lördag 30 juli 2011

Målar om nya bordet

Idag har jag varit aktiv. Har köpt ett nyt soffbord på blocket för 300 kr som jag idag bar ner i boden för att göra om det. har slipat bordet med slipmaskin och sen målat ett lager vit färg. Var ner nyss och målade ett till lager på de ställen där de torkat. Nu får det stå över natten. Får se om det torkat tills imorgon så jag kan måla klart det då.
Tanken med bordet är att det är smalt och avlångt. Då kan man sitta flera vid tv:n ich äta. Under finns ett plan där an kann rulla ihop pläder på vinterna och lägga. Då slipper man ha 3 olika plädar i soffan som gör att det ser stökigt ut.
 Glömde ta "före bild" men klippte ut bilden på bordet från blocket. Så här såg det ut när jag köpte det.

 Målat på ett lager färg. Hoppas allt håller då jag inte kom åt att slipa överallt. Så som pinnarna under bordet. Hur som helst är bordsskivan slipad. Jag målade med vit väggfärg. Tror ni det håller? Färg som färg tänkte jag. Tog det jag hade.
Här är boden på gården. Här inne kan man stå och slipa, snickra och måla. Perfekt! Jag har bidragit med allt ni ser på bilden förutom bordet i träfärg längst bort. Sedan kan jag vara den ända som använder detta rum just nu också.

4 kommentarer:

  1. skitfint bord!
    Angående "färg som färg" Det bästa är att måla med färg som är avsett för såna saker som råkar ut för belastning.
    Alltså, bord, stolar, hyllor osv...
    Målarfärgen till såna saker gör att ytan blir hårdare och lämnar inga märken.
    Sen finns det färg som man kan måla annat med som inte råkar ut för belastning Spjälor i en trapp, innertak osv...
    Sedan brukar jag måla möbler med en blank färg, annars kan möbeln bli sträv och omöjlig att torka av.
    Detta misstag gjorde jag med köksbordet, måste nu ha en vaxduk på den för att jag inte kan torka av bordsytan då ytan är helt sträv och smular sönder disktrasan *haha*

    SvaraRadera
  2. Sv: Jag tror inte att du behöver slipa om och hålla på. Tror faktiskt att det kan räcka om du lackar bordet.
    Jag målade ett blombord en gång med sån där sträv färg men jag lackade det sen och efter det gick det bra att belasta ytan och torka av.
    Jag använde mig av klarlack på sprayflaska. Men ditt bord är stort så jag rekommenderar en burk och pensel. En pensel avsedd för lack så slipper du få en massa hårstrån från penseln på ditt bord och alla ränder som man kan få om man målar med vanliga penslar.

    SvaraRadera
  3. Sv: Ja, med ett lager annan färg så borde det ordna sig.
    Kommer bli asfint!
    Ser fram emot resultatet sen. Älskar Shabby Chic :)

    SvaraRadera
  4. Förstöra ett så fint teakbord..

    SvaraRadera