onsdag 22 oktober 2014

Kopplat om sladdarna i kodlåsen

Som ni vet är jag ordförande för en bostadsrättsförening. Detta innebär dagligt arbete. Sköter om  68 lägenheter varav 16 är hyres.


Vi har blivit utsatta för sabotage i fredags efter kl 20:00. De var med säkerhet sönder kl 11:00 på lördagen. Kodlåsen till två av tre uppgångar fungerade ej som de skulle. Dörrarna upplåsta hela tiden och när man tryckte in koden låstes dörren. Jag har stått med instruktionsbok och försökt ändra detta men inget har fungerat. Har varit i kontakt med service för de som gör kodlåsen, men de hade aldrig hört talas om problemet.

Jag har undersökt alla kodlås och på alla kodlås finns märken på ena sidan. Kodlåsen är uppbrutna.
 
Det går hur lätt som helst att lyfta av kåpan från väggen och komma åt sladdarna. Jag vet inte hur sladdarna ska sitta, men om ni tittar på den gula klossen med start 19, så sitter den försjuten en enhet åt höger, därav den lilla piggen till vänster.

Idag var Swesafe här. Jag sa att kodlåsen måste vara omkopplade då inget har fungerat utifrån det som står i instruktionsboken. Mycket riktigt så var sladdarna omkopplade i kodlåsen vid två av entréerna. Vid den sista entrén är kodlåset uppbrutet men ej omkopplat. Kanske kom det någon som skrämde iväg den som gjort detta.
Eftersom jag inte hört av någon boende att någon ska ha sett någon myskor typ stå och bryta upp ett kodlås, antar jag att personen som gjort detta ev kan ha varit klädd i arbetskläder.
Jag har nu skrivit ihop lappar med denna text och bilder. Jag kommer sätta upp dessa lappar idag och hoppas få in tips.
Kostnaderna för att få allt fixat är enorma.=(
 
 
 
Har ni någonsin hört något likande? Varken Bewator som gör kodlåsen, eller Swesafe har hört talas om detta tidigare. Varför kopplar någon kunnig om sladdarna i kodlåset för att dörren ska stå öppen? Är det någon ny grej? Ungdomar? En liga? Ett bus? Planerat?
Vad jag vet har inget blivit stulet från någons uteplats sedan i fredags (idag är det onsdag). Men jag får se om styrelsen får in några samtal efter jag satt upp lapparna. Jag vädjar till de boende att informera föreningen om något blivit stulet, om någon ryckt i handtaget eller om de sett något.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar