måndag 16 maj 2011

Zufic kommer från Soffici

Visste ni att mitt efternamn inte är något släktnamn utan att det från början vara Soffici, som är italiensk. (Denna stavning är vad min farmor skrev på en lapp till mig nu i helgen)
När min farfar flyttade med sin familj bytte dem till Zufic för det var lättare att passa in i det landet de befanns sig i just då. Zufic blev kvar men det har inget med min bakrund att göra.

Släktnamnet från min farmors sida är Cavalcanti. När min farmors mamma gifte sig tog hon mannens efternamn, Sarcinelli. Men det är Cavalcanti som är det stora släktnamnet. Jag har kontakt med några Cavalcanti från Italien. Vi önskar god jul och så till varandra.

Mitt andra-namn, Rosina, är ett släktnamn från farmors sida som jag för vidare. Det är min farmors mormors namn. Jag tycker att det är roligt att föra namn vidare. Mina barn ska absolut ha andra-namn som kommer från Cavalcantisläkten.

3 kommentarer:

  1. Hej! Jag har hittat din dubbelgångare:
    http://www.youtube.com/watch?v=sS76eS34Y0c

    Hon som sjunger låten är galet söt och väldigt lik dig :)

    SvaraRadera
  2. åh, du är så vacker!
    Ert hem kommer bli så himla underbart juuuh..

    SvaraRadera
  3. Anonym ang dubbelgångare: Haha. Jag visste att det var den videon innan jag ens gått in på länken. Har fått den kommentaren både här på bloggen och på facebook en massa gånger. Kan bara hålla med=)

    SvaraRadera