söndag 30 november 2014

Julmarknad på Saluhallen Slakteriet

Vi började denna dag med att jag fick sova ut så himla länge. Jag har mått otroligt dåligt med värk i huvudet och ett anfall. Så idag sov jag bort hela morgonen. Men sen när jag väl gick upp så fixade jag mig snabbt. Jag var mycket yr och dåsig men det gick bra. Vi skulle på julmarknad på Slakteriet här i Västerås. Vi hade som mål att vara där till kl 12:00.




 Antonio får en godispåse.



 Här bjuds det på glögg.

 Tar plats vid den varma brasan.



 Liveband.








lördag 29 november 2014

Antonio har ramlat




Här är tre bilder från förra veckan då Antonio hade ramlat utomhus på dagis och inte hunnit ta emot sig. Det kom en massa blod och han grät. Personalen hade blivit rädda men det hade gått bra. Jag förstår verkligen att de hade blivit oroliga. Nu har såren läkt helt. Barn har så otroligt bra läkkött.

I torsdag blev Antonios sjuk och hade då 39,1 i feber på kvällen. Han sov hos mormor där mormor och moster tog väl hand om honom. Jag har frågat honom nu i efterhand om de tog väl hand om honom, och han säger att han var som en sjuk liten bebis. Så jag tolkar det som om de passade upp på honom ordentligt. Haha.

Idag tänkte jag försöka plugga hemifrån. Har saknat Antonio så mycket så känner inte alls för att åka till skolan.

Imorgon ska hela familjen, mormor, och moster, åka på julmarknad om Antonio orkar. Jag ska inte köpa nåt, men jag vill gärna uppleva den mysiga känslan och den juliga atmosfären som kan finnas på julmarknader. Det kommer finnas häst och vagn, musik, tomtar, stånd och kulturhistoriska dramatiseringar på torget.
Julmarknaden är idag, lördag, och imorgon söndag.
Tänk er att det är första advent imorgon!!

Julmarknaden vi tänkte gå på är på Vallby och om du klickar här kan du läsa mer.

söndag 16 november 2014

En dag på landet i Kölsta

I lördags var jag och lillskrutten ut på landet med morfar. Vi var i stugan, men mest ute i skogen. Vi hade en jätterolig dag som gav mig massa nya krafter, så när jag kom hem pluggade jag i över 5 timmar.
Jag har svårt för att köra i mörker med tanke på min tjaskiga syn och mitt dåliga mörkerseende., så vi åkte hem strax efter kl: 13 då det redan började vända. (ljuset alltså).

Det var en helt perfekt dag. I skogen finns gamla ruiner från ett gammalt sågverk som legat där för drygt 60 år sedan. Jag grävde lite i marken och fyndade massa saker. Jag samlade allt på min fyndsten och sen får min far göra vad han vill med det. Kan vara snyggt att ta in, göra rent, och ha det som någon form av inredning.

Vi åkte dit samtidigt som min far 09:30 på morgonen, så jag körde efter honom hela vägen. Hittar inte så bra. När vi kom fram gick vi in, klädde av oss, satte på värmen och satt i köket och fikade lite. Sen gick vi ut och var ute på hans mark. var i skogen och ner till vattnet. Pappa blev lite sur för bävrarna hade fält massa träd. Antonio sa att han var rädd för bävrarna. (Han vet inte ens vad en bäver är). Morfar fick bära Antonio ibland. Antonio blev lite trött och gnällig. Men sen gick tydligen tröttheten över när vi kom tillbaka till huset och skulle göra upp en eld i skogsdungen. Antonio fick slänga in pinnar i elden, medans morfar klippte av sly och grenar som skulle eldas.
Det var så sjukt mysigt och underbart när Antonio satt i mitt knä och mös medans elden värmde gott och sprakade.


Vi har varit och tagit ner de gamla ringarna från ett träd. Jag ska göra rent dem och hänga upp i Antonios rum. De har över 10 år på nacken, men det fixar sig=)




 Lilla stugan på andra sidan vägen. Här kan man fika och såga träd.


Här finns det spår efter det gamla sågverket. Och ungefär här blev jag helt till mig. Jag ville bara utforska allt.


När de rev allt så blev en liten bit källare kvar.
När jag tog mig fram här så ramlade det ner en spindel från trädet ni ser till vänster i bild.
Den satt på en gren. Den landade rätt så otäckt på mig. Den föll ner på mitt ögonlock och fastnade bakom mina glasögon. Jag fick lite panik där ja. Fick luta mig framåt och ta av mig glasögonen och då kröp den fort på mina glasögon. Blåste ner den på marken. Jag blev förvånad över mitt lugn med tanke på min rädsla för spindlar. Men så här är det faktiskt att jag har lättare för spindlar i skogen än om de befinner sig i min lägenhet.

Här är den lilla öppningen. Jag stack in kameran och fotade med kamerans blixt så man kan se hur det ser ut där nere. Jag vill dit igen, ta med en spade och gräva ut hålet lite så man kan kika in.






Här var guldplatsen. Jag hittade kätting, en gammal fil och annat skrot. Bara att röra runt i marken med händerna och skon så hittade jag fler saker.



 Alla mina fynd lagda på en mossig sten. Jag tyckte att det var jättekul att hitta gama saker i marken.

Nere vi vattnet. Titta till vänster, ungefär i mitthöjd av bilden, så ser ni att bävrarna gnagit av ett träd där.

 Spår av bävrarna.


Nere vid vattenbrynet hittade jag en gammal cykel som hade rostat sönder. Tror resterande delar ligger under marken. Denna del låg synlig så jag lyfte upp den. Antonio hittade en gammal pilsnerflaska. Antonio vände sig till morfar och sa att cykeln var smutsig så morfar skulle ta hem och tvätta den. Haha.


 Ett gryt. Man såg både in- och utgången. Eller både. Ja ni fattar. Två hål på olika platser.

Sen satt vi i den lilla stugan och kurade och Antonio fick två gamla plastbåtar av morfar. De skulle han ta med till huset, och absolut inte lägg i vattnet. (Nere vid vattnet där vi nyligen varit). Han var mycket noga med att säga det till oss några gånger.



Tillbaka vid huset och vi skulle göra upp eld i skogsdungen. Tycker den här bilden säger så mycket fint. Ett barn som står med två plastbåtar i handen han just fått av morfar, väntar på att få göra en brasa i skogen. Han och morfar hade huggit ved tillsammans och lagt i en kartong och burit med sig.







Antonio säger till sin morfar: Moschar, du är en liten bonde du.
Jag skrattade så mycket. Haha


 Morfar säger till Antonio att han kan hjälpa till att elda pinnar. Så Antonio plockar pinnar på marken på måfå och slänger in i elden.

 Här ser ni hur Antonio kastar en gren.

Sen blev Antonio hungrig så vi gick in och åt banan och chips. Antonio fick välja själv. Sen när vi ätit klart så gick vi upp och la oss i samma säng och gosade under täcket medans han fick spela på sin Ipad. Morfar eldade på ute på tomten. Sen var det ju hemfärd eftersom det blir mörkt så tidigt.