söndag 28 februari 2016

Kunde knappt tro mina ögon när jag klev innanför dörren

Idag har jag, Antonio och Christin spenderat den vackra soliga dagen i Hallstahammar. Vi hämtade Christin kl 09:00 i morse. Sen åkte vi till Hallstahammar för att besöka Åsby. Det öppnade inte förns kl 10 så vi började med att titta på kaniner, påfåglar och hönor på minizoot som ligger intill.
Sen gick vi till Åsby och stod utanför och trampade. Vi fick jättefint välkomnade när dörrarna slogs upp. De ville ha fler kunder som oss som stod och köade utanför. Haha.
Vi kikade på inredning och blommor. Tog en fika och njöt av livet. Kl 11:00 kom Tyrannosaurus Rex ut och skötaren visade upp den stora dinosaurien. Densom vågade fick klappa honom på nosen. Efter Åsby åkte vi till min farmors gamla hus. Jag har så länge velat se hur det ser ut idag, med nya ägare. Vi knackade på och fick komma in. Hela huset var ombyggt. Tidigare har det varit plåt på utsidan men nu är det träpanel. Fönster är borttagna och invändigt kände jag knappt igen mig. Hallen och köket kan man inte ana hur det har sett ut tidigare. Vi fick titta runt i alla rummen. Var jätteroligt. Sen tackade vi för oss och tog ett varv på tomten.
In i bilen igen och åkte till Strömholms kanal som rinner förbi Skantzö Bad & Camping. Där tittade vi på slussarna och sen gick vi längs kanalen och jag visade vart jag brukade bada när jag var yngre. Jag och mina kusiner spenderade många lov hos min farmor i Hallstahammar.
Efter besöket längs kanalen så åkte vi till Strömsholm för att äta på Gula hästen. Det var jättegod mat och alla tre var så nöjda med maten. Antonio fick glass efter maten för det var faktiskt en solig dag=) Efter att vi tvättat händer, mun och kissat så besökte vi stallet som ligger intill restaurangen. Är så roligt när hästarna nosar på en om man ställer sig nära.
Sen, sen åkte vi hem. En riktig heldag. Vi hann med så himla mycket på en dag.
Åkte tillbaka till Västerås, lämnade av Christin, hem, paus. Dagen var inte slut ännu utan Antonio och jag åkte hem till min mor som har födelsedag idag. Vi fick mat och umgicks. Men sen var klockan 17:30 och då var det dags för oss att åka hem och ta kväll. Antonio måste varva ner innan läggdags. Det blev att hälla ut duplo över hela matten i vardagsrummet och bygga lite. Nu sover han och imorgon är det vardag igen. Nu har jag laddat batterierna med skojigheter och energi. Det ska väl räcka ända till nästa helg?

 Antonio vandrar på mini-zoot.

 En kelig kanin på andra sidan stängslet.


 Vi fick tipset av personalen att lämna jackorna i bilen för det var så varmt inne i butiken/växthuset.

 Kom man nära började dinosaurien flaxa med vingarna och låta, för hon vaktade sina stora ägg som låg i ett bo under henne. Antonio var väldigt rädd och ville hålla handen.
 Efter en hel timmes tjat så var klockan äntligen 11 och det var dags för T-rex entré.


 Antonio ville vara i Christins famn för det var ganska läskigt.
Utanför min farmors gamla hus. Antonio och min farmor har prata mycket om det huset så jag sa till Antonio att vi kunde åka dit någon dag. Den dagen var idag=)

Förut var det plåtfasad utvändigt, men nu var det träpanel.

Entrén förut och entrén idag. En stor altan är tillbyggt. Högra fönstret är borttaget och ersatt med ett mindre.
Min farmors gamla sovrum hade de inte hunnit tapetsera om i ännu, så där kände jag igen mig. Var en obeskrivlig känsla att kliva in där och få uppleva alla minnen från alla de gånger man varit där hemma.Hej då huset. Är tacksam att vi fick ta förval av det. Blev som en lättnat att få se hur det ser ut och mår idag=) Förstår ni vad jag menar? Vid slussarna i Hallstahammar. Strömsholms kanal.


 Vi gör en hjärtbild om någon missade det;)


Från den här bryggan har man badat ifrån hundra gånger minst. På den här bänken har vi legat med farmors blommiga handdukar och solat. Och nu är jag 30 år och besöker alla kära plaster med min son. Middag i Strömsholm på restaurang Gula hästen. Dessa två asså. <3 p="">Tack för bästa dagen på länge. Allt var perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar