måndag 15 februari 2016

Rosa, pink, hellokitty. Rensar på inför flytten.

Är i en rensarperiod. Slutade tidigare i skolan idag så var hemma redan till strax efter 16:00. Har rensat i två skåp fram tills nu (18:50). Tänkte att om man rensar lite i taget så blir det inte lika myckettill flytten sen.
När Antonio kom hem från förskolan så hjälpte han mig. Vi har tittat i mina gamla dagböcker, kollat på alla söta block och sen tittat i en minnesbok.

Några inscannade sidor från minnesboken. Det var sidor ur en gammal fillofax, framsidan till min almanacka, urklippt framsida till mitt pennskrin när jag började i första klass. Det fanns flyers från clubbar utomlands, skolkort, tidningsurklipp m.m. Roligt att jag samlat alla minnen i en bok. Att man hade tiden att sitta och klippa och klistra. Roligt att se i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Åh vad glad jag blir att du skrivit några inlägg, ha kollat lite nu och då och förstått att du la bloggen åt sidan. Men nu va de längesen och kom bara och tänka på din blogg. Jag blir så inspirerad av dina bilder och alla utflykter ni gör och att du verkar vara en helt fantastisk mamma. Jag har själv en son på 20 månader, tänkte fråga dig för kul. Vad tycker du är svårast som mamma? Har du några förslag på bra "verktyg" när det kommer till barnuppfostran? :)
  /Emeliee

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emelie. Jag blir superduper glad av dina ord. Gjorde min morgon=)
   När det kommer till barnuppfostran är det så himla olika för alla. Det handlar ju om etik och moral. Vad är rätt och fel? Det är fel att slå någon. Det är fel att putta någon. Men om någon puttar dig, ska du då bara ta emot? Det är svårt. Händer det nåt på förskolan brukar jag prata med personalen eller chefen. De hjälper mig att hantera olika situationer med mitt barn. Ett superbra tips jag fick av förskolechefen var att barn inte alltid ljuger utan har en annan sanning.
   Hon sa: barn 1 puttar barn 2. Barn 2 puttar tillbaka.
   Barn 1 säger att det var barn 2som puttade först och det behöver inte vara en lugn, utan det är barnets sanning. Så uppfattade/ minns barnet situationen.

   Jag älskar pedagogik och för mig är alla utvecklingsperioder så roliga. Mitt tålamod är stort och räcker långt, men går Antonio över den gränsen så blir jag arg.

   Nu är ju ditt underbara barn lite över ett och ett halvt år. Nu handlar det väl mer om utvecklingen. På uppfostringsfronten kan jag tänka mig att det mer är aja baja, än konflikter och bråk=)


   Ha en bra dag. Kramar

   Radera
 2. Vad roligt :)

  Är så intressant att höra hur andra tänker för som du säger är det väldigt olika :)

  Ja precis, just nu är det mycket ajabaja, han är så nyfiken på allt just nu och mycket som man inte får peta på. Men han har även ett himla humör och spelar ut sina känslor till max som kan resultera i att armarna flaxar och man får sig en snyting haha. Dessa gånger försöker jag behålla lugnet, förklara att jag förstår att han är arg och varför. Men även förklara att man inte får slåss och försöker hitta något annat som han får ha men som oftast inte duger. Men som sagt, svårt att förklara för en som är så liten, men dom förstår nog mer än man tror!

  Ha en bra dag du med :) kram!

  SvaraRadera