söndag 31 maj 2009

Lördag

Jobbade, åkte till Alexandra, IKEA, Alexandra igen, sen hem till mig.


Vi grillade grillspett.


Josephine vänder på spetten.



Solar och dricker svalkande öl. Förutom Josephine som dricker vin.


Äter.


Till efterätt var det munkar med socker eller choklad, jordgubbar och bigarråer.



Cherry.
.
Till halv 12 satt vi. Sen gick alla hem och sov. Förutom grabbarna som hade gått på förfest vid 10 och sen ut på krogen.
.
.






fredag 29 maj 2009

Hängstol


Sätter upp den. Tar bort smuts


Sätter mig


Kikar fram


"Hänger lite"
.
.


Min lediga fredag

Jag var ledig idag. Gick upp strax efter 9. Vid 12 hämtade Gabbie mig och vi åkte ner på stan för Gabriel skulle klippa sig. Under tiden gick jag på stan och köpte jag lite nya sminktillbehör. När han var klar köpte vi kläder till honom. Sen åkte vi och hämtade Söder och åkte ner till vårmarknaden på Rocklunda.


Gabbe och Söder.


Min Langos. Så gott. Jag tryckte i mig hela. Var ju frukost och lunch på samma gång för mig.



Langos, Super Extra 63:-.


På det en färsk varm munk.


Tivoli.


När vi ätit och strosat runt åkte vi till Munktorp och hälsade på Gabbbes jobbarpolare, hans tjej och deras lilla dotter på 1,5 år. Jag försökte lära henne att blåsa. Jag blåste maskrosor och såpbubblor medans lilltösen höll upp t ex maskrosen i luften och bara tittade. Såpbubblorna gick inget vidare heller. Hon försökte plocka upp bubblorna med sina små fingrar ifrån gräsmattan. Det var så gulligt. Hon lärde sig inte att blåsa utåt, så hon fick titta på när jag blåste.


Sen åkte vi vidare till en kuriosabod i Kungsör.


Vi var där inne jättelänge och tittade. Jag köpte två fina plåtburkar. Å, vad jag älskar
plåtburkar.


Dom som jobbade där sa att jag var så fin. Blev glad. Trevligt ställe. Stanna gärna till om ni åker förbi någon dag. Bra priser är det också.
.
.

"tilt-shift"-teknik

"Tilt-shift"-teknik finns att ladda ner till i-phone. Det gör att man kan fota verkligheten men på bild ser det ut som miniatyr. Här kan ni se någon som testat det.

Nu finns det även till att filma med. Vet inte om det går att ladda hem än men det har redan kommit i bruk. t ex såg jag en reklam igår för Colorama. i sin reklam använder dom sig av denna teknik.

Här är en exempel video på hur det blir på film med tilt shift.

Ni kan också kolla på google på fler bilder tagna med tilt shift.

Tack...


För att det är så fint väder idag. För att jag är ledig.


För SodaStream-smaken jag fick av Alexandra i present i onsdags.


och tack mamma för ytterligare en prenumeration av Hemmets Journal.
.
.


onsdag 27 maj 2009

Shopping


Suss tunic nectar 149:-, Ginatricot


Suss tunic tectar 149:-, Sassie demin leggings 199:-, Fia long top geranim och Fia locg top black 149:-. Allt ifrån Ginatricot.

Jag gilar lite längre toppar, tunikor och t-shirts. Skönt att ha till leggings eller bara inte visa magen när man har jeans. Inte visa trosorna när man sätter sig på huk.


Efter lite tjat så visar jag här hur kläderna ser ut när de sitter på. Det här är Fia long top. Går att dra ner över rumpan och ha som klänning. Ett svart bälta i midjan är 100% givet då.


Rosett i håret och nectartröjan. Ska jag ha på mig imorgon. Minus frisyren då. Kommer ju falla ur under dagen kan jag tro.


Klämma till håret, 25:-. Ett måste i sommar när man har badat i poolen och bara vill sätta upp håret. En toffs kan fastna i håret. Klämma är mycket bättre då.
Nagelborste 30:-. Båda ifrån Åhlens.
.

Lösnaglar, beigefärgade80:- Lindex. Har rosa nu.Men tror nog jag komemr tycka bättre om de nyköpta.


Vas cylinder vit 149:-, Vildgräs grönt 2*69:-, Vita blommor på kvist 49:-. Allt ifrån Lagerhaus. vasen är fin på bordet. Eller så skall den stå i sovrummet. jag får flytta runt den och känna efter.
.
Jag har fått mer presenter idag. De bara öser över mig, men visar det en annan gång.
.
.

Massa saker har man hunnit med

Jobba, buss till stationen. tåg till sthlm, tandläkaren, hem igen. Sen gick mamma, Beccs och jag på stan. Kom hem lite innan sju. När jag öppnade dörren möttes jag av detta på köksbordet:


En liten god sommarpressent. Är det för att han tycker om mig?, eller är det för att han inte är hemma utan är och äter, dricker öl och kollar på fotboll och inte kommer hem förs sent ikväll.
Vad det nu kan vara så blev jag glad och dom är supergoda och söta=)
.
.

tisdag 26 maj 2009

Jobb i en månad till


Fick förlängt med en månad till idag på jobbet. En månad är 4 veckor till man kan gå till ett jobb. Jag är tacksam. Så till hösten får vi se vad som väntar.
.
.

söndag 24 maj 2009

*När ingen ser*




*när ingen ser*
.
.

Söndagsutflykt igen...

Denna söndag bar det av till hamnen vid Framnäs.


Gabbe och jag.


Jag känner på vattnet. Det var inte så kallt faktiskt.


Gabbe och Rebecca. Mamma bakom.


Rebecca och jag.



Vi åkte till maxi Stormarknad och handlade för grillning.


För min sista slant köpte jag mjukglass med strössel på som jag delade med min syster. Det var det värt. Mmmm, strössel.


Mysigt hemma hos oss.

Sen kom Alexandra och åt med oss.
.

lördag 23 maj 2009

Små, små saker

I två dagar har jag letat hemma efter något gulligt att ha runt halsen. Detta efter att jag läst på Fokis blogg om lite smycken som fanns att köpa på Nelly.com. Tyvärr var dom dyra, så jag tänkte att det där måste ju gå att göra själv. När lönen kommer skall jag leta på stan efter tillbehör så jag kan göra likande. Är det någon som redan nu vet något ställe så skriv gära och berätta.


Gå in här på Nelly.com för att se flera smycken i samma stil. Detta var det jag fastnade för.
Jag har alltid varit förälskad i små små saker. Dockskåpsstorlek.


Mina egna små, små saker:

Hello Kittyfigurer, Hello Kitty-nörd som jag är. ;)


En låda för gott och blandat och en för Kitty. Det mesta i Gott O Blandat-lådan är ifrån när jag var mindre. Jag är glad att jag har sparat alla små söta saker.


Vem hade inte såna här små ponnys som barn?
.
.

fredag 22 maj 2009

DJ Marlene tipsar

Som jag har tänkt att uppdatera er med nya låtar med det har inte blivit av. Så i detta inlägg tipsar jag om både nytt och gammalt. Ny, inte ny längre och gammal, har jag skrivit efter titlarna. Jag tror ni fattar vad som menas. Försökt att göra det tydligt.



Låtar:
Akon- freedom Ny
Grotesco - Tingaliing (Tingeling Russian Base Lovers Remix Cut) Ny
Lady gaga-eh eh (nothing else i can say) Ny
Peaches ft nasty boys - dumbom (a-tronic_radio_mix)-vanilla Gammal
Age Pee - When The Rain Begins To Fall (Axel Konrad Remix Short) Gammal
Brandy - Right Here (Departed) Inte ny längre
Swingfly - Touch and go Inte ny längre
The Sounds - No One Sleeps When Im Awake Ny
Flo Rida - Right Round (Feat. Kesha) Inte ny längre
Hoffmaestro and chraa - highwayman Gammal (Kommer till V-ås snart och spelar)
Soulja boy tellem ft. sammie - kiss me thru the phone Ny
Akon ft. Colby O'Donis & Kardinal Offishall - Beautiful Inte ny längre
Milow - AYO Technology v Inte ny längre


Album:
Veronica Maggio - och vinnaren är ifrån mars 2008
2009 Eurovision Song Contest Moscow lyssnar på den just nu
.
.

torsdag 21 maj 2009

Lön = Inreda

Alla saker på bilden kommer ifrån lagerhaus.


Mina bästa färger är rosa och något åt det turkosa hållet. Vasen och ljuslyktan skall jag köpa till sovrummet då jag vill få in den färgen nu i sommar.
.
Disktrasan blir en rolig detalj på diskbänken och den lilla kannan är ett måste. Blev kär i mönstret och färgen, och då vi inte äger någon liten kanna till sås, så känns detta val helt givet.
.
Badmössan äger jag redan men vill tipsa om den då jag faktiskt använder den rätt ofta. Då jag vill duscha utan att tvätta håret så är en badmössa perfekt. Mitt hår tar evigheter att torka. Lagerhaus har alltid roliga badmössor. Min badmössa är inte bara bra utan söt också, sen gör den sig bra i badrummet då det finns ett rosa tema i hela badrummet;)
Kram på er och hoppas ni kommer att inreda efter eran lön. In med gamla saker i skåp och köp lite nytt. Omväxling förnöjer.
.
.

Aj aj lilla jag


Har så ont i foten. Gabriel har lindat om den så den får stöd.
Om ni tror att jag ramlade eller något igår så stämmer inte det. Hade ont i måndags också. Faktiskt.
.
.

Middag hos chefen

Igår var vi hembjudna till våran chef. Det var Monica och jag och sekreterarna. Köping, Sala och Fagersta var också bjudna, men ingen ifrån Fagersta kunde komma. Jag hade väl haft en bild om hur det skulle vara, jag var rätt så spänd, men inget blev som jag trott.
.
Efter jobbet var det hem fort som fan, hade en kvart på mig att byta om till Monica skulle hämta mig. Shit va stressad jag var.


När vi kom hade min chef Mari gjort jättefint. Hon bodde jättefint också. I ett litet slott med torn såg det ut som. Alla fick skumpa utom jag för jag dricker ju inte något som smakar vin. Men hör och häpna: Chefen hade köpt öl till mig. Det hade hon lagt på minnet; Att jag älskar öl. Och hon hade inte köpt vilken öl som helst utan:


Arboga öl! Mums. Till det serverades chips, oliver och hemgjorda chips gjort på tunnbröd och parmesanost. När vi minglad på verandan gick vi in för att äta middagen.



Här sitter vi medans Barbro häller upp vin till alla. Det var trevligt att lära känna damerna ifrån de andra städerna.


Här är Birgitta Zander ifrån Köping och jag. Vi kom jättebra överens och hon sa så snälla saker om mig. Vi har väl pratat lite på telefon när jag har saknat en remiss hon skall ha skickat. Hon tyckte jag lät trevlig och sen när vi träffade igår fick jag värsta kramarna av henne. Hon tyckte det var så kul att se mig i verkligheten. Sen frågade hon vem jag började jobba efter.
-Men jag tog efter Amanada sa jag.
-Nej, svarade hon. Det var en annan tjej där när jag kom förbi en dag.
-Jaha, sa ja, och började skratta. Det var jag, men jag hade tandställnig då. Sen började hela bordet att skratta. Hon kände inte igen mig utan. Hahaha


Efter maten bjöd Mari på Jordgubbar med något gräddigt till. Smeten var så god så jag vet inte hur många jordgubbar jag satt och doppade. När ostbrickan kom in på slutet fick jag lov att avstå för jag var så full i magen.
Mer vin (öl för mig) dracks och vi pratade och hade trevligt. Det var väldigt roligt och avslappnat. Väldigt mysig och hemtrevlig atmosfär.


Chefen och jag.
Mari skall sluta (tjänstledigt) hos oss i ett halvår och då skall Anna som är sekreterare ta över. Hon är 30 år och det är nog en stor chans för henne att utvecklas inom avdelningen. Jag utbrinagade en skål för Mari och önskade henne lycka till, samtidigt som jag önskade Anna välkommen som ny chef.


Toaletten på övervåningen låg i ett av tornen. Så fint där inne. Kristallkrona och allt i taket.


Egobild.


När vi skulle åka hem fick jag denna tändsticksask av chefen bara för att jag älskar puttenuttrosor.
Hoppas något liknade som denna kväll blir av igen. Jag hade så kul igår. Kom hem vid 10-10:30. vad vet jag. Hemma låg Gabriel och Söder och kollade på film. Jag stapplade in i vardagsrummet och och gjorde peace och posade coolt. Sen gick munnen i ett på mig. Jag bytt om och tvättade mig, sen gick jag in i sovrummet och slockande. Oj va jag slockande.
Jag vakande mitt i natten av att jag fick sendrag i båda vaderna. PANIK! Jag försökte sträcka ut dom så det skulle försvinna. Jag minns att jag grät och skrek till. Fick det nog för jag gick i högklackat igår vilket var länge sedan, och pga att jag har ont i en fot.
Sak samma.
Tack alla för igår. Kram
.
.