fredag 9 januari 2015

Nackdelen med att plugga hemma

Jag har fått frågor om vad det är jag pluggar.
Jag studerade förra året någon som heter "Basåret". Där läste jag matte 3c och 4. Kemi 1. Fysik 1, och Fysik 2.
Därefter hade jag det som krävdes för att komma in på vilket ingenjörsprogram jag ville inom Mälardalens Högskola.

Nu läser jag ett fem-årigt program som heter: Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram.

Kortfattande innehåll: (Text tagen från mdh.se).
Innovation och produktdesign - civilingenjörsprogram är en femårig teknisk utbildning inom produkt- och processutveckling. Utbildningen inleds med produktskapande där industriell design samspelar med matematik, teknik och naturvetenskap. Vidare ingår projekt- och processmetodik och övning i att ta fram olika produkter, både för hand och med hjälp av dator, bland annat genom olika CAD- och CAM-program.

For my English speaking readers:
Last year I studied mathematics, physics and chemistry , to get permission to enter the engineering program. Now I go a program at the University (Mälardalens Högskola).
"Innovation and product design" - engineering program is a five-year technical training in product and process development. The program begins with product creation where industrial design interacts with mathematics, science and engineering. It also includes project and process methodology and practice in the development of various products, both by hand and by computer , including through various CAD and CAM software .


Idag tentapluggar jag hemifrån. Dock blir det oftast samma sak när jag pluggar hemifrån. Jag hittar på annat så som att städa, sortera, tvätta, skura badrummet m.m. Jag ska nu ta en liten städpaus, sen ska jag fortsätta.

8 kommentarer:

 1. Något för dig till till hösten? :)

  http://www.lansstyrelsen.se/vastmanland/Sv/naringsliv-och-foreningar/stiftelser/soka-pengar/Pages/pontus-nohres-donationsfond.aspx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pia: Tack så mycket. Jag har sparat länken. Det ska inte vara inne förns i oktober eller nåt, så kan skriva det när skolan slutat för sommaren. Tusen tack!!

   Radera
 2. Hej! Åh, det där känner jag igen från när jag pluggade ><.

  En fråga helt orelaterade till detta inlägg - jag hittade till din blogg på något vis när jag sökte inspiration för barnrum till min lilla pojke. Jag tycker att Antonios rum verkar helt underbart och du har lyckats så bra med utrymmet. Jag undrar om du vill göra ett inlägg med tips och inspiration för hur man ska tänka när man inreder barnrum (om du har tid och lust förstås :)). Vi har ett stort rum till vår son men jag har ingen aning om hur jag ska använda utrymmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sarah: Om du har ett stort rum så är det bara fantasin som sätter gränser. Jag tycker om när det finns olika hörnor. En myshörns, en köshörna. En lekhörna med ribbstol, madrass och ringar i taket.Tänk p att sätta upp saker på väggarna. Inte bara ha saker på golvet. Utnyttja väggar med hyllplan, tavellister, tavlor. Man kan skruva upp olika saker på väggarna.

   Radera
 3. Hur lång är du?:)

  SvaraRadera
 4. Jag går på Halmstads högskola och är precis likadan. Jag passar på att städa när sonen är på dagis fast jag egentligen behöver plugga. Nu när jag är gravid igen så är det även lätt hänt att jag slumrar till i soffan, inte alls bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ise: Idag har jag städat får jag har varit pigg och glad. Samt jag har varit upptagen med skolan väldigt mycket nu, så det var till gränsen till äckligt här hemma. Nu möts man av en doft av klor och sköljmedel här hemma=) Lovely!

   Grattis till bebis magen. Jag minns hur trött man var. Soffan är guld värd med andra ord=)

   Radera