måndag 7 juni 2010

Idag hände något hemskt


Skulle äta lunch i närheten av där jag bor. Var ute med Hiro. Jag hör ett skrik. Låter so barnskrik. Ser en stor skata hacka på en liten harunge. Jag springer det. Ser hur illa dära ungen är. Skatan flyger iväg, jag tar ungen och springer allt vad benen bär till en djuraffär. KOmmer in flåsandes och räcker fram ungen. Kunde inte prata (har astma).
Do sa att den inte gick att rädda, även om jag tog lillen till en vätrinär. Så jag gav den till personalen och sa att dom fick döda den, för jag kunde det då inte.
Fick tvätta av allt blod från mina händer och gråten satt i halsen.

Så liten var han och så söt. Fick känslor direkt. Ville ta hem honom och rädda hono. Sitta dag och natt och vaka.

Här håller en skötare i honom och blodet rinner.

Se va skatan hade gjort med honom. Nu när jag skriver detta är han död, men lika bra det än att han skulle ligga kvar där och plågas och dö en långsam död.
Är så ledsen över honom.- Om jag bara hade kommit lite tidigare kunde jag skrämt skatan. Skyfflat in ungen i nån buske och gömt honom till mamman kom tillbaka. Men nu blev det inte så.

6 kommentarer:

 1. tårarna rinner , Vad söt liten unge .Stackarn då bra att du iaf försökte rädda henne.

  SvaraRadera
 2. Usch, en gång när jag var liten så var det en harunge som skatan hackade ut ögonen på i en buske på vår tomt. Då tog pappa den och la den i en kartong med lock på och sedan släppte han en jättestor sten på den flera gånger så att haren skulle dö. Sedan satt hela familjen och grät tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Ninni: Flera gånger??!!!!!
  Vilken död är värst. Dö genom att få ögonen uthackade eller att ligga i en kartong och få en sten över sig "flera gånger"
  Jag hoppas do på Zoo vred nacken av han/henne eller gav en spruta. Var ju tvungen att gå för jag hade gråtklump i halsen. Fick ju känslor på en gång för den lilla.

  SvaraRadera
 4. Men guuud vad hemskt!!
  Började nästan gråta när jag det här inlägget.
  Vad bra att du gick ut och tog hand om den lilla. Annars hade den legat där och självdött i skadorna.
  Usch, stackars stackars liten.
  Älskar djur och kan knappt se på bilderna.

  SvaraRadera
 5. Nej vad hemskt :( men det är väll inte vanligt att skator går på levande djur sådär? Sjukt. Jätte bra av dig att du gjorde som du gjorde!

  SvaraRadera
 6. Nee stackarn =(
  Snygg blogg du har föresten!

  SvaraRadera