skulle sätta in min tandställning och hade lite frågor ang det.
    Nu har jag äntligen satt in den! Känns bra men jag har väldigt ont (satt in den i torsdags)både i tänderna och framförallt i kinderna. Kan bara äta soppa. Var det så för dig med? Hur länge isf? Sen så kan jag inte prata rent, jättejobbigt! Har för mig att jag läst att du inte heller kunde göra det... När börjar man prata rent igen? (för det gör man väll!!!) Just nu känns det som jag aldrig kommer vänja mig vid dethär, känns lite jobbigt. När slutar man känna av tandställningen?

    Oj det blev en hel uppsatts haha, hoppas du vill svara, kan verkligen behöva lite stöd från någon som vet hur det känns.

    PS. Vad söt du är på bilderna:) DS.

    /Petra

    SvaraRadera
  2. Hej Petra.
    Jag skall börja med att berätta varför det gör ont. Dina tänder sitter fast och nu har du en tandställning som vill flytta dina tänder. Dom kämpar mot varnadra kan man säga. Efter ett tag kommer dina tänder ge med sig och lossna lite så det kan börja röra sig åt det håll tandställningen vill. Så fort tänderna börjar röra sig så gör det inte ont längre. Nu i början sitter dom fast stenhårt och då gör det ont.

    Jag åt bara soppa i början. Sen kunde man äta mjukt bröd m.m och pasta. Men under den tiden jag hade tandställning åt jag ALDRIG:
    äpple
    morot
    hårt bröd
    baugette (segt)
    allt sånt som kunde skada tänderna och tandställningen undvek jag.

    Om att inte prata rent.
    Jag sluddrade och kunde inte utala bokstaven f för et blev ett s-ljud pga tandställningen. När tandstäälningen försvann sa jag fortfarande s. Hahaha. Fick anstränga mig som fann får att säga f. Nu pratar jag rent men då var det svårt. Hahaha.

    tandställningen vänjar du dig vid efetr hand. Varje gång du spänner tandställningen kommer du kankse få ont och äta soppa igen. det kommer kännas ovant igen.

    Där jag satta in tandställningen har en bra hemsida.
    http://www.trkronan.nu/
    Går inte att länka till den sida jag ville visa dig s¨jag förklarar.
    Högst upp på sidan hittar du fliken "frågor och svar". Där väljer du "övriga frågor"
    Där hittar du bra info om tex:
    Vad kan man äta? Gör det ont?
    Gå in där och titta så kanske du får svar på lite frågor.

    Skriv igen om du undrar något.
    Och Grattis till din tandställning=)
    Massa Kramar Marlene

    SvaraRadera