fredag 22 juli 2011

Loppisdag i Västerås och Sala.

Idag har jag varit med min kompis Mikael. Det bar av till diverse loppisar här i Västerås. Först var vi till Stadsmissionen på Hälla. Därefter till Brödet och fiskarna på Branthovda. Där fanns ett rum med massa möbler. Jag fyndade två vackra nattduksbord för 50 samt 30 kr. (det ena var mer slitet) Hade jag haft plats hemma hade jag köpt dem utan att blinka för att sedan måla om dem till vitt…så klart. På vägen hem stannade vi till på min favoritbutik, mitt paradis Country House. De skall flytta till Erikslund så det var lite tomt i butiken. Jag skulle inte köpa nåt, ville bara titta. Det är så fint där inne så jag blir glad i hela själen.


Efter Country House åkte vi och hämtade Hiro, syster och mamma och åkte ut till Sala. Sala är en väldigt vacker stad med många gamla hus. Vackra parker och snälla trafikanter. I Sala stannar bilar när man skall gå över en väg utan övergångsställe. Hahaha

Vi besökte olika Antikbodar och loppisar, samt en butik i stan som funnits i 50 år, Linnseskåpet. Å, så vacker butik, och billigt! Sista stoppet var, om man kan säga, största loppisen jag varit på. Möbler och saker i en stor röd lada. Har an tur kan man göra fina fynd här på gamla saker, som man sedan kan måla om eller fräscha till. Jag sökte ett gammalt fönster med fler rutor i, och ett soffbord men hittade inget. Fanns massa gamla fönster och bord men inte så som jag ville ha det. Ladan ligger nära stationen.

Strömsbacka Återvinning
Öppetider: Mån- fre 11:00-18:00, Lör 10:00-14:00
Strömsbacka
Silvermyntsgatan 5
Tfn: 0224-199 01

Här kan man fynda en gammal stege, en vacker stol. Ett helt rum med bara gamla stolar, böcker, leksaker, barnsäng, byrå, soffa, fåtölj, bänk, matbord, porslin, tavlor. Ja, allt. Värt en utflykt om man gillar loppis.
Nattduksborden på Brödet och Fiskarna som jag tyckte var så vackra. Tänk er dessa vitmålade. Jag vill så gärna ha dem men har ingen plats=(


Läskig docka i skyltfönstret till B&F. Nästa bil är jag och Mikael i en av Salas vackra parker.

Mikael och min syster. Sen tittade vi på en runsten. Vi var ju turister i staden.


Linneskåpet. de sålde tyger, sängkläder, gardiner och shabby chic-saker. Mycket billigt om jag jämför med vad det kostat på andra tsällen. Vi snackar 100 kr billigare.
Sedan åkte vi tillStrömsbacka Återvinning, jättestort loppis. Man kan pruta där. Hörde många göra det.


Hiro somnade på vägen hem.

1 kommentar:

  1. Hej
    En fråga om kulramen som du håller i famnen.. Köpte du den på brödet och fiskarna?
    Har den blåa kanter?

    Mvh

    SvaraRadera