måndag 9 september 2013

Mer bilder från din vardag tack

Jag frågade för ett tag sedan om ni ville läsa mer eller mindre om något. Mer om min vardag var en önskan. Om när jag pysslar och donar. Mina projekt. När jag går på stan, hämtar ut ett paket från posten. Vad som liksom. Just nu är min vardag med näsan i böckerna typ.

 
Tack fina mamma för stiftpennan, radergummit, linjalen och gradskivan. (och de extra stiften till pennan). Har nu skaffat mig ett pennskrin jag hittade hemma. Ett rosa pennskrin med manga på. =)


söndag 8 september 2013

Söndagen passerade så fort

Jag har läst i kemiboken. Sen åkte familjen och hämtade upp våran vän Jessica och gemensamt åkte vi till Lidl för jag ville handla smörgåspålägg där. Min nya diet; mackor. Går fortast att göra när jag pluggar.

När vi kom tillbaka ringde Dag. Han var utanför och ville komma upp. När jag tittar ner ser jag en dagen-efter-Dag i bar överkropp, luvtröja och en orange hatt.

-Du får inte komma upp, ropade jag. (skojar).

När vi började i skolan sa Dag att han aldrig skulle bära något sånt. Nu har han hatten på sin fritid till och med. Hahaha :)


Grabbarna hängde i soffan och umgicks med sina mobiler, medan jag plockade. Sen skulle jag iväg för att få hjälp med kemin som jag kört fast i. Gabriel ville följa med med Antonio.

Vi gick ner och vinkade av Dag och hans hatt. Sen var tanken att åka till en lekpark vid vattnet innan vi skulle vidare till Tillberga. Dock sov Antonio i bilen när vi kom fram, så jag ringde till den person som skulle hjälpa mig med kemin och frågade om vi inte kunde komma tidigare. Vi skippade lekparken och åkte vidare.

Tänk att vi är inne i september och vädret är så strålande. Varmt och sol. Bara att passa på att göra alla utfärder och utflykter man inte hunnit med under sommaren. Passa på nu! Kan vara sista veckan!

lördag 7 september 2013

Hur låter kossan?

Utflykt direkt efter förskolan med Antonio. Fick äran att ha med oss min kusin Erika som är i Sverige på besök. Hon bor annars i Kanada.

Har återigen besökt Vallby. Vallby med dess gamla hus och sen alla djur i olika hagar. Perfekt träning på ”hur låter djur” med små barn.
  Här äntrar vi parken och möts av getter. Erika och Antonio kikade mellan planket på dem.

Vi fikade inne i fina lokaler. Var så mysigt. Antonio var extas och försökte klättra ur stolen. Haha. Sen gick vi ut och Antopnio sprang mellan alla gamla hus. Vi hittade platser vi inte sett förut. Jag (läs Antonio) hittade en gömd trädgård med stolar och ett bord i. Perfekt för picknick någon gång. Vill gärna ta med fika och gå dit någon gång innan den riktiga hösetn med gula och orangea löv kommer.

Där är Emil, säger jag och pekar på en pojke på bilden. Emil, upprepar Antonio på sitt bebisspråk. När jag släpper ner Antonio går han till tavlan och pekar upp och säger Emil.

Paradisträdet.
Det där paradisträder på Vallby asså.  Är det bara min unge som skiner upp och skriker samtidigt som han springer fram och tar en tutte i munnen. Tjuvsuger bakom ett löv. Han ser att jag kommer och jag ska säga nej. Haha.

Nu är ju jag en sån där mamma som tycker att lite skit rensar magen. Han får smaka på naturen om man säger så, men jag vet inte hur det är med nappar i ett träd.
Han ser så lycklig ut. Kalle får komma till chokladfabriken-lycklig typ. Haha


 Antonio tittar på frigående höns.

Klättrar upp på staketet för att titta på kaninerna.

Går efter frigående höns. Mamman och Erika blir rädda då Antonio går ”för nära”. Vet inte vad för nära är med det var för nära enligt oss. De såg arga ut. Erika tog ungen och jag vagnen och så typ sprang vi därifrån innan någon skulle hoppa på oss och klösa oss i ansiktet

Ja, ni ser ju själva sista bilderna. Antonio kan inte sitta still i trappen. Klättrar upp och ned. Avslutar med att lägga sig ned och tar upp ett sugrör som han ser mellan plankorna.

fredag 6 september 2013

Lyxig hollywoodfru njuter

Gabriels syster och hennes man har flyttat från en villa till en lägenhet. Lägenheten är belägen vid vattnet. Vi har tillbringat en kväll där som innehöll lekparkshäng, rundvandring i lägenheten, grillning och middag. Vilken lyx va?

Vädret fortsätter att leverara så det är bara att passa på att njuta av att vara ute. Eller vad säger ni. Samla energi innan mörkret smyger sig på.
För mig är det så extremt viktigt att samla energi och ladda batterierna. Annars kan man inte hålla sig glad och försöka må bra.