fredag 12 juni 2009

Fruktansvärd smärta


Min vecka har varit ett helvete. Har haft migränatacker flera dagar i rad. Så fort jag somnar eller lägger mig så får jag ont i huvudet. Varit hemma ifrån jobbet en dag. Sov i nästan två dygn då. Orkade inte ens se på tv. I natt vaknade jag vid två av en fruktansvärd smärta i halva ansiktet. Gick upp för att ta medicin. Satt på toalettgolvet och grät i det tysta. Jag ställde upp alla tänkbara mediciner på tvättmaskinen. -Tänk nu Marlene. Du skall upp om några timmar för att fira studenten så inga starka mediciner. Då blir du dåsig.
Jag tog ezze, voltaren och treo. Gick in i gästrummet för det är närmare toaletten. Sex på morgonen gick huvudvärken ner och jag somnade. Vid halv åtta kunde jag gå in i sovrummet och somna bredvid Gabriel som tröstade mig. Jag är rädd för att somna för jag vet som väcker mig. Ett helvete.
Har haft detta förut, år 2005 och 2007. Läkarna vet inte vad det beror på. Om det fortsätter får jag väl gå och ta alla tänkbara prover hos läkaren igen. Antagligen kommer jag inte på svar på varför jag mår som jag mår.
.
.

6 kommentarer:

 1. den bilden skrämde mig först ^.^ trodde att det var en riktig person i några sekunder

  SvaraRadera
 2. Haha. Så klart den är riktig. Är ju JAG! Men själva skaden är inte på riktigt. Även om det känns som så..... =(

  SvaraRadera
 3. har samma återgående problem ca. varannat år och har upptäckt att kaffe kan lindra. jag är absolut inte koffeinberoende och dricker inte kaffe till vardags men av någon anledning lindrar det smärtan när återfallen kommer. tar dock inte bort smärtan helt och hållet men lindrar. hoppas du snart blir bättre.

  SvaraRadera
 4. bamyl-koffein skall jag testa då. det är ju två i ett då=)
  Min frukost idag består av två voltaren, samt två treo.
  Nu bär det av till Skara! mer om det ikväll..... (hemlig)

  SvaraRadera
 5. Kan det vara hortons huvudvärk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta blogginlägg är gammalt och ja, jag har Hortons. Usch, när jag läser vad jag skrivit tycker jag så synd om mig själv. Att det dröjde så många år innan jag fick hjälp. Allt började redan när jag gick på högstadiet.
   Nu har jag sprutor att ta vid attackerna. När Hortons började komma hos mig var det huvudvärk, sen som migrän och sen attacker. Blev värre för varje gång jag hade sjukdommen. Till slut svimmade jag typ av av smärta.
   Det var faktisk min mamma som googlade som en tok och hittade Hortons. Hon tog med sig papper när vi gick till läkaren men sa inget utan ville att läkaren själv skulle komma på Hortons. inns en om läkaren gjorde det eller om det var min mamma som gav det som förslag.

   Det är en hemsk sjukdom och inga värktabletter hjälper. För mig hjälper Imigranspruta att hindra attacken att nå max, utan den stannar och mattas av. Fast det är ett helvete i alla fall.

   Radera