fredag 29 maj 2009

"tilt-shift"-teknik

"Tilt-shift"-teknik finns att ladda ner till i-phone. Det gör att man kan fota verkligheten men på bild ser det ut som miniatyr. Här kan ni se någon som testat det.

Nu finns det även till att filma med. Vet inte om det går att ladda hem än men det har redan kommit i bruk. t ex såg jag en reklam igår för Colorama. i sin reklam använder dom sig av denna teknik.

Här är en exempel video på hur det blir på film med tilt shift.

Ni kan också kolla på google på fler bilder tagna med tilt shift.

4 kommentarer:

 1. Rekomenderar du lösnaglar? :P Vet inte om jag ska avboka min nageltid på en nagelsalong, eller köra lösnaglar billigt :P

  Vill se smilebilder från dig, vi vill ju se dig utan tandställningen mera :) KRamar!

  SvaraRadera
 2. Jag rekomenderar det stark. Jag satte in mina 13 maj och dom sitter än, 29 maj. Har ju växt en bit nu så skall snart ta bort dom och byta till mina nya. Du ser ju på bilden vilket märke det.
  Det är billigare och det gör ju inget om någon skulle lossna eller gå sönder på något vänster. Bara att sätta dit en nya. har fått jättemycket beröm ifrån patienter på jobbet. och folk jag har träffat har också kommenterat mian naglar. Så testa lösnaglar du innan du betalar 350:- på salong.

  Vill du piffa upp dina lösnaglar så gå in på Fokis blogg( länkad här till höger). Gå in på "Fokis naglar" där hon samlat sina inlägg på hennes naglar. Så du kan köpa lösnaglar och måla dom så fint, klistra fast glitter och pärlor. Du komemr bi så fin i sommar då.


  A, får se om det blir smilebilder. jag lägger ju ut dom som tas=)

  SvaraRadera
 3. Tilt-shift är egentligen ingen speciell "teknik" utan uppnås med ett speciellt objektiv. Sen kan man själv göra alla sina bilder så det ser ut att vara taget med en ts-optik enkelt i photoshop. Det gäller att bara en rand över bilden är skarp och resterande är oskarpt och då luras ögat till att det är miniatyr. Kul grej!

  SvaraRadera
 4. Till Philip. jag älskar det. kan man köpa ett sånt objektiv till nikon D80? För jag har försökt att göra i Photoshop efter beskrivning jag fick ifrån den bloggen jag länkade till "Här kan ni se någon som har testat det". det gick inte alls bra. jag är inte bäst i PS precis.
  Skulle väldigt gärna vilja testa att fota sådär. klä sig som en dockskåpsflicka och sitta vid ett bord och äta. hur coolt som helst!

  SvaraRadera