måndag 18 februari 2008

Marlene tipsar

Jag måste dela med mig av en sak. Jag rakar benen ibland men det växer ju ut så snabbt. Vaxa tar tid och jag vet inte hur man gör så bra. Sen kan man ju gå till en salong men det kostar. Så en dag upptäckte jag ”epilatorn”.



En epilator är en liten apparat som istället för att raka, så drar den upp hårstråna med roten. Det är väldigt många pincetter som drar samtidigt. Epilatorn påminner om en rakapparat så man gör på samma sätt, man drar den upp längs benet. Självklart gör det ont, speciellt längst ner på benet, och på lite känsligare områden. Efter ett tag vänjer man sig vid smärtan, man blir härdad. Men det som är bra är att det tar ca två veckor för håret att växa ut igen. Men då växer det bara lite strån här och där och kör man med epilatorn igen då, så gör det inte alls så ont. Det är ju inte lika mycket hår. Det är just första gången när man inte har gjort det på ett tag som är värst.
Avsluta med att smörja in med babyolja. Det irriterar inte benen.



Epilatorn är väldigt enkel att rengöra. Man knäpper bara bort en grej där alla pincetter sitter på, sköljer och borstar av sen är den ren.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar