torsdag 6 november 2014

Tentorna avklarade. dags för nya kurser

Phu. Igår gjorde jag den svåra tentan i matten. Det kändes som om jag klarade den, så idag är jag glad. Den förra tentan som kallas för G-tentan gick inte alls lika bra. Grinade ju efteråt. (klarade den). Men denna tenta som innehöll allt från kursen, gick ju rätt så bra.

Det var en eftermiddagstenta. Vet ni hur trött jag är efter kl 17:00 eller. Hjärnan fungerar inte alls. Den börjar 14:30 och slutar 17:30. Jag är inte alls skärpt. Tycker heller inte om att sitta och vänta in den hemska tentan en hel dag. Jag tittade på Hollywoodfruar, Inte ok, och Paradise Hotel. Jag var ut med hunden, låg i soffan, och tittade på klockan. Vad ska man göra liksom?!

Nu ska jag gå igenom alla mina matteböcker och mattehäften och se vad jag kan slänga. Men måste ju vänta tills resultatet kommer innan jag slänger bort några viktiga uträkningar.

Vänstra högen är mattehögen. För jag älskar ju matematiken så mycket. Haha. Men det är ganska kul med matte. Att räkna bråk är roligt. Sinus- och cosinuskurvor är roliga. Tan, sin och cos över lag är kul. Sen gillar jag även att räkna i radianer och använda enhetscirkeln. Hum... Komplexa tal är nog också roligt.


Någon av er som gillar något i matten? Som ni tycker är roligare att räkna än det övriga?
 
Jag tycker som nämnt om det ovan, men det finns saker jag suger på.
Jag kan inte göra om bråk till decimalform, för det ingår ju i matematiken som man läste på högstadiet, och som jag sannorlikt aldrig läste. Allt man läste från lågstadiet till gymnasiet har jag antagligen inte läst för jag minns inget.
Jag har ingen aning om man kan ta kvadratroten ur ett tusental med hjälp av nåt knep. Jag kan inte huvudräkning utan jag räknar på papper eller på fingrar beroende på talens storlek. Jag kan inte alla tabeller utantill utan ibland händer det att jag fastnar mitt i en multiplikationstabell och får räkna mig fram till nästa, och sen kanske det rullar på igen. Jag har lärt mig matematiken på senare dagar. Jag kämpar mycket hårt.
Svara gärna på min fråga är ni söta. Är faktiskt jättenyfiken!!

4 kommentarer:

 1. Imaginära tal <3 Förmodligen för att jag var den enda i min klass som klarade kursen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir helt överlycklig. En kommentar där någon skriver nåt kul om matematiken!! Weee=) Vad var det för kurs? matte c och matte 3c är ju helt olika.
   Imaginära tal är till en början inte alls så svårt. Det är ju bara att rita. De 4 räknasätten med imaginära tal i rektangulär form är ju väldigt lätt. Det kan bli svårt när man ska börja skriva om till polärform form. Fast så länge det är z1 så är det lätt. r=√(a^2 + b^2) och v = tan invers (b/a) om båda är positiva. Annars är det ju bara rita in vinkeln i koordinatsystemet och göra en cirkel av det sen. Rita, rita, rita. Kommer man långt på.
   Grattis till att du fixade kursen! Tummen upp=)

   Radera
 2. Jag som inte ens hade matte i gymnasiet. Sist jag höll på med matte var 1979. Behöver jag säga att jag är totalt urusel på matte? :)

  SvaraRadera
 3. typ addition,suger på matte..måste verkligen nöta in allt länge

  SvaraRadera