torsdag 29 januari 2015

En 5:a på CAD-tentan

Jag fick en 5:a på senaste tentan i CAD. Dataprogrammet Solidworks. Jag hade haft alla rätt om det inte vore för att jag inte viste att mått i ekvationer skrivs med punkt och inte med komma. Så här går jag och surar över att jag inte fick alla rätt. Men jag hade gett min själ åt den där kursen. Så faller jag på en sån grej som man bara borde veta. Så gick miste om 3,5 poäng.
Jag är på fullaste allvar lite putt över det. För mig egen skull. Hade varit kul med alla rätt då jag kämpat så hårt.

Nästa vecka kommer resultatet från en annan tenta. Det i kursen "Material". Får se hur det gick där då.




tisdag 27 januari 2015

Intervju på MDH med Marlene Zufic

Imorgon skall jag vara med i en intervju på min skola. Ska bli mycket roligt. Kl 13:00 ska jag dit. Intervjun skall användas i en broschyr till att inspirera andra att börja plugga. Ni vet ju att jag verkligen tycker det är värt att i alla fall försöka på sig att studera vidare, då det kan säkra ens framtid. Så jag känner att detta var så rätt. Jag är ju en fantastisk förebild;)

Jag pluggar varje dag och står i. Därav blir det en stor frånvaro på bloggen. Emellanåt görs det en massa roliga aktiviteter, men jag har inte haft tid att sitta vid datorn. Ni förstår säkert.

Ha en toppenvecka.

lördag 17 januari 2015

Tentaperiod avklarad

Januari har varit tentaperiod. Som vanligt blir jag så dålig när det är tenta. Jag blir nervös, vill kräkas, mår illa, svårt att andas m.m. Men även dessa tentor tog jag mig igenom. Får återkomma om ca 3 veckor när jag vet mer om resultaten.


Idag har jag umgåtts med familjen. Jag försöker ju ha dagar helt utan plugg. Gabriel och jag har, som varje lördag, varit på köttbuffé på NOM. Sen fick vi köttkoma och har legat på soffan sen vi kom hem.

Men innan lunch idag har jag dammsugit, varit med min son, tvättat speglar, gjort rent soffan, tvättat handdukar och bordsunderlägg. Gjort rent lister och fönsterbrädor. Antonio säger att det är fint här hemma. Inte för att vara elak eller så, man den pojken suger på att dammsuga;) Vi hade musik på och jag försökte få honom att hjälpa till, men han sa, på fullaste allvar, att han ville ligga i soffan och titta på.

Nu sover både Gabriel och Antonio i soffan. Jag vill gärna göra nåt mer av denna dag då jag ändå är ledig.








Kötta

Varje lördag, nästintill, så lyxar vi till det och går på lite finare restaurang vid lunchtid. Det är köttbuffé på NOM. Ibland är vi ensamma, ibland kommer det fler. Idag var vi flera. Kul att få sällskap.
Det var Gabbe som införde denna trevliga trend.

fredag 9 januari 2015

Nackdelen med att plugga hemma

Jag har fått frågor om vad det är jag pluggar.
Jag studerade förra året någon som heter "Basåret". Där läste jag matte 3c och 4. Kemi 1. Fysik 1, och Fysik 2.
Därefter hade jag det som krävdes för att komma in på vilket ingenjörsprogram jag ville inom Mälardalens Högskola.

Nu läser jag ett fem-årigt program som heter: Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram.

Kortfattande innehåll: (Text tagen från mdh.se).
Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram är en femårig teknisk utbildning inom produkt- och processutveckling. Utbildningen inleds med produktskapande där industriell design samspelar med matematik, teknik och naturvetenskap. Vidare ingår projekt- och processmetodik och övning i att ta fram olika produkter, både för hand och med hjälp av dator, bland annat genom olika CAD- och CAM-program.

For my English speaking readers:
Last year I studied mathematics, physics and chemistry , to get permission to enter the engineering program. Now I go a program at the University (Mälardalens Högskola).
"Innovation and product design" - engineering program is a five-year technical training in product and process development. The program begins with product creation where industrial design interacts with mathematics, science and engineering. It also includes project and process methodology and practice in the development of various products, both by hand and by computer , including through various CAD and CAM software .


Idag tentapluggar jag hemifrån. Dock blir det oftast samma sak när jag pluggar hemifrån. Jag hittar på annat så som att städa, sortera, tvätta, skura badrummet m.m. Jag ska nu ta en liten städpaus, sen ska jag fortsätta.

lördag 3 januari 2015

Gangster Darling

Igår kväll var vi hem till Robin, Ewelina och Elmo för att äta kycklinghamburgare. Robin hade köpt sin första systemkamera, en som jag har fast lite nyare. Jag hade med mig min blixt så att vi kunde ta lite bilder man hans nya kamera. Jag gick igenom en massa inställningar så att han kom igång.

Avslutade kvällen med att ge Ewelina en lång massage.









torsdag 1 januari 2015

Nyår. 12-slaget. Firar in 2015.

Här kommer mitt sista inlägg från nyårsafton.
Vi hade tidigare under dagen varit till Cykelringen Västerås för att köpa raketer. Robin valde ut två stora raketer. När väl 12-slaget kom och vi tände dem stora raketerna så sprakade de upp i luften. Vi och många fler stod förväntansfulla på marken för att få se de fina fyrverkerierna. Vi trodde det skulle bli en show av färger med tanke på hur stora raketerna var. Så kom den, den lila smällen och ett litet regn av glitter. Inget mer. De stora raketerna var bara en förklädnad av en liten knallpuff. Cykelringen, jag är mycket besviken på raketerna. Dyra var dem och vi blev alla mycket snopna. Vi fick skämmas då det var mycket folk som samlats runt oss för att, vad de trodde, få se en färgsprakande show. De skrattade åt oss, så fjuttigt var det.




Här stor Robin och hans son Elmo. Förväntansfulla. Robin håller i de stora raketerna a la 169:-/ st om jag inte minns fel.

Så här stora var de!!! Förstå att vi trodde att vi skulle ha kvarterets maffigaste fyrverkerier. Ett gäng med nyårsfirande människor var impade när vi kom med raketerna. Kom fram och ville titta på våra raketer. Alla backade långt bak.
- Kolla nu alla, det kommer bli värsta färgsprakande showen. 

Besvikelsen sen när det kom en liten puff och lite småglitter.
Skammen när folket småfnissade åt våra misslyckade raketer. Nej cykelringen. Jag kommer in till er på måndag för att pumpa mina cykeldäck samt beskriva hur bortkastade pengarna var. För de där pengarna kunde vi gått på spa, en massage, eller köpt god mat så här dagen efter.

 Men andra familjen hade köpt mycket mer lyckade fyrverkerier som vi fick beskåda från bron.

Finaste papporna jag vet med de allra underbaraste pojkarna jag vet.

Den årliga nyårsbingon

Nu tar vi historien från början. Jag skulle natten innan nyår bleka mina tänder. Jag hade natten innan det blekt den övre tandraden med den sista blekningsgelén med 15% stark blekning. Så nästa natt hade jag en ny blekning som var mycket starkare. Läser nu att det står 35%-44%. Tydligen mycket oklart hur stark den här. Man skulle ha den i 15 minuter men vad fan händer på 15 minuter tänkte jag, så jag sov med blekningen som jag brukar. Nu gott folk skall jag förklara det här med 15 minuter som det stod i instruktionen. Då blekningen är så pass stark så uppstår en otrolig smärta i tänderna och hela munnen om man har den för länge. Visst hade jag vitare tänder kl 05:00 på morgonen då jag vaknade och tog ut skenorna ur munnen, men det gjorde så fasligt ont. Det ilade i alla tänder så jag visste inte vart jag skulle ta vägen.
 
Jag pratade inte i onödan så att säga under hela dagen. På kvällen var vi på fest och jag fick i mig öl. Mycket snabbt upptäckte jag att smärtan i tänderna försvann. Så när vi kom hem korkade jag upp en flaska Baileys som jag på egen hand gjorde innehållet i flaskan mindre och mindre. Jag var kvällens absolut roligaste sällskap igår kan jag lova.
 

 Jag låg efter i Bingon redan från start. Hade inte ens fått upp min Bingolott.

 Snygga tänder hade jag i alla fall.

 Nu kör vi Bingo!!

Min lott var inte som de andras. Den saknades massa nummer hit och dit. Tur att Robin satt bredvid mig och såg att det inte alls saknades nummer. Haha. Stackarn fick tidsvis spela för två.
 
 Man är inte så snygg som man tror efter 1/3:s flaska Baileys.

 Efter massa tjat fick jag upp Gabriel till dans i pausmusiken i Bingolotto.

 Ingen Bingo för mig.

BIO. Frågor på det?

Hoppas ni hade en lika rolig kväll som jag hade. Haha.

Nyårsmiddagen

Gabriel stod för matlagningen. Att Robin på bilden står med en slevjävel i handen och rör i grytan är ju bara påhitt.

 Det coola matlagningsteamet.

 Robin och jag dukade bordet i alla fall.


 Skål och gott nytt år.


 Tydligen bara jag som tänkte på klädseln.



Nyårsfesten

Nyår firades med min lilla familj, Antonios kompis Elmo, och Elmos pappa Robin. Efter vi varit ute och köpt raketer så var det vilostund för grabbarna medans jag och min far åkte hem till min farmor. Sen när jag kom hem blev det att byta om lite snabbt för vi skulle på nyårsbjudning. Det var hemma hos våra grannar Mich och Rebecka.

Jag försåg mig själv med öl ur deras kylskåp och snittar från brickorna. På två öl var jag mycket lycklig och dansade till musiken. Gästerna hos Mich och Rebecka skulle senare ner på stan för nyårsmiddag, medans vi skulle hem till oss för att tillaga våran egna middag.